.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακούσατε, ακούσατε! Το Υπουγείο Μαγείας έβγαλε νέο Δελτίο Τύπου!
Είδατε τη νέα ταινία ?

Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Μοιραστείτε
Narcissa Black
Narcissa Black
Μαγικός Προσωπογράφος
Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 807
Location : In the desert outside of nowhere
Ημερομηνία εγγραφής : 12/04/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:

Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Narcissa Black Την / Το Τετ Μάης 23, 2012 6:03 pm

Τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «αλλόκοτοι», «ανατριχιαστικοί», «απειλητικοί», μέχρι και «απάνθρωποι». Αυτές είναι λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους για να περιγράψουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μοιράζονται ένα κάπως ασυνήθιστο γνώρισμα: ολόμαυρα μάτια που μοιάζουν να είναι αφύσικα. Τι συμβαίνει άραγε με τους ανθρώπους αυτούς; Πρόκειται για ένα είδος δεισιδαιμονίας και φόβου κάποιων ανθρώπων στο ασυνήθιστο, ή υπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς, πως πρόκειται για μία μυστηριώδη μερίδα ανθρώπων; Ποιοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποι αυτοί;

Αν και το μαύρο χρώμα των ματιών δεν είναι κάτι το φυσιολογικό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολύ σκούρα καφέ ή μπλε μάτια, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού, μοιάζουν σα να έχουν μαύρα ή σχεδόν μαύρα μάτια. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το μαύρο χρώμα έχει παρατηρηθεί σε άριστες συνθήκες φωτισμού, στο φως της ημέρας για παράδειγμα. Επιπρόσθετα, κάποιες αναφορές δεν αφορούν μόνο φαινόμενα μαύρης ίριδας, αλλά αφορούν ολόκληρο το μάτι που μοιάζει να είναι τελείως μαύρο στο σύνολό του και φαίνεται πως έχει ελάχιστο ή ακόμα και καθόλου λευκό.

Βέβαια οι παραπάνω περιπτώσεις θα μπορούσαν να οφείλονται στην υποκειμενική αντίληψη του κάθε παρατηρητή. Αλλά αυτό που φαίνεται περίεργο σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, είναι κάποιες ιδιαίτερες αναφορές για αλλόκοτη συμπεριφορά και εντύπωση που αφήνουν οι άνθρωποι που έχουν τόσο μαύρα μάτια. Επίσης, κάποιοι που έχουν συναντήσει τέτοιους ανθρώπους ισχυρίζονται πως καταλήφθηκαν από ανεξήγητο φόβο και μία τάση να αποφύγουν τους ανθρώπους με τα μαύρα μάτια, με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για προκατάληψη; Για ψυχολογική αντίδραση στο μαύρο χρώμα των ματιών; Ας δούμε μερικές περιπτώσεις αναφορών.

Σύμφωνα με την αναφορά μίας γυναίκας που ταξίδευε με τον άντρα της σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν και σταμάτησε για να επισκεφτεί την τουαλέτα, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία λεπτή μελαχρινή γυναίκα, η οποία είχε ολόμαυρα μάτια και την κοίταξε έντονα και επίμονα. Όπως αναφέρει, ένιωσε μία πολύ δυσάρεστη αίσθηση τρόμου, σα να υπήρχε κάτι το τελείως αφύσικο στη γυναίκα αυτή. Τα μάτια της ήταν τελείως μαύρα, δε φαινόταν καν να υπάρχει κόρη. Το βλέμμα της ήταν τελείως κρύο και έκανε την γυναίκα που διηγείται την ιστορία να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μακριά της. Διηγούμενη την ιστορία αυτή, επέμενε πως η αίσθηση που της άφησε η εμπειρία αυτή, ήταν πως η γυναίκα με τα μαύρα μάτια δεν ήταν άνθρωπος. Είχε επίσης την εντύπωση, πως η συγκεκριμένη γυναίκα την κοίταζε με έναν τρόπο, που υποδήλωνε πως ήταν ανώτερη και πιο δυνατή κατά κάποιον τρόπο.

Σε κάποια άλλη αναφορά, μία 47χρονη μεσίτρια στο Όρεγκον, η οποία μετά από 20 χρόνων εμπειρία στο επάγγελμα αυτό είχε συνηθίσει να έρχεται σε επαφή με πολλών λογιών ανθρώπους, διηγείται την αλλόκοτη εντύπωση που της άφησε ένας 17χρονος έφηβος, ο οποίος επισκέφτηκε μία μέρα το γραφείο της. Με το που τον αντίκρισε, ένιωσε αμέσως τις τρίχες του αυχένα της να ορθώνονται, πράγμα που δεν δικαιολογούνταν από κάτι άλλο στην εμφάνισή του, παρά από τη θέα των ματιών του. Όπως και στην προηγούμενη αναφορά, ήρθε αντιμέτωπη με μία βαθιά αίσθηση μοχθηρότητας που εξέπεμπε ο νεαρός αυτός και της ήταν σχεδόν αδύνατο να τον κοιτάξει απευθείας στα μάτια. Τα μάτια του ήταν τελείως μαύρα, δεν υπήρχαν κόρες και η μεσίτρια ένιωσε σα να βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Επρόκειτο πράγματι για τελείως μαύρα μάτια; Κάποιες φορές οι κόρες των ματιών είναι τόσο διασταλμένες (η διαστολή της κόρης λέγεται μυδρίαση), που καλύπτουν τελείως τις ίριδες και κάνουν τα μάτια να φαίνονται μαύρα. Στο σκοτάδι οι κόρες διαστέλλονται για να δεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Αλλά ο νεαρός που αναφέρεται στην παραπάνω ιστορία, επισκέφτηκε το μεσιτικό γραφείο μέρα μεσημέρι. Κάποια φάρμακα μπορούν επίσης να κάνουν τις κόρες να διασταλούν, κάποιες ναρκωτικές ουσίες όπως και κάποιες ψυχολογικές ή και παθολογικές καταστάσεις. Μπορεί να ισχύει και μία τέτοια εκδοχή για την ιστορία που διηγείται η μεσίτρια, αν και όπως αφηγήθηκε, της δόθηκε η εντύπωση πως ο νεαρός αυτός εξέπεμπε συνολικά μία αίσθηση μαύρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιοι αναφέρουν πως είδαν ανθρώπους που είχαν τελείως μαύρα μάτια, πως ακόμα και το λευκό τμήμα του ματιού απουσίαζε εντελώς. Εντυπωσιακές είναι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνάντησε μία γυναίκα δύο παιδιά, τα οποία - όπως αφηγήθηκε - είχαν τελείως μαύρα μάτια: Βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της και διάβαζε ένα βιβλίο. Η ώρα ήταν ένδεκα το βράδυ, όταν άκουσε χτυπήματα στην πόρτα. Σηκώθηκε για να δει ποιος είναι και μέσα από το παραθυράκι της πόρτας είδε με έκπληξη δύο παιδιά με ηλικία περίπου 10 χρόνων. Άνοιξε την πόρτα και τα ρώτησε τι ήθελαν κι εκείνα απάντησαν λέγοντας απλώς, πως ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Την εξέπληξε η όλη υπόθεση, τους αρνήθηκε και κλείνοντας την πόρτα έριξε μια ματιά πίσω από το τζάμι. Τα μάτια τους ήταν τελείως μαύρα. Τρομοκρατήθηκε και όπως λέει, δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Υπάρχει λογική εξήγηση ή πρόκειται για κάτι το πραγματικά παράξενο;

Τι συμβαίνει τελικά; Στο άρθρο του για τα παιδιά με τα μαύρα μάτια, στο περιοδικό UFODigest, ο ερευνητής Barry Napier γράφει: Τα μαύρα μάτια θα μπορούσαν να οφείλονται απλά σε φακούς επαφής (υπάρχουν φακοί επαφής με τελείως μαύρο χρώμα). Το πιο πιθανό σενάριο είναι, πως οι πιο αξιόπιστες αναφορές οφείλονται σε υπερβολική αντίδραση σε κάτι ασυνήθιστο ή σε μεγάλη φαντασία και πως ένα μεγάλο ποσοστό από το σύνολο των σχετικών αναφορών, αποτελεί επινοημένες ιστορίες που κατασκευάστηκαν από κάποιους είτε για να δημιουργήσουν εντύπωση, είτε απλά για να κάνουν πλάκα.

Δεν παραλείπει όμως να παρατηρήσει, πως αρκετές αναφορές για θεάσεις τέτοιων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά και πως οι άνθρωποι που τις διηγήθηκαν εξακολούθησαν να φαίνονται φοβισμένοι μετά από τα περιστατικά αυτά.

Οι λάτρες του παράξενου ισχυρίζονται πως όσοι έχουν δει ανθρώπους με μαύρα μάτια κατά πρόσωπο δεν έχουν άδικο να νιώθουν πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάτι το ανθρώπινο. Προτείνουν πως είναι είτε εξωγήινοι, είτε προέρχονται από κάποια άλλη διάσταση, είτε ακόμα πως είναι δαιμονικοί.

Για το φαινόμενο των ανθρώπων με τα μαύρα μάτια, υπάρχουν πολλές λογικές εξηγήσεις. Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και το μαύρο χρώμα, μπορεί να προκαλέσει έτσι ψυχολογικές εντυπώσεις αρκετά έντονες, που σε συνδυασμό με τη σπανιότητα της θέασης μαύρης ίριδας στους ανθρώπους, δημιουργεί μία άχλη μυστηρίου γύρω από το όλο θέμα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτών, που έχουν δει ανθρώπους με ολοκληρωτικά μαύρα μάτια (χωρίς καν λευκό μέρος). Μαζί με τις περιπτώσεις αυτές, που εάν αληθεύουν, δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν λογικά, οι άνθρωποι με τα μαύρα μάτια θα συνεχίζουν να αποτελούν ένα αναφερόμενο ως ανεξήγητο φαινόμενο.


Λοιπόν, πια είναι η δική σας άποψη για το παραπάνω άρθρο; Έχετε συναντήσει ανθρώπους με ολόμαυρα μάτια; Αν ναι, πώς αισθανθήκατε;Ξεράστε τα όλα CoolMy dear...
You really can't send me to Hell. I came from there.
Tanis the Deadheart
Tanis the Deadheart
Πρωτοετής στην Σχολή
Πρωτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 17
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Tanis the Deadheart Την / Το Παρ Ιουν 15, 2012 1:46 pm

Οι ίριδές μου είναι μαύρες (όχι σκούρες καφέ μαύρες μαύρες) αλλά έχω ασπράδι τριγύρω είμαι ο μόνος στην οικογένεια μου.. οι υπόλοιποι έχουν ανοιχτά καφέ ή γαλαζοπράσινα..τώρα εμένα γιατι βγήκαν έτσι?? ο Θεός ξέρει!!!!
Μia Melanie Hawkins
Μia Melanie Hawkins
Μαγικός Προσωπογράφος
Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 7030
Ηλικία : 116
Location : your nightmares
Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Όλοι εσεις που προσπαθείτε καθημερινά να με βυθίστηκε,συνεχίστε,απλά να θυμ'αστε πως στην ιστορία έμεινε ο Τιτανικός και όχι το παγώβουνο.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Μia Melanie Hawkins Την / Το Παρ Ιουν 29, 2012 10:30 pm

Ένας πολύ καλός μου φίλος είχε μάτια μαυρα.Κατάμαυρα.Πριν τον γνωρίσω και αρχίσω να κάνω παρεέα μαζί του ,κάθε φορά που τον κοίταζα ή περπατούσα δίπλα του ανατρίχιαζα.Μια φορά μάλιστα που με κοίταγε επίμονα στα μάτια ζαλίστηκα και έχασα τις αισθήσεις μου Αυτό το αποδίδω καθαρά στο ότι πάντα ήταν πολύ απόμακρος από τους πάντες.Δεν φοβάμαι τους ανθώπους με μαάρα μάτια.Αν φοβιθώ ή έχω αίσθηση πως πρέπει να απομακρυνθώ το αποδείδω καθαρά και μόνο στον χαρακτηρα και στη στάση του απένταντι στους υπόλοιπους. όχι στο χρώμα των ματιών.
Τaste me,drink my soul,show me things that I shouldn't know..

Everything looks better when the sun goes down.:Anonymous
Επισκέπτης
Επισκέπτης

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τρι Φεβ 12, 2013 7:07 pm

Πιστεύω ότι είναι λογικό να υπάρχουν άνθρωποι με μαύρα μάτια πιθανόν ως γενετική ανωμαλία μα είναι δεισιδαιμονικό να σου προκαλούν φόβο απλώς και μόνο επειδή γνωρίζεις πως είναι τρομακτικοί.
Alviva Black
Alviva Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 20620
Ηλικία : 18
Location : Βikini Bottom
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Credo in un Dio crudel.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Alviva Black Την / Το Τρι Φεβ 12, 2013 8:20 pm

Δεν έχω ούτε θέλω ποτέ να συναντήσω :P
Όχι ότι πιστεύω πως δεν είναι οι άνθρωποι ή κάτι τέτοιο. RazzRAULSON:FLEUR258
FLEUR258
Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30327
Ηλικία : 25
Location : Καλαμάκι Κορινθίας <3
Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από FLEUR258 Την / Το Δευ Ιουλ 15, 2013 1:02 am

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.ti? 
Προκατάληψη στα μαύρα μάτια?? Ε όχι.
Εγω τα θεωρώ υπέροχα.Μου αρέσει που δεν μπορείς μέσα να ξεχωρίσεις το άλλο μαύρο.(ίριδα το λένε το άλλο ή καμία σχέση?Razz )
Η κυριά της Εκθεσής μου είχε μαύρα μάτια.Και μου άρεσαν πολύ.Μας είχε πει ότι κ στην ταυτοτητά της έλεγε χρώμα ματιών black.
Και ξέρω και έναν γνωστό μου που έχει μαύρα μάτια.
Προκαταλήψεις είναι όλα.Εγώ αισθανόμουν υπέροχα μαζί τους.Laughing 
Δε o Σολωμός στον Κρητικό έγραφε"Στα μάτια της τα ολόμαυρα και στα χρυσά μαλλιά της και θεωρούτανε αυτός ο συνδιασμός υποτίθεται μεγάλη ομορφιά.:P <3:
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you...Romilda Vane
Romilda Vane
Δασοφύλακας
Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12833
Ηλικία : 24
Location : Neverland
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Romilda Vane Την / Το Δευ Ιουλ 15, 2013 2:05 am

Εγω ειδα τις προάλες ενα παιδακι στο μετρό με μαυρα ματια, κορακάτα και μεγάλα-μεγάλα και ηταν πολύ γλυκούλι. Και εκφραστικότατο. Razz ghgh
hhg
hy
Reveal your secrets:

Helena Malfoy
Helena Malfoy
Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 4383
Ηλικία : 18
Location : Abroad The Black Pearl
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: “Heaven may be a fantasy for the credulous and the afraid, but I can give you a map reference for hell.”

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Helena Malfoy Την / Το Δευ Νοε 04, 2013 8:14 pm

Σιγά πώς κάνουν έτσι μερικοί ανθρώποι μια συμμαθήτρια μου έχει μαύρα μάτια και μαλλιά και μια χαρά κορίτσι είναι έλεος. τι λένε?? ακου εκεί εξωγήινοι κι εγώ αυτά για παιδάκια που δεν έχουν καθόλου ασπράδι στα μάτια τους εγώ δεν τα πιστέυω“Mrs. Hudson took my skull.”
<3:
teddy potter
teddy potter
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 745
Ηλικία : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από teddy potter Την / Το Κυρ Μάης 25, 2014 11:09 pm

Υπαρχουν ανθρωποι με μαυρα ματια αλλα γιατι να τους θεωρουμε αλλωκοτουςDrussila Diggory
Drussila Diggory
Δασοφύλακας
Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ηλικία : 18
Location : Χόγκουαρτς
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Drussila Diggory Την / Το Δευ Αυγ 18, 2014 4:25 pm

Τόσους ανθρώπους ξέρω με μαύρα μάτια και δεν είχα πάθει τίποτα ούτε ανατρίχιασα ούτε τίποτα ακόμα και ο χαρακτήρας τους ήταν μια χαρά 9 εκτός από ένα κορίτσι με μαύρα μάτια πουήταν σνομπ) δηλαδή τι το χρώμα των ματιών καθορίζουν και ο αν είναι καλός ο άλλοα ή οχι


H.P.♥:
Half Blood Princess
Half Blood Princess
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ηλικία : 21
Location : Χογκσμιντ
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Half Blood Princess Την / Το Σαβ Σεπ 27, 2014 4:43 pm

εμενα μ αρεσουν παααρα πολυ!! εκπεμπουνενα μαγικο φοβο που σε ανατριχιαζει!                                                                          
Σπόιλερ:
 
Σπόιλερ:


Drussila Diggory
Drussila Diggory
Δασοφύλακας
Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ηλικία : 18
Location : Χόγκουαρτς
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Drussila Diggory Την / Το Δευ Ιουν 01, 2015 10:00 am

Συμφωνώ


H.P.♥:
Beatrice Lightwood
Beatrice Lightwood
Αστρονόμος
Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 1762
Ηλικία : 17
Location : Alicante, The glass City
Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: -You're weird. -Sorry. -it was a compliment.

Απ: Άνθρωποι με μαύρα μάτια

Δημοσίευση από Beatrice Lightwood Την / Το Τρι Δεκ 08, 2015 6:42 pm

Δεν έχω συναντήσει πότε κάποιον με κατάμαυρα ματια. ..αλλα το θεωρώ αντιλειψη πολύ δεισιδαιμονικου και οπισθοδρομικου ανθρώπου πως είναι κάτι κακό...Κατά τη γνώμη μου είναι τελείως φυσιολογικά και πανέμορφα In LoveYes, I'm a shadowhunter ♥

-I saw Galaxies in your eyes.♡:
 


    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Μαρ 26, 2019 5:15 am