.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακούσατε, ακούσατε! Το Υπουγείο Μαγείας έβγαλε νέο Δελτίο Τύπου!
Είδατε τη νέα ταινία ?
Επέστρεψαν οι Σχολές! Διαβάστε εδώ.

Μικρά λαθάκια

Μοιραστείτε
avatar
Angelika-Lavender Black
Μάντης
Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 7303
Ηλικία : 21
Location : Death City ( Stein's laboratory)
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2011

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: There are three kinds of intelligence: one kind understands things for itself, the other appreciates what others can understand, the third understands neither for itself nor through others. This first kind is excellent, the second good, and the third kind useless.

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Angelika-Lavender Black Την / Το Σαβ Νοε 26, 2011 3:45 pm

μηπως την ειχε παει συνεργιο;;;;;;;;;;:-)Fairytales are more than truth
not because they tell us
that dragons exist...
but because they tell us
that dragons can be beaten.*οσομ*:

   
avatar
Sectumsembra
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 5809
Ηλικία : 543
Location : Mystic Falls
Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2011

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Life sucks.Get a helmet!

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Sectumsembra Την / Το Πεμ Μαρ 15, 2012 6:08 pm

Για να πω την αλήθεια,εγώ δεν είχα προσέξει τίποτα από αυτά. facepalm
Slytherin Fiction Team
avatar
Druella Black
Δημοσιογράφος
Δημοσιογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 6304
Ηλικία : 20
Location : Mystic Falls
Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: "Are we really going to do this again? We both know I could rip you to shreds and do my nails at the same time."

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Druella Black Την / Το Τετ Μάης 16, 2012 6:35 pm

Ουτε^ :P
Humanity is a vampire's greatest weakness.
No matter how easy it is to turn it off, it keeps trying to fight it's way back in.
Sometimes I let it.

♥:Proud Rusher
avatar
Morfin Gaunt
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 1102
Ηλικία : 21
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Morfin Gaunt Την / Το Πεμ Μάης 17, 2012 5:53 am

Πολύ καλές παρατηρίσεις όλες τους Shocked .Μιά-δυό απο αυτές τις σκεφτόμουνα και εγώ πάνω στο βιβλίο.Λοιπόν,η εξήγηση ότι της ξέφυγαν όλα αυτά είναι η πιθανότερη,αν και νομίζω πως υπάρχουν και κάποιες άλλες λογικές εξηγήσεις για να τα δικαιλογήσουν όλα αυτά.Πολλές απο αυτές μπορεί να θεωρούνται απλά ως αυτονόητες και έτσι να μην γίνεται λόγος για αυτές ή να είναι απλές απροσεξίες και όχι πραγματικά λάθη. • Ο Χάκριντ χρησιμοποιεί την βάρκα των Ντάρλσι για να απομακρυνθεί με τον Χάρι από τη καλύβα στο βράχο. Οι θείοι του, τότε, πως στο καλό έφυγαν από εκεί?

  Ως γνωστόν οι θείοι του Χάρι είχαν νοικειάσει την βάρκα τους απο κάποιον,όπως άλλωστε και το σπίτι στο νησάκι.Ο ενοικιαστής τους προφανώς θα είδε την βάρκα που είχε γυρίσει πίσω αλλά επειδή δεν θα είδε καθόλου τους Ντάρσλυ και μπορεί να σκέφτηκε πως έφυγαν,θα γύρισε πίσω στο νησί για να δει τι συναίβει,αν τα μάζεψαν δηλαδή και έφυγαν χωρίς να τον πληρώσουν.Βέβαια υπάρχει και μιά άλλη πιό λογική εξήγηση,ότι μπορεί ο θείος Βέρνον να τηλεφώνησε(με το κινητό του προφανώς)στον ενοικιαστή του ή κάπου αλλού να πάνε να τους βοηθίσουν.Η Ρόουλινγκ προφανώς θα παράβλεψε να το εξηγήσει αυτό,θεώροντας την απάντηση αυτονόητη για τους αναγνώστες.

 • Στο γράμμα που παρέλαβε ο Χάρι από το Χόκουαρτς αναφέρεται ότι οι μαθητές μπορούν να φέρουν μαζί τους μια γάτα, ή μια κουκουβάγια ή έναν βάτραχο. Ο Ρον, όμως, έφερε αρουραίο...

  Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ανφέρονται όλες οι επιλογές κατοικιδίων ζώων που μπορούσαν να πάρουν μαζί τους οι μαθητές στο Χόγκουαρτς.Αναφέρθηκε ήδη πως τον Σκάμπερς τον είχε κάποτε και ο Πέρσι,άρα προφανώς το να παίρνεις μαζί σου ζωάκια που δεν αναφέρονται στο γράμμα σου δεν είναι κάτι παράνομο ή περίεργο.Προφανώς το μόνο που θα ζητάτε απο τα κατοικίδια των μαθητών είναι να μην προκαλούν σοβαρά προβλήματα και να μην επικύνδινα.Ο αρουραίος δεν ήταν επικύνδινος άρα μπορούσε να μεταφερθεί.Προφανώς η συγγραφέας ανέφερε τρεις επιλογές ζώων για να προτίνει απλώς στους μαθητές κάποια κατοικίδια,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ήταν καταναγκαστικό να πάρουν μόνο αυτά τα τρία.

 • Στη σελίδα 143 ο Σχεδόν-Ακέφαλος-Νικ λέει ότι έχει να φάει σχεδόν 400 χρόνια. Όμως, στο επόμενο βιβλίο γιορτάζει την 500η επέτειο από τον θάνατό του...

  Αυτό το είχα παρατηρίσει και εγώ Cool .Είναι όντως ένα λαθάκι της ιστορίας όμως θα μπορούσε είτε να είναι τυπογραφικό λάθος είτε ακόμη η Ρόουλινγκ να μπέρδεψε τις ηλικίες.Στο κάτω κάτω τι 400 τι 500,το ίδιο μπορείς να μπερδευτείς,δεδομένου ότι πέρασε και αρκετός καιρός μέχρι η συγγραφέας να γράψει το δεύτερο βιβλίο μετά την έκδοση του πρώτου.Ξεχάστηκε είναι η πιό λογική εξήγηση...

 • Στη σελίδα 175 ο Φρεντ ισχυρίζεται ότι έχουν να κερδίσουν το κύπελλο από τότε που ο Τσάρλι έφυγε από το Χόγκουαρτς. Όμως, ο Τσάρλι είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος από τον Πέρσι, ο οποίος διανύει την πέμπτη χρονιά του στη σχολή! Άρα ο Τσάρλι ήταν παρών τη προηγούμενη χρονιά και ο Φρεντ είναι σαν να λέει: "Έχουμε να κερδίσουμε το κύπελλο από πέρυσι"!

  Ίσως να είναι ένα κανονικό λάθος,ίσως και να ένα απλό μπερδεμάτακι όπως το προηγούμενο.Μπορεί η Ρόουλινγκ να μπέρδεψε τα ονόματα των αδερφών Ουέσλυ,στο κάτω κάτω και εγώ τα μπέρδευα στην αρχή,ή μπορεί να μπέρδεψε τις ηλικίες τους πιό μετά.

 • Στη σελίδα 309 αναφέρεται ότι ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη βγήκαν από την αίθουσα αναψυχής και ανέβηκαν τα σκαλοπάτια για να φτάσουν στον τρίτο όροφο. Μόνο που για να πας από τον έβδομο στον τρίτο πρέπει να κατηφορίσεις!

  Δεν γνωρίζουμε την πλήρη αρχιτεκτονική του Χόγκουαρτς!Μπορεί η συγγραφέας να φαντάστηκε την αίθουσα αναψυχής ανηφορική απο τον έβδομο όροφο.Το Χόγκουαρτς είναι ένα κάστρο χιλίων ετών και τα κάστρα τόσης μεγάλης ηλικίας έχουν δεκάδες διαφορετικές εξόδους και διαδρόμους-συν τις τόσες μαγικές σκάλες που υπάρχουν στην σχολή-που καταλήγουν όλοι τους στο ίδιο σημείο.Έτσι θα το φαντάστηκε και η συγγραφέας,πιθανώς...

 • Προς το τέλος ο Ντάμπλντορ λέει ότι διασταυρώθηκε με την κουκουβάγια της Ερμιόνης στον αέρα. Παρ' όλα αυτά, η Ερμιόνη υποστηρίζει λίγο αργότερα ότι πέτυχε τον Ντάμπλντορ στον δρόμο για τον κουκουβαγιώνα!


Αυτό είναι αυτονόητο,όπως και το πρώτο.Ο Ντάμπλντορ δεν συναντήθηκε με την κουκουβάγια της Ερμιόνης αλλά με την ίδια της Ερμιόνη,καθώς εκείνος είχε ήδη φτάσει στο Χόγκουαρτς.
FoNikos21 έγραψε:Έχω να προσθέσω κι άλλο ένα:

(σελ.79)
"Εσύ πως ήρθες εδώ?" ρώτησε ο Χάρι ψάχνωντας γύρω του για μια δεύτερη βάρκα.
"Πετώντας" αποκρίθηκε ο Χάγκριντ.Αποκλείεται ο Χάγκριντ να είχε τόσο ανεπτυγμένες μαγικές δεξιότητες ώστε να πετάει χωρίς τη βοήθεια ενός μαγικού σκουπόξυλου ή ενός θέστραλ.

Αυτό θα μπορούσε όντως να είναι μιά απλή παράβλεψη.Βέβαια η Ρόουλινγκ τότε μόλις είχε αρχίσει να σχηματίζει τον κόσμο των μάγων,οπότε δεν είχε ακόμη μιά ολοκληρομένη εικόνα για τις δυνατότητες των μάγων.Ο Χάγκριντ θα μπορούσε βέβαια να είχε φτάσει με ένα θέστραλ,όπως αναφέρθηκε,και να πήρε τελικά την βάρκα των Ντάρσλυ επειδή ο Χάρι δεν μπορούσε προφανώς να δει το θέστραλ ή μπορεί εκείνο να είχε ήδη φύγει χωρίς τον Χάγκριντ.Άλλωστε ο Χάγκριντ είχε κοιμηθεί στην καλύβα των Ντάρσλυ το βράδυ.Άλλη εξήγηση,που δόθηκε ήδη,είναι πως μπορεί με την βοήθεια του Ντάμπλντορ ο Χάγκριντ να δημιούργησε μιά μαγική πύλη και να προτίμησε να πει στον Χάρι ότι έφτασε πετώντας για να μην χάσει τον χρόνο του εξηγόντας σε ένα παιδί που δεν γνώριζε τα βασικά της μαγείας για τους ορισμούς μιάς πύλης κλπ.Και μιά άλλη πιό τραβηγμένη εξήγηση,είναι πως ο Χάγκριντ μπορεί να διακτηνίστηκε ως το νησάκι των Ντάρσλυ,χωρίς να ξέρουμε πως τα κατάφερε μόνος του.Άλλωστε και ο ίδιος εξηγεί στον Χάρι όταν παίρνουν την βάρκα των θείων του πως δεν του επιτρέπεται να κάνει άλλα μαγικά,τώρα που τον έχει μαζί του.

The Guardian Angel έγραψε:ρε παιδια και εγω εχω αναρωτη8ει καποιες φορες...
ας πουμε, ποσα παιδια λεει στο βιβλιο οτι ειναι στο Χογκουαρτς? αν δει κανεις, στο ετος του Χαρι αναφερει μονο 5 αγορια και 5 κοριτσια, στα δωματια... αρα 10.
10x7=70, αφου 7 ειναι τα ετη και 70x4=280, αφου 4 ειναι οι κοιτωνες... δηλαδη απο ολους τους μαγους τις Αγγλιας, τα παιδια ειναι μονο 280??? Shocked

Δεν είμαι σίγουρος πως αυτή η παρατήριση είναι πολύ σωστή.Ίσως στο έτος του Χάρι να είχαν έρθει λιγότερα παιδιά,σε σχέση με τα προηγούμενα έτη,άρα μπορεί τα παιδιά στο Χόγκουαρτς να ήταν πολύ περισσότερα.Η Ρόουλινγκ είχε δηλώσει πως τα παιδιά στο Χόγκουαρτς είναι 1.000 και εφόσον εκείνη έγραψε τα βιβλία,εκείνη ξέρει καλύτερα απο όλους. mouble mouble

όβελ έγραψε:Στη σελίδα 106, όταν ζητάει από τους θείους του να τον πάνε στην πλατφόρμα 9 και 3/4, παρακάτω διαβάζουμε πως "ο θείος και η θεία του τον κοίταξαν έκπληκτοι". Όμως η Πετούνια όπως ξέρουμε από την ανάμνηση του Σνέιπ(σελ 583 στους Κλήρους), ήξερε μια χαρά για την Πλατφόρμα αφού είχε βρεθεί εκεί. Δεν είναι περίεργο να μένει έκπληκτη για κάτι που ξέρει που βρίσκεται;

Η Πετούνια,όπως γνωρίζουμε,δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με την αδερφή της.Την μισούσε και την ζήλευε για την ευκαιρία της που πήγε στο σχολείο που η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει.Άρα μου φαίνεται κάπως λογικό η Πετούνια να μην ήθελε να πάει στην πλατμόρφα 9 και 3/4 για να αποχαιρετήσει την Λίλυ για το σχολείο της(καθώς την ζήλευε αφάνταστα)και έτσι δεν γνώριζε τίποτα για το Χόγκουαρτς Εξπρές.Ή μπορεί και να το είχε ξεχάσει,στο κάτω κάτω μετά απο τόσα χρόνια πιό πιθανό θα ήταν να θυμάται το σχολείο που πήγε αδερφή της-άδικα-παρά την πλατμόρφα που την οδήγησε στο σχολείο της.

Επίσης στον Άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα σελίδα 332, ο Βόλντεμορτ λέει "πρώτα σκότωσα τον πατέρα σου, αφού πάλεψε σκληρά μαζί μου". Όμως στο Μυστικό της Μπατίλντα, σελίδα 303 στους Κλήρους διαβάζουμε "Να τον καθυστερήσει, χωρίς ραβδί στο χέρι του...! Γέλασε προτού ρίξει την κατάρα...", και ακολουθεί αμέσως μετά η Αβάντα Κεντάβρα. Δεν έγινε μάχη, άρα πως πάλεψε σκληρά μαζί του;

Δεν το γνωρίζω.Βασικά και εμένα με παραξένεψε αυτό.Μου είναι όμως και λίγο δύσκολο να φανταστώ ότι η συγγραφέας το είχε ξεχάσει αυτό.Μπορεί ο Βόλντεμορτ να εννοούσε πως ο Τζέιμς ήταν έτοιμος να σκοτωθεί για χάρη της οικογένειας του και ο Βόλντεμορτ θεωρούσε τον θάνατο ότι πιό σκληρό για έναν άνθρωπο,άρα η έννοια της σκληρής μάχης μάλλον πήγε στον θάνατο του Τζειμς παρόλο που δεν μπόρεσε να μονομαχήσει με τον Βόλντεμορτ.Και στο κάτω κάτω απο πότε ο Βόλντεμορτ είναι φιλαληθείς;Τι θα ήταν καλύτερο να πει;Ότι σκότωσε τον πατέρα του Χάρι ενώ εκείνος ήταν άοπλος ή ότι μονομάχησαν μαζί σληρά αλλά τελικά νίκησε ο Βόλντεμορτ σαν καλύτερος του;Ο Βόλντεμορτ ήταν πολύ περήφανος για τον εαυτό και του άρεσε να επιδυκνείεται,άρα μπορεί να σκέφτηκε να αναφέρει πως ο πατέρας του Χάρι πολέμησε σκληρά μαζί του και απλά έχασε και όχι του έλειπε το ραβδί του και ο Λόρδος το εκμεταλεύτηκε.

Ακόμα κάπου στη Διαγώνιο Αλέα, μία γυναίκα παραπονιέται πως το συκώτι δράκου πήγε 17 δρεπάνια. Γιατί δεν παραπονιέται πως το συκώτι δράκου πήγε μία γαλέρα; Πιο λογικό δεν είναι; (Εφόσον μία γαλέρα=17 δρεπάνια)

Σίγουρα είναι πιό λογικό αυτό που λες.Όμως ας σκεφτούμε πως μόλις είχαμε γνωρίσει το νομισματικό σύστημα των μάγων και έτσι μπορεί κάποιος να μην θυμόταν πόσο έπιανε μία γαλέρα,στο κάτω κάτω δεν θα καθόταν ο αναγνώστης να το θυμάται αυτό απο την πρώτη φορά που θα διάβαζε το πρώτο βιβλίο.Τα 17 δρεπάνια μπορώ να φανταστώ πως τα ανέφερε για να ακούγεται πιό μεγάλος αριθμός στο αναγνώστη και ίσως και να το έβαλε επήτειδες για να καταλάβει κάποιος πως 17 δρεπάνια=1 γαλέρα,δεδομένου πως έτσι θα το θυμάσαι καλύτερα την πρώτη φορά που θα διάβασεις το πρώτο βιβλίο.

όβελ έγραψε:Α και να προσθέσω πως η Πετούνια παραπονιέται σε ένα σημείο, σελ 68, πως η Λίλι διασκέδαζε μεταμορφώνοντας τα φλιτζάνια σε ποντικούς, όταν επέστρεφε στο σπίτι της για τις διακοπές. Νόμιζα πως τα μάγια ανηλίκων έξω απ' το Χόγκουαρτς απαγορεύονται Wizard

Ναι,απαγορεύοταν.Όμως δεν ήταν και καμιά σοβαρή παράβαση ή κανένα μοναδικό γεγονός.Κακά τα ψέματα,πάρα πολλοί ανήλικοι μάγοι-ίσως και όλοι κάποια στιγμή-χρησιμοποιούσαν τις μαγικές τους δυνάμεις,όπως και η Λίλυ.Ίσως κάποια στιγμή να πήρε καμιά κουκουβάγια απο το Υπουργείο και να σταμάτησε μετά απο αυτό.Τα αρχικά μαγικά κόλπα της όμως χαράκτηκαν στην μνήμη της Πετούνιας,σκεφτόμενη πως θα μπορούσε και εκείνη να έκανε τέτοια κόλπα.Βέβαια μπορεί και να ήταν το ελλάτωμα του ανιχνευτικού ξορκιού,στο κάτω κάτω κοντά στους Έβανς έμεναν οι Σνειπ,άρα το Υπουργείο μπορεί στην αρχή να νόμιζε πως η μητέρα του Σνειπ ήταν αυτή που έκανε τα ξόρκια ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβαν την χρήση ξορκιών απο την Λίλυ και προφανώς θα της έστειλαν απά μία κουκουβάγια και τέλος...

Σπόιλερ:


lithanasidis@yahoo.com
avatar
Alviva Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 20620
Ηλικία : 18
Location : Βikini Bottom
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Credo in un Dio crudel.

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Alviva Black Την / Το Κυρ Μάης 20, 2012 11:32 am

Το τελευταιο ειναι λιγο ελεος Razz
Νταξ' αυτο με τον αρουραιο ηταν πολυ εμφανες το ειχα προσεξει Razz Ε,απλα ανεφερε καποια απο τα ζωα που μπορουν να φερουν μαζι τους οι μαθητες.RAULSON:avatar
Morfin Gaunt
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 1102
Ηλικία : 21
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Morfin Gaunt Την / Το Κυρ Μάης 27, 2012 12:51 pm

Έχω να παρατηρίσω και εγώ μερικά λαθάκια(?) του πρώτου βιβλίου τα οποία δεν υπάρχουν σε αυτό το τόπικ Wizard.Αν τα διαβάσετε πείτε και εσείς τι πιστεύετε για αυτά...

1ον:Στο κεφάλαιο του Καπέλου της Επιλογής(δεν θυμάμαι σελίδα),αναφέρεται πως στην Μεγάλη Τραπεζαρία υπήρχαν όλων των λογιών οι σάλτσες,ακόμη και κέτσαπ.Απο που και ως που γνώριζαν οι μάγοι,πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά,τι είναι η κέτσαπ ώστε να σερβίρετε στην Μεγάλη Τραπεζαρία;Αν δεν κάνω λάθος η κέτσαπ είναι προιόν των μαγκλς...

2ον:Στο ίδιο κεφάλαιο ο διευθηντής Άλμπους Ντάμπλντορ στο τέλος του λόγου του προς όλους τους μαθητές για την καινούρια σχολική χρονιά λέει τα εξής λόγια<<Βλάκας,κλαψούρισμα,παραξενιά,τσίμπιμα,σας ευχαριστώ!>>.Στα υπόλοιπα βιβλία ωστόσο δεν ξαναλέει αυτά τα λόγια...

Και 3ον:Στο κεφάλαιο Μέσα απο την Καταπακτή διάβαζουμε πως ο Κούιρελ τραυμάτισε τον ορεινό καλικάτζαρο του για να μπορέσει να τον περάσει.Παρόλαυτα η σκακιέρα της ΜακΓκόναγκαλ παρέμεινε άθικτη(παρόλο που όλοι μας θυμόμαστε την καταστροφή που έγινε όταν προσπάθησαν να την κερδίσουν ο Χάρι,ο Ρον και η Ερμιόνη)...

Σπόιλερ:


lithanasidis@yahoo.com
avatar
princessmaggie
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 414
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I Solemnly Swear That I Am Up To No Good....

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από princessmaggie Την / Το Κυρ Σεπ 16, 2012 10:49 am

το πρώτο λάθος με είχε βασανίσει πάρα πολύ όταν ήμουν ένα 11χρονο κοριτσάκι και είδα την πρώτη ταινια(διάβασα το βιβλίο αργότερα)..δεν καταλάβαινα γιατι ο ρον έφερε αρουραίο και τσατιζόμουν!
avatar
Potter4ever
Δευτεροετής στην Σχολή
Δευτεροετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ηλικία : 28
Location : Μαγικός Κόσμος
Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts:
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Potter4ever Την / Το Παρ Οκτ 05, 2012 8:20 pm

Εγώ είχα παρατηρήσει αυτό με τη βάρκα και τους Ντάρσλι , αλλά τα υπόλοιπα ούτε που μου είχαν περάσει από το μυαλό ...My favourite line is actually one of Danielʼs. I was improvising and said, “I hope Mr Potter will always be around to save the day”. He looked around and said, “Donʼt worry, I will be.” He was 12 years old! That was pretty impressive. roll
avatar
Αlbus Dumbledοre
Τάγμα του Φοίνικα
Τάγμα του Φοίνικα

Αριθμός μηνυμάτων : 649
Ηλικία : 20
Location : Χόγκσμιντ
Ημερομηνία εγγραφής : 26/10/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: To the well-organised mind,death is but the next great adventure!!!

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Αlbus Dumbledοre Την / Το Κυρ Ιαν 20, 2013 5:14 pm

Μπράβο!!Πολύ καλό τόπικ!!Λοιπόν το τελευταίο το είχα καταλάβει!!Πάντως τα άλλα ούτε που τα ονειρευόμουν!!Albus Dumbledore

Help will always be given at Hogwarts to those who deserve it!!

I solemny swear that I'm up to no good :P


...Ο βασιλιάς των λουλουδιών
λένε πως είν'ο κρίνος
μα στη δικήυ σου ομορφιά
μαραίνεται και 'κείνος!!!...
avatar
hermione gr.
Βιβλιοθηκάριος
Βιβλιοθηκάριος

Αριθμός μηνυμάτων : 665
Ηλικία : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 20/07/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από hermione gr. Την / Το Σαβ Ιουλ 20, 2013 1:58 pm

Δεν ειχα παρατηρησει τα λα6η!
Παντως μου αρεσει που εισαι τοσο παρατηρητικοςHappy

                         We are not Harry Potter fans,
                           we are Harry Potter family
In Love 
avatar
Leon Black
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3276
Ηλικία : 25
Location : Κρητη
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Nothing Is True Everything Is Permitted

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Leon Black Την / Το Τρι Αυγ 06, 2013 12:08 am

Υπάρχουν κι άλλα λάθη άμα το παρατηρήσεις :p όπως το ότι ο Μάρκους Φλιντ ο αρχηγός του Σλίθεριν είναι εκτοετής και παρόλα αυτά στο τρίτο βιβλίο βρίσκεται ακόμη στο Χόγκουαρτς...από τα λάθη που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορώ να δικαιολογήσω το τέταρτο από την άποψη ότι μπορεί ο Φρεντ να εννοούσε ότι είχαν να πάρουν το κύπελλο γενικά μέσα στα χρόνια που βρισκόταν ο Τσάρλι στη σχολή όχι απαραίτητα τον τελευταίο χρόνο που βρισκόταν ο Τσάρλι στη σχολήΣπόιλερ:
avatar
Severous Albous
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 658
Ηλικία : 18
Location : Σχολή Χόγκουαρτς
Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Severous Albous Την / Το Τρι Ιουν 17, 2014 10:11 am

πολυ σωστες παρατηρησεις, ολων σαςslythn2  slytherin  slytherin  slytherin  slytherin slythn2

.     .   
avatar
Magorian Greyback
Αλχημιστής
Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 8444
Ηλικία : 20
Location : Hogwarts
Ημερομηνία εγγραφής : 16/09/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Just Nothing

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Magorian Greyback Την / Το Τετ Ιουλ 16, 2014 11:28 am

Ουαου , δεν τα είχα προσέξει όλα αυτά , να μην ξεχνάμε όμως ότι με την μετάφραση υπάρχουν και παρερμηνίες  Wink 

loyalties:

 avatar
Half Blood Princess
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ηλικία : 20
Location : Χογκσμιντ
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Half Blood Princess Την / Το Παρ Ιουλ 18, 2014 1:43 pm

Στο γράμμα που παρέλαβε ο Χάρι από το Χόκουαρτς αναφέρεται ότι οι μαθητές μπορούν να φέρουν μαζί τους μια γάτα, ή μια κουκουβάγια ή έναν βάτραχο. Ο Ρον, όμως, έφερε αρουραίο..

ισως ο νταμπλντορ να ηξερε οτι ο σκραμπερς ηταν ο ποντικοουρας ή εστω να το υποψιαζοταν και το επετρεψε να ειναι εκει (για να μην πω οτι τον παρακινησε) για να τον εχει απο κοντα....                                                                          
Σπόιλερ:
 
Σπόιλερ:


avatar
Half Blood Princess
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ηλικία : 20
Location : Χογκσμιντ
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Half Blood Princess Την / Το Παρ Ιουλ 18, 2014 1:46 pm

Στη σελίδα 143 ο Σχεδόν-Ακέφαλος-Νικ λέει ότι έχει να φάει σχεδόν 400 χρόνια. Όμως, στο επόμενο βιβλίο γιορτάζει την 500η επέτειο από τον θάνατό του...

παιδια εδω νομιζω οτι ειναι λαθος γραφης... στη δικη μου εκδωση λεει 500 χρονια...                                                                          
Σπόιλερ:
 
Σπόιλερ:


avatar
Half Blood Princess
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ηλικία : 20
Location : Χογκσμιντ
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Half Blood Princess Την / Το Παρ Ιουλ 18, 2014 1:56 pm

όβελ έγραψε:
Στη σελίδα 106, όταν ζητάει από τους θείους του να τον πάνε στην πλατφόρμα 9 και 3/4, παρακάτω διαβάζουμε πως "ο θείος και η θεία του τον κοίταξαν έκπληκτοι". Όμως η Πετούνια όπως ξέρουμε από την ανάμνηση του Σνέιπ(σελ 583 στους Κλήρους), ήξερε μια χαρά για την Πλατφόρμα αφού είχε βρεθεί εκεί. Δεν είναι περίεργο να μένει έκπληκτη για κάτι που ξέρει που βρίσκεται;

Η Πετούνια,όπως γνωρίζουμε,δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με την αδερφή της.Την μισούσε και την ζήλευε για την ευκαιρία της που πήγε στο σχολείο που η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει.Άρα μου φαίνεται κάπως λογικό η Πετούνια να μην ήθελε να πάει στην πλατμόρφα 9 και 3/4 για να αποχαιρετήσει την Λίλυ για το σχολείο της(καθώς την ζήλευε αφάνταστα)και έτσι δεν γνώριζε τίποτα για το Χόγκουαρτς Εξπρές.Ή μπορεί και να το είχε ξεχάσει,στο κάτω κάτω μετά απο τόσα χρόνια πιό πιθανό θα ήταν να θυμάται το σχολείο που πήγε αδερφή της-άδικα-παρά την πλατμόρφα που την οδήγησε στο σχολείο της.στο τελευταιο βιβλιο ομως στις αναμνησεις του σνειπ λεει οτι η πετουνια εχει μηλισει με την λιλι στο σταθμο... αρα εχει παει....                                                                          
Σπόιλερ:
 
Σπόιλερ:


avatar
Amycus
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29177
Ηλικία : 38
Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Amycus Την / Το Πεμ Ιουλ 24, 2014 11:05 am

Eνα λαθάκι που βρήκα τώρα που ξαναδιάβαζα το βιβλίο. :P 

Στην σκηνή που ο Χάρι βρίσκεται στην Πλατφόρμα 9 3/4, εμφανίζονται οι Ουέσλι. Εκεί βλέπουμε την Μόλυ να ρωτάει τα παιδιά της το εξής: "Λοιπόν,ποιό είναι το νούμερο της πλατφόρμας;"

Αν η Μόλυ είχε φοιτήσει 7 χρόνια η ίδια στο Χόγκουαρτς, τα μεγαλύτερα παιδιά της, ο Μπιλ, ο Πέρσι, ο Τσάρλι και οι δίδυμοι είχαν φοιτήσει ήδη στο Χόγκουαρτς, δεν την κάνεις την ερώτηση. Μάλλον της ξέφυγε της Ρόουλινγκ ή απλά η Μόλυ έβαζε τεστ. :P 

*σελίδα 109 της ελληνικής μετάφρασης*_
__
____
___
___
____
avatar
Drussila Diggory
Δασοφύλακας
Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ηλικία : 17
Location : Χόγκουαρτς
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Drussila Diggory Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 10:38 pm

Πολύ καλό μπράβο δεν είχα καταλάβει τίποτα!!!


H.P.♥:
avatar
anthian9
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20261
Ηλικία : 22
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από anthian9 Την / Το Σαβ Σεπ 06, 2014 3:03 pm

Πολύ σωστές όλες οι παρατηρήσεις σας. Τώρα που ξαναέπιασα τα βιβλία ΧΠ μετά από 2 χρόνια αποχής, μπορώ να πω πας παρατήρησα και εγώ διάφορα λαθάκια. Βέβαια φταίει και η ελληνική μετάφραση.
Σε ορισμένες σελίδες στην αρχή της Φιλοσοφικής Λίθου αναφέρει τον Άλμπους Ντάμπλντορ σαν Άλντους, πιο κάτω την καθηγήτρια Σπράουτ ως καθηγητή Σπράουτ, υπάρχει Χάρι εκεί που ερώτηση απευθύνει ο Χάγκριντ (και όχι ο Χάρι) και άλλα πολλά τα οποία δεν συγκράτησα. Κυρίως τυπογραφικά. Razz-


Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
avatar
Sauron the Great
Εκπαιδευτής Δράκων
Εκπαιδευτής Δράκων

Αριθμός μηνυμάτων : 4137
Ηλικία : 920
Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Sauron the Great Την / Το Σαβ Σεπ 06, 2014 3:41 pm


 • Ο Χάκριντ χρησιμοποιεί την βάρκα των Ντάρλσι για να απομακρυνθεί με τον Χάρι από τη καλύβα στο βράχο. Οι θείοι του, τότε, πως στο καλό έφυγαν από εκεί?


 Ο Χάγκριντ από όσο θυμάμαι δεν έκανε κουπί επάνω στην βάρκα, έκανε απλά ένα ξόρκι και η βάρκα άρχισε να μετακινείται...Ίσως το ξόρκι του Χάγκριντ να επέτρεπε στην βάρκα να επιστρέψει κιόλας...Ή απλά οι Ντάρσλι χρησιμοποίησαν τηλέφωνο... whistling


 • Στο γράμμα που παρέλαβε ο Χάρι από το Χόκουαρτς αναφέρεται ότι οι μαθητές μπορούν να φέρουν μαζί τους μια γάτα, ή μια κουκουβάγια ή έναν βάτραχο. Ο Ρον, όμως, έφερε αρουραίο...


 Εε, όχι, αυτό τουλάχιστον είναι τόσο προφανές που δεν μπορεί να είναι λάθος Razz ...Η γάτα, η κουκουβάγια και ο βάτραχος αναφέρονταν ως ενδεικτικά, ήταν τα κλασσικα ντεμοντε ζωακια της μαγικής κοινότητας, δεν νομίζω ένας συνηθισμένος πρωτοετής να ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα να αποχτήσει αρουραιο ή καμιά ακρομαντούλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...

 • Στη σελίδα 143 ο Σχεδόν-Ακέφαλος-Νικ λέει ότι έχει να φάει σχεδόν 400 χρόνια. Όμως, στο επόμενο βιβλίο γιορτάζει την 500η επέτειο από τον θάνατό του...


 Τυπογραφικό λάθος ή ίσως ο Σχεδόν-Ακέαλος-Νικ να εννοούσε ότι έχει να γευτεί φαγητό σχεδόν 400 χρόνια(βέβαια και εγώ νομίζω πως το είχα παρατηρίσει αυτό)με τον τρόπο που το έκανε στο Πάρτυ φαντασμάτων...
 • Προς το τέλος ο Ντάμπλντορ λέει ότι διασταυρώθηκε με την κουκουβάγια της Ερμιόνης στον αέρα. Παρ' όλα αυτά, η Ερμιόνη υποστηρίζει λίγο αργότερα ότι πέτυχε τον Ντάμπλντορ στον δρόμο για τον κουκουβαγιώνα!

 
Προφανώς ήταν μεταφραστικό λάθος αυτή η έκφραση...Εδώ η μεταφράστρια λέει ότι ο Νέβιλ είχε κλίση στα <<αρχαία>> ή τον καθρέφτη του Έριζεντ καθρέφτη του Έριζεντ(λες και δεν μπορούσε να δώσει καμιά ελληνική λέξη, πχ καθρέφτης του Αρατχάλ που είδα σε έναν μεταφραστικό site), αυτό μας πείραξε?? Razzavatar
anthian9
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20261
Ηλικία : 22
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από anthian9 Την / Το Κυρ Σεπ 21, 2014 10:22 am

Mε τον StE παρατηρήσαμε μια τεράστια λαθάρα από την μετάφραση.
Ο Χάρι Πότερ δεν έχει ραβδί από έλατο, αλλά από λιόπρινο (holly).

holly = a widely distributed shrub, typically having prickly dark green leaves, small white flowers, and red berries. There are several deciduous species of holly but the evergreen hollies are more typical and familiar.

Το γιατί η μεταφράστρια επέλεξε να του το κάνει σώνει και καλά έλατο, άγνωστο. Μάλλον για να 'χει κύρος (the fuck?!) το ραβδί του πρωταγωνιστή... confused-


Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
avatar
Sorazal the Erised
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 29991
Ηλικία : 227
Location : Room of Requirement
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Sorazal the Erised Την / Το Κυρ Σεπ 21, 2014 1:12 pm

^και το πρόβλημα είναι ότι έχω την - αμυδρή - εντύπωση ότι το κράτησαν και στις υπόλοιπες μεταφράσεις; facepalm Και εν τέλει από έλατο έχω εγώ, πόση δόξα θέλει να μου κλέψει πια πότερ; :P
avatar
Amycus
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29177
Ηλικία : 38
Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Amycus Την / Το Κυρ Σεπ 21, 2014 6:29 pm

Νομίζω ότι το διορθώνει μόνο στο τελευταίο βιβλίο αλλά μπορεί και να πέφτω έξω. Κάποια στιγμή είχε πάρει του Ντράκο και ίσως πέφτω έξω. :P

Γενικά,οι μεταφράσεις των ξύλων των ραβδιών είναι απο τα χειρότερα σημεία._
__
____
___
___
____
avatar
anthian9
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20261
Ηλικία : 22
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από anthian9 Την / Το Κυρ Σεπ 21, 2014 6:40 pm

Εμείς ήμασταν σε φάση "my whole life is a lie". giveup-


Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
avatar
Amycus
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29177
Ηλικία : 38
Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Απ: Μικρά λαθάκια

Δημοσίευση από Amycus Την / Το Κυρ Σεπ 21, 2014 7:01 pm

Διάβαζα ένα απόσπασμα απο το 6ο βιβλίο και μεταφράζει:

"...προσπάθησε να αποκτήσει αντικείμενα του Γκρίφιντορ και του Ράβενκλοου."

Μετά απο 5 βιβλία και 5 ταινίες, περιμένεις να το διορθώσει κάπου. Αλλά δεν... Razz
_
__
____
___
___
____

  Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Δεκ 19, 2018 5:15 am