Mαρινααα, ποοοοσο σε καταλαβαινω, ποσο σε καταλαβαινω!
Ειναι που ειναι δυσκολη η συγκατοικηση -ακομα και με φιλους ιδιας χωρας και ιδιας γλωσσας- φαντασου να μενεις με ατομο διαφορετικης κουλτουρας και πολλες φορές με συννενόηση μπουζουκι λογω γλωσσας! Τα εχω ζησει και τα δυο και ταυτιζομαι καπως.
Καταρχας η συγκατοικηση μπορει να χαλάσει φιλιες! Το καλοκαιρι εμενα με μια πολυ καλη μου φιλη - που μπορεις να πεις και οτι ψιλοσυγκατοικουσαμε στην εστια γιατι οκ, ολη μερα σχεδον τη βγαζαμε η μια στο δωματιο της αλλης, μοιραζομασταν πραγματα/ταπερ/κουπες/αποριπαντυκα και απλωναμε πλυντηρια μαζι ή δανειζομασταν ειδη αναγκης οποτε μας τελειωναν και ηταν Κυριακη (πρωί και σχόλη

) αλλα οχι! Δεν εχει καμια σχεση. Η συγκατοικιση που περιλαμβανει καθαρισμα σπιτιου, μικρο-παραξενιες σε καθαριοτητα ή συνηθειες κτλ μπορει.να χαλασει .φιλιες.-
Εμεις μονο που δεν μαλλιοτραβηχτηκαμε.
Βεβαια το γλιτωσαμε γιατι χρειαστηκε να συγκατοικησουμε πολυ λιγο. Και παλι ομως δε νομιζω οτι θα το ξανακανα

Aκομα και αν τωρα τα θυμομαστε και συμφωνουμε οτι ειμασταν και οι δυο για μπουφλες

Ο λογος ειναι γιατι εχουμε κανει συζητηση και διαφωνουμε στο κατα πόσο χρειάζεται το Αγιο Προγραμμα Καθαριοτητας, που θα αναφερω πιο κατω.
Και η αλλη μου συγκατοικηση ηταν στο ερασμους, με 4 ατομα απο αλλες χώρες που δεν ηξερα μεχρι να συγκατοικησω (ο ενας αν θυμαμαι καλα ήταν απο Πακισταν επισης ή Λιβανο - θα σε γελασω) και πραγματικα, τετοια προβληματα με θεματα καθαριοτητας δεν ειχαμε.
Γιατι??
Γιατι ειχαμε βγαλει αυτο το Αγιο, το Α Γ Ι Ο προγραμμα καθαριότητας!
(Ισως και επειδη δε γνωριζομασταν και τόσο καλα ειχαμε μια στοιχειώδη ευγένια, ακομα και όταν διαφωνουσαμε για κατι :P)
Aλλά εγώ αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι οταν συγκατοικείς, οι "κανονες" του σπιτιου και το ποιος θα καθαριζει ποτε/τι κτλ ειναι καλο (βασικα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

) να μπαινουν απο την αρχη. Οχι, "ελα μωρε θα τα βρουμε" και "απλα να υπάρχει κατανόηση και ολα θα γινουν" και αλλα τετοια φιλικα. Προ-γρα-μμα! Τελος!
Ενταξει, ισως σε καποιες περιπτωσεις να δουλευει και αυτο. Εμενα δε δουλεψε.
Παντως πιστευω καθε συγκατοικηση ειναι αφορμη για κριση

Σε σχεσεις, φιλιες, με αγνώστους, καποια στιγμη κατι θα γινει. Γι αυτο νομιζω σωζει καταστασεις η οργανωση απο πριν και ολα αυτα.:P
(Αχ, εχω να σουρω πολλα ακόμα. Μη θυμηθω εκεινη τη φορα που ο συγκατοικος μου'πιε τις μπυρες μου και μου φαγε τα μακαρονια ΜΟΥ

)
p.s Καλε, αυτο με τα ταπερ για ολη τη βδομαδα το'χω δει μονο κατι youtubers να το κανουνε ο.0