.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Είδατε τη νέα ταινία ?

Rape Culture

Milady D' Hiver
Milady D' Hiver
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 40632
Ηλικία : 24
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.

Rape Culture Empty Rape Culture

Δημοσίευση από Milady D' Hiver Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 3:18 am

Rape Culture

Rape Culture Rape-culture-pic


Σαν ορισμός συνδέει το βιασμό και γενικότερα τη σεξουαλική κακοποίηση, στη κουλτούρα μιας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας η οποία αποδέχεται, συγχωρεί, ή ακόμα ενθαρρύνει τέτοιες πράξεις. Πράξεις που συχνά συσχετίζονται με αυτή τη ʽκουλτούραʼ είναι οι εξής:
1) κατηγορούν το θύμα,
2) πιστεύουν το σώμα του κάθε ανθρώπου δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό αντικείμενο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν διαφωνίες, σχετικά με το σημαίνει κάτι τέτοιο, και πόση σημασία δίνει η κάθε κοινωνία σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Δηλαδή είναι μια ιδεολογία κάποιων λαών, οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βία σε μια γυναίκα αν εκείνη ντύνεται προκλητικά ή η συμπεριφορά της είναι εκκεντρική.

Η σεξουαλική βία είναι όχι μόνο συχνή και αποδεκτή, αλλά υποστηρίζεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Σε μια κοινωνία με κουλτούρα βιασμού τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η επικρατούσα άποψη δικαιολογούν, απενοχοποιούν ή και υποστηρίζουν την ύπαρξη του βιασμού και κάθε είδους σεξουαλικής βίας. Μέσα στην κουλτούρα του βιασμού η αντρική έκφραση βίας θεωρείται κάτι φυσιολογικό, σωστό, βιολογικά λογικό, ακόμη και επιθυμητό. Ταυτόχρονα η γυναικεία υποταγή αντιμετωπίζεται ως χάρισμα και απαιτούμενο χαρακτηριστικό της θηλυκότητας. Οι άντρες γενικότερα είναι πιο ισχυρό φύλο αν και έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες για να γίνουν ίσα τα 2 φύλα. Τυπικά αυτές οι προσπάθειες πέτυχαν, ουσιαστικά όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι άντρες έχουν σαν ασπίδα την εξουσία τους και έτσι απενοχοποιούνται, για το αδίκημα που διαπράττουν. Μέσα σʼ αυτό το πλαίσιο, τα θύματα σεξουαλικής βίας μειώνονται, κατηγορούνται και αμφισβητούνται διαρκώς (ειδικά οι άντρες-θύματα).

Πολλές γυναίκες καλύπτουν τον βιασμό τους, διότι προφανώς φοβούνται και στιγματίζονται. Οπότε μην καλύπτεις τη σεξουαλική βία, μη τη θεωρείς αστεία, και μην αναπαράγεις μύθους σχετικά με το βιασμό που έχουν καταρριφθεί καιρό τώρα. Γενικότερα, η κουλτούρα του βιασμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και τα θύματα όσο πάει και αυξάνονται. Έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να γυρνάμε στο σπίτι μόνοι μας βράδυ, με την αγωνία πως κάτι μπορεί να μας συμβεί. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές στις μεγαλουπόλεις, αλλά όχι μόνο.

Το σώμα του κάθε ανθρώπου ανήκει στον ίδιο ό,τι και αν κάνει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σώμα σου, με την πρόφαση ότι έφταιγαν το ρούχα σου, η συμπεριφορά σου ή ακόμα και το φύλο σου. Όταν κάποιος λέει όχι τότε οι υπόλοιποι οφείλουν να σεβαστούν την απόφασή του. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, μια εποχή όπου οι επιστήμες προοδεύουν, και συνεχώς γίνονται νέες ανακαλύψεις, θα περίμενε κανείς πως οι άνθρωποι θα είχαν ξεπεράσει τα στερεότυπα παλιών εποχών και θα είχαν μάθει πώς να συμπεριφέρονται, αλλά και να σέβονται ο ένας τον άλλο.  Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα ήταν ψευδαίσθηση αν πιστεύαμε πως υπάρχει ισότητα, εκτίμηση και σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι άντρες αρχίζουν να παρουσιάζουν μια πολύ επιθετική συμπεριφορά. Συχνά δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους εαυτούς τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ντύσιμο. Μάλιστα, έχουμε φτάσει στο σημείο πολλές γυναίκες να φοβούνται να πουν όχι στους άντρες μιας και είναι πιθανό να υπάρξουν συνέπειες.

Κι αυτό είναι τρομερά ανησυχητικό.


Κείμενο των Μαριέττα Μαρκετάκη και Όλγα Μεταξάκη

Ποιά είναι η δική σας άποψη πάνω στο θέμα; Πώς αντιμετωπίζετε rape jokes πανω σε μια συζήτηση με παρέα; Θα γελάσετε, θα απαντήσετε εκφράζοντας τις απόψεις σας ή θα μείνετε ουδέτεροι; Τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει η κοινωνία σχετικά με αυτό; Έχετε μήπως παρατηρήσει ήδη αλλαγές;.
.
.
Rape Culture Elsa_u12
.
.
.:
Rape Culture 29j0b6......................
Rape Culture 2whm2ko  Rape Culture Pbucket  Rape Culture Pbucket
Rape Culture Kpvw  Rape Culture Mka
Nearly Headless Nick
Nearly Headless Nick
Ministry's Ambassador
Ministry's Ambassador

Αριθμός μηνυμάτων : 39317
Ηλικία : 23
Location : Στο στομάχι μιας κατσίκας (ναι είμαι μπέζοαρ)
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 3:50 am

Τυχαίνει να έχω γνωρίσει κοπέλες που ισχυρίζονται πως έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες, όμως ελάχιστες είναι αυτές που πιστεύω. Οι μισές είναι μικρές και δικαιολογούν το γεγονός πως δεν είναι πλέον αγνές και οι άλλες μισές θέλουν να κλαφτούν. Φυσικά και δε μπορώ να κρίνω αν κάποιος λέει ή όχι αλήθεια, όμως πιστεύω πως το συγκεκριμένο φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Γενικότερα προφανώς και είμαι κατά, συμφωνώ πως το σώμα του καθένα είναι δική του ιδιοκτήσια και κανείς δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς, όταν ο πρώτος δεν θέλει. Σχετικά με το αν η άλλη προκαλέι με την ενδυμασία ή το βλέμμα, είμαι της άποψης πως αν μια γυναίκα θέλει ντε και καλά να ικανοποιηθεί καλό θα ήταν να βρει κάποιον και να κάνουν ό,τι θέλουν μεταξύ τους, φυσικά με τη συναίνεση και των δύο.Rape Culture Receiv13


Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
Milady D' Hiver
Milady D' Hiver
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 40632
Ηλικία : 24
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Milady D' Hiver Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 3:55 am

Και για αυτο που λες καλο θα ηταν να υπαρχει ενημερωση απο το σχολειο και τα ΜΜΕ. Να ξερουν ολοι τι σημαινει βιασμος για να μην ξεκινησουν οπως λες να λενε οτι βιαστηκαν χωρις να γνωριζουν καν τι ειναι. Και απο την αλλη, απο την στιγμη που το λενε οφειλεις να ακουσεις τουλαχιστον. Μπορει να ειναι η πρωτη φορα που ανοιγονται σε καποιον και με το να δειχνεις οτι δεν πιστευεις να την/τις κανεις να μην θελουν να μιλησουν και ενας βιαστης να συνεχιζει να κυκλοφορει ελευθερος..
.
.
Rape Culture Elsa_u12
.
.
.:
Rape Culture 29j0b6......................
Rape Culture 2whm2ko  Rape Culture Pbucket  Rape Culture Pbucket
Rape Culture Kpvw  Rape Culture Mka
Walburga Black
Walburga Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 4956
Ηλικία : 32
Location : Salonica
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: i choose violence.....

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Walburga Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 2:09 pm

Νομίζω πως θα έπρεπε να αναφερθεί το κείμενο και στον βιασμό αντρών πράγμα που δυστυχώς δεν έχει βγει τόσο στην επιφάνεια οσο θα έπρεπε. Αρχικά να αναφέρω πως 2 στις 10 υποθέσεις βιασμών καταλήγουν σε φυλάκιση με μια πολύ μηδαμινή ποινή αφού στο κάτω κάτω δεν έκανε και φόνο da f*ck? Οι άνθρωποι αρχικά που φτάνουν σε αυτό το σημείο είναι στο 100% ψυχικά ασθενείς ακόμη κι αν δεν είναι εντελώς εμφανές οτι πάσχει απο κάτι. Το σώμα ανήκει τον κάτοχο του και το ντύνει του φέρεται όπως θεωρεί καλύτερα. Είναι απίστευτο πως κάποτε ακόμη και στην Ελλάδα η δικαιολογία '' ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη '' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μαρίνα πως θα έπρεπε κατά βάση να υπάρχει ιδικό μάθημα στα σχολεία γιατί δεν είναι μόνο ο βιασμός μα και η σεξουαλική παρενόχληση που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί , γυναίκα , άντρας που σε μικρή ηλικία να μη καταλαβαίνει τι γίνεται μα μεγαλώνοντας να μείνουν κατάλοιπα που θα το οδηγήσουν να γίνει ο ίδιος/ ίδια βιαστής. Είναι απίστευτο το πόσες περιπτώσεις βιαστών ήταν κάποτε οι ίδιοι θύματα είτε μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον είτε από κάποιον άγνωστο. Βέβαια υπάρχουν και τα χειρότερα όπου γυναίκες σε άλλες χώρες αναγκάζονται να παντρευτούν τους βιαστές τους για να γλυτώσουν τη φυλάκιση όμως ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα χάρης μεγάλων οργανώσεων και ακτιβιστών που παλεύουν να το εξαλείψουν! Νομίζω όμως πως το ίδιο το θύμα θα πρέπει να πάρει το νόμο στα χέρια του. Τι εννοώ. Πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Ένας τρόπος είναι η αυτοάμυνα ή κινήσεις κλειδιά που μπορείς να αποτρέψεις κάποιον απο το να σε βιάσει , κλέψει ή οτιδήποτε. Ακόμη και αν δε μπορείς να πας όμως σε κάτι τέτοιο λόγο ίσως χρόνου ή πιστεύεις πως δε το έχεις μπορείς να πάρεις συμβουλές απο δασκάλους αυτοάμυνας ή και απο την ίδια την αστυνομία. Π.χ. σπρέι πιπεριού, ενα κλειδί με μυτερή μύτη ανάμεσα στα δάχτυλα σου, σφυρίχτρα κινδύνου, συναγερμός κινδύνου. Τρόποι υπάρχουν το μέγιστο πρόβλημα όπως πάντα άλλωστε είναι οτι δεν υπάρχει ενημέρωση και πολλοί , ας μη κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλάκι μας , δε τα ψάχνουμε και απο μόνοι μας με αποτέλεσμα όταν έρθει το κακό να μη ξέρουμε τι να κάνουμε.
When you play the game of thrones
You win or you die
There is no middle ground


I Choose Violence:

Rape Culture Nxnog1
Rape Culture 2yzalh1
Rape Culture 23ku2dd
Rape Culture 96kbxy
Rape Culture Vf03Rape Culture 2z735va
Rape Culture 2mcby38Rape Culture 2j1x2fk
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 7:37 pm

Milady D' Hiver έγραψε:Μιας κοινωνίας η οποία αποδέχεται, συγχωρεί, ή ακόμα ενθαρρύνει τέτοιες πράξεις.

What? Μήπως μιλάς για κοινωνίες που σχετίζονται άμεσα με το ισλάμ κτλ; Διότι περίπου αιώνες τώρα στην Δύση και γενικότερα σε χώρες που έχουν ένα κάποιο νορμάλ εκπαιδευτικό σύστημα (ναι, συμπεριλαμβάνω και την Ελλάδα μέσα), ο βιασμός είναι κατακριτέος και καταδικαστέος.

Μήπως δεν κατάλαβα κάτι;

Υ.Γ. Αναφέρω ότι δεν διάβασα πιο κάτω το άρθρο επειδή:

α) δεν προλάβαινα, και
β) μου έκανε κατευθείαν εντύπωση αυτό το χωρίο που παρέθεσα πιο πάνω και στάθηκα σε αυτό.

Walburga Black έγραψε:Είναι απίστευτο πως κάποτε ακόμη και στην Ελλάδα η δικαιολογία '' ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη '' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος.

Δεν ισχύει, εκτός και αν όταν λες "στην Ελλάδα" εννοείς επί τουρκοκρατίας όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε κράτος ονόματι Ελλάδα.
Μετά το 1829 όπου υπάρχει πλέον Ελλάδα, το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί δεν πήγαιναν καν στο τότε Ειρηνοδικείο, είναι αληθές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Milady D' Hiver έγραψε:Πώς αντιμετωπίζετε rape jokes πανω σε μια συζήτηση με παρέα;

Θέλω να πιστεύω πως όλοι οι ανοιχτόμυαλοι θα καταλάβουμε πως είναι ανέκδοτο και όχι πραγματικότητα, οπότε θα το ρισκάρω (επειδή έχω δει κατά καιρούς τι απόψεις παίζουν εδώ μέσα) και θα πω πως θα γελάσω. Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό που θα γέλαγα και με μια μαύρη κωμωδία του Κιούμπρικ, ή και με ένα οποιοδήποτε άλλο ανέκδοτο.

Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν καλά/κακά/επιτρεπτά/μη-επιτρεπτά ανέκδοτα. Όλα εντάξει είναι εφόσον γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για πλάκα. Και για να σας προλάβω, η πλάκα και η σάτιρα δεν έχουν όρια, όλα είναι επιτρεπτά. Τώρα, το τι αποδεχόμαστε και τι όχι είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με το πόσο ανοιχτόμυαλος ή όχι είναι ο άλλος.

My 2 cents.Geowizard
Walburga Black
Walburga Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 4956
Ηλικία : 32
Location : Salonica
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: i choose violence.....

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Walburga Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 10:23 pm

geowizard έγραψε:

Walburga Black έγραψε:Είναι απίστευτο πως κάποτε ακόμη και στην Ελλάδα η δικαιολογία '' ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη '' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος.

Δεν ισχύει, εκτός και αν όταν λες "στην Ελλάδα" εννοείς επί τουρκοκρατίας όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε κράτος ονόματι Ελλάδα.
Μετά το 1829 όπου υπάρχει πλέον Ελλάδα, το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί δεν πήγαιναν καν στο τότε Ειρηνοδικείο, είναι αληθές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.


Σιγά να μη μιλάω και για Π.Χ. .......... Για το αν είναι το θέμα μας ή οχι δεν είσαι εσυ υπεύθυνος για να το κρίνεις αν δεν σου αρέσει τι γράφω μη τα διαβάζεις καν υπάρχει και αυτή η οδός...... Και ισχύει για να το παραθέτω σημαίνει πως είναι γεγονός αν δεν έπεσε στη δική σου αντίληψη είναι άλλο θέμα....  Happy When you play the game of thrones
You win or you die
There is no middle ground


I Choose Violence:

Rape Culture Nxnog1
Rape Culture 2yzalh1
Rape Culture 23ku2dd
Rape Culture 96kbxy
Rape Culture Vf03Rape Culture 2z735va
Rape Culture 2mcby38Rape Culture 2j1x2fk
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 10:46 pm

Walburga Black έγραψε:Σιγά να μη μιλάω και για Π.Χ. .......... Για το αν είναι το θέμα μας ή οχι δεν είσαι εσυ υπεύθυνος για να το κρίνεις αν δεν σου αρέσει τι γράφω μη τα διαβάζεις καν υπάρχει και αυτή η οδός...... Και ισχύει για να το παραθέτω σημαίνει πως είναι γεγονός αν δεν έπεσε στη δική σου αντίληψη είναι άλλο θέμα....  Happy 

Το αν είναι το θέμα μας ή όχι το ορίζει ο τίτλος και το πρώτο post.
Μια χαρά μου αρέσουν αυτά που γράφεις, απλά για το συγκεκριμένο που παρέθεσα ενίσταμαι μιας και από όλα όσα έχω κατά καιρούς διαβάσει για τον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας (τότε και τώρα), παντού και πάντοτε ήταν καταδικαστέος ο βιασμός. Γι' αυτό άλλωστε και ανέφερα στο τέλος το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί δεν έφταναν καν στα τότε Ειρηνοδικεία, μήπως και το μπέρδεψες με αυτό το γεγονός και θεώρησες ότι αθωωνόταν έτσι εύκολα κάποιος βιαστής.

Υ.Γ. Και άλλοι λένε ότι έχουν δει ιπτάμενους δίσκους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι γεγονός. HappyGeowizard
Walburga Black
Walburga Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 4956
Ηλικία : 32
Location : Salonica
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: i choose violence.....

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Walburga Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:02 pm

Αναρτήσου καλό μου παιδί αφού θα πρέπει να εξηγήσω αναλυτικά την κάθε πρόταση για πιο λόγο δεν έφτασε ποτέ στο ειρηνοδικείο; Δεν έγραψα πουθενά πως έγινε δίκη και με αυτή τη δικαιολογία τη γλίτωσε ο βιαστής αν εσυ αυτό κατάλαβες τότε να διαβάζεις πιο προσεκτικά μην επαναλαμβανόμαστε.... Δεν είσαι ο μόνος που έχει διαβάσει τον Ποινικό κώδικα και η ηλικία μου μου επιτρέπει να τα θυμάμαι πολύ καλύτερα χωρίς να πρέπει να τα διαβάσω κάπου..... Το τι γράφει ο νόμος απο το τι πραγματικά συμβαίνει απέχει έτη φωτός ήταν πάντα ο κανόνας  Happy When you play the game of thrones
You win or you die
There is no middle ground


I Choose Violence:

Rape Culture Nxnog1
Rape Culture 2yzalh1
Rape Culture 23ku2dd
Rape Culture 96kbxy
Rape Culture Vf03Rape Culture 2z735va
Rape Culture 2mcby38Rape Culture 2j1x2fk
Katherine Black
Katherine Black
Αλχημιστής
Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 5614
Ηλικία : 24
Location : Mystic Falls...
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Katherine Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:10 pm

Walburga Black έγραψε: Το τι γράφει ο νόμος απο το τι πραγματικά συμβαίνει απέχει έτη φωτός ήταν πάντα ο κανόνας  Happy 
Μην ξεχναμε πως ζουμε στην Ελλαδα, το κρατος που οι νομοι ειναι για να καταπατουνται.
Οσο για την απαντηση στο τοπικ η Δεσποινα (walburga) με καλυψε απολυταRape Culture Demi%20k%20kitty%20disney%20upo2_zpsfuiueaue
Rape Culture Photo


Rape Culture 2vjof7q
Beauxbatons:
Rape Culture Mka
Rape Culture Df9
Rape Culture BT0D4PMMT_GD-YugvM9P-H6gJ8ccJ4pMIljL8O1MSBc=w543-h189-no 
It's Hufflepuff time :
Rape Culture Photo_name
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:11 pm

Walburga Black έγραψε:
1) Δεν έγραψα πουθενά πως έγινε δίκη και με αυτή τη δικαιολογία τη γλίτωσε ο βιαστής αν εσυ αυτό κατάλαβες τότε να διαβάζεις πιο προσεκτικά μην επαναλαμβανόμαστε....
2) Δεν είσαι ο μόνος που έχει διαβάσει τον Ποινικό κώδικα και η ηλικία μου μου επιτρέπει να τα θυμάμαι πολύ καλύτερα χωρίς να πρέπει να τα διαβάσω κάπου.....
3) Το τι γράφει ο νόμος απο το τι πραγματικά συμβαίνει απέχει έτη φωτός ήταν πάντα ο κανόνας  Happy 

1) Μπορεί να μην εννοούσες κάτι τέτοιο, αλλά με τα λόγια σου αυτό μου έδωσες να καταλάβω. Μια χαρά είναι η ανάγνωσή μου, μην ανησυχείς.
Είναι απίστευτο πως κάποτε ακόμη και στην Ελλάδα η δικαιολογία '' ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη '' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος.
Πώς γίνεται να αφεθεί κάποιος ελεύθερος εάν δεν έχει πάει σε δίκη; Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο;

2) Από όσο γνωρίζω, όσο αυξάνεται η ηλικία, φθείρεται η μνήμη. Ε, δεν νομίζω μέσα σε 3 μήνες να έχω ξεχάσει όσα έχω διαβάσει. :P 

3) Έχεις δίκιο, κάτι για το οποίο, όμως, ευθύνονται οι ίδιοι οι πολίτες.Geowizard
Walburga Black
Walburga Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 4956
Ηλικία : 32
Location : Salonica
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: i choose violence.....

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Walburga Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:22 pm

Με κάνεις και γελάω ειλικρινά... Σε λίγο θα μας πεις οτι δε ξέρουμε και να γράφουμε....... Οτι είχα να πω εδω το είπα όποιος κατάλαβε οτι κατάλαβε......When you play the game of thrones
You win or you die
There is no middle ground


I Choose Violence:

Rape Culture Nxnog1
Rape Culture 2yzalh1
Rape Culture 23ku2dd
Rape Culture 96kbxy
Rape Culture Vf03Rape Culture 2z735va
Rape Culture 2mcby38Rape Culture 2j1x2fk
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:29 pm

Walburga Black έγραψε:Με κάνεις και γελάω ειλικρινά... Σε λίγο θα μας πεις οτι δε ξέρουμε και να γράφουμε....... Οτι είχα να πω εδω το είπα όποιος κατάλαβε οτι κατάλαβε......

Ε, με αυτά που διαβάζω απορώ. Από τη μία λες πως αφέθηκε ελεύθερος, και από την άλλη ότι δεν πήγε σε δίκη. Μάλλον εγώ θα έπρεπε να σε ευχαριστήσω που με κάνεις να γελάω τέτοια ώρα. Καληνύχτα και καλή συνέχεια.Geowizard
Walburga Black
Walburga Black
Παράφρων
Παράφρων

Αριθμός μηνυμάτων : 4956
Ηλικία : 32
Location : Salonica
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: i choose violence.....

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Walburga Black Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:39 pm

Θα πρέπει να ανοίξεις λίγο το μυαλό σου όταν διαβάζεις κάτι. Το αφέθηκε ελεύθερος δεν σημαίνει πως πέρασε απο δίκη ή φυλακίστηκε. Όταν μια γυναίκα λέει στους γονείς της με βίασαν και απο ντροπή της σημαδεμένης που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ οικογένεια , γιατί τότε καλώς ή κακός έτσι είχαν τα πράγματα, στην ουσία αφήνεται ελεύθερος. Μη ξεχνάς πως ήταν εποχές που αν η φούστα ήταν ενα δάχτυλο πάνω απο το γόνατο ήταν ελαφρών ηθών....... Γέλα τώρα up When you play the game of thrones
You win or you die
There is no middle ground


I Choose Violence:

Rape Culture Nxnog1
Rape Culture 2yzalh1
Rape Culture 23ku2dd
Rape Culture 96kbxy
Rape Culture Vf03Rape Culture 2z735va
Rape Culture 2mcby38Rape Culture 2j1x2fk
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Δευ Αυγ 04, 2014 11:49 pm

Walburga Black έγραψε:Θα πρέπει να ανοίξεις λίγο το μυαλό σου όταν διαβάζεις κάτι. Το αφέθηκε ελεύθερος δεν σημαίνει πως πέρασε απο δίκη ή φυλακίστηκε. Όταν μια γυναίκα λέει στους γονείς της με βίασαν και απο ντροπή της σημαδεμένης που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ οικογένεια , γιατί τότε καλώς ή κακός έτσι είχαν τα πράγματα, στην ουσία αφήνεται ελεύθερος. Μη ξεχνάς πως ήταν εποχές που αν η φούστα ήταν ενα δάχτυλο πάνω απο το γόνατο ήταν ελαφρών ηθών....... Γέλα τώρα up 

Όταν ο άλλος διαβάζει "αφέθηκε ελεύθερος" τι περιμένεις να καταλάβει;

Άρα, έρχεσαι στα λόγια μου, ότι υπήρχαν περιπτώσεις που η υπόθεση δεν έφτανε καν στα Ειρηνοδικεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι (παραθέτω λόγια σου) η δικαιολογία '' ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη '' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος.

Και για να είμαστε τυπικοί: κάποιος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος μόνο ύστερα από απόφαση δικαστικής επιτροπής. Συνεπώς, μια χαρά είναι η ικανότητά μου να διαβάζω (που την έθιξες) και τα συμπεράσματα που βγάζω από αυτά που διαβάζω (τα οποία έθιξες). Η λογική θα έλεγε πως πρέπει να θίξω κι εγώ με την σειρά μου (και με κάθε δίκιο) την ικανότητά σου να αποτυπώνεις αυτά που θέλεις να πεις, αλλά δεν το κάνω για ευνόητους λόγους.

Αποχωρώ, πάω για ύπνο επειδή έχω δουλειές αύριο. Καλή συνέχεια.Geowizard
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 12:41 am

geowizard έγραψε:
Milady D' Hiver έγραψε:Μιας κοινωνίας η οποία αποδέχεται, συγχωρεί, ή ακόμα ενθαρρύνει τέτοιες πράξεις.

What? Μήπως μιλάς για κοινωνίες που σχετίζονται άμεσα με το ισλάμ κτλ; Διότι περίπου αιώνες τώρα στην Δύση και γενικότερα σε χώρες που έχουν ένα κάποιο νορμάλ εκπαιδευτικό σύστημα (ναι, συμπεριλαμβάνω και την Ελλάδα μέσα), ο βιασμός είναι κατακριτέος και καταδικαστέος.
Δεν θέλω να πάρω θέση στη "διαμάχη", αλλά από τη στιγμή που γίνεται ένας βιασμός και τα μίντια μιλάνε για το μέλλον του ΒΙΑΣΤΗ (ή των βιαστών) που καταστράφηκε επειδή θα πάει φυλακή, λες και η ζωή της κοπέλας από δω και μπρος θα είναι ρόδινη, κάλλιστα μπορείς να πεις ότι συγχωρείται η πράξη του.
Το ότι ισχύει νομικά κάτι δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και στη νοοτροπία του 100% των πολιτών. Πάντα υπάρχουν αυτοί που όταν ακούσουν για βιασμό θα πουν "τα 'θελε ο κ*λος της" και "του έδωσε δικαιώματα" και θα αγνοήσουν τελείως τον ανώμαλο της υπόθεσης. Αυτό είναι το rape culture.Rape Culture Uwpmtkw

We seed the stars:
Rape Culture Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdRape Culture Mountza_by_erevia-d9o4rhrRape Culture 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
Rape Culture Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw
Milady D' Hiver
Milady D' Hiver
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 40632
Ηλικία : 24
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Milady D' Hiver Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 4:00 am

Walburga Black έγραψε:
Σπόιλερ:
Νομίζω πως θα έπρεπε να αναφερθεί το κείμενο και στον βιασμό αντρών πράγμα που δυστυχώς δεν έχει βγει τόσο στην επιφάνεια οσο θα έπρεπε. [...] Το σώμα ανήκει τον κάτοχο του και το ντύνει του φέρεται όπως θεωρεί καλύτερα. Είναι απίστευτο πως κάποτε ακόμη και στην Ελλάδα η δικαιολογία ''ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη'' ήταν λόγος για να αφεθεί ο βιαστής ελεύθερος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μαρίνα πως θα έπρεπε κατά βάση να υπάρχει ιδικό μάθημα στα σχολεία γιατί δεν είναι μόνο ο βιασμός μα και η σεξουαλική παρενόχληση που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί, γυναίκα, άντρας που σε μικρή ηλικία να μη καταλαβαίνει τι γίνεται μα μεγαλώνοντας να μείνουν κατάλοιπα που θα το οδηγήσουν να γίνει ο ίδιος/ ίδια βιαστής. Είναι απίστευτο το πόσες περιπτώσεις βιαστών ήταν κάποτε οι ίδιοι θύματα είτε μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον είτε από κάποιον άγνωστο. Βέβαια υπάρχουν και τα χειρότερα όπου γυναίκες σε άλλες χώρες αναγκάζονται να παντρευτούν τους βιαστές τους για να γλυτώσουν τη φυλάκιση όμως ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα χάρης μεγάλων οργανώσεων και ακτιβιστών που παλεύουν να το εξαλείψουν! Νομίζω όμως πως το ίδιο το θύμα θα πρέπει να πάρει το νόμο στα χέρια του. Πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.
Αχ συγνωμη το οριτζιναλ κειμενο αναφεροταν και σε αυτο αλλα προσπαθησα να το κοψω οσο γινεται. Και η αυτοαμυνα θεωρω πως ειναι πολυ σημαντικη  up Θα ηθελα καποια στιγμη να γραφτω σε μαθηματα γιατι τωρα που μενω σε μεγαλουπολη νιωθω περιεργα οταν κυκλοφορω μονη μου το βραδυ.
Οταν εκανα αναζητηση για να ανοιξω το τοπικ βρηκα αυτο εδω:


geowizard έγραψε:
Σπόιλερ:

Milady D' Hiver έγραψε:Μιας κοινωνίας η οποία αποδέχεται, συγχωρεί, ή ακόμα ενθαρρύνει τέτοιες πράξεις.

What? Μήπως μιλάς για κοινωνίες που σχετίζονται άμεσα με το ισλάμ κτλ; Διότι περίπου αιώνες τώρα στην Δύση και γενικότερα σε χώρες που έχουν ένα κάποιο νορμάλ εκπαιδευτικό σύστημα (ναι, συμπεριλαμβάνω και την Ελλάδα μέσα), ο βιασμός είναι κατακριτέος και καταδικαστέος.

Μήπως δεν κατάλαβα κάτι;
Γιωργο οταν το κειμενο λεει αυτες τις λεξεις αναφερεται οπως λεει ξεκαθαρα στην κοινωνια. Το κρατος και οι νομοι που υπαρχουν περι αυτου του θεματος δεν παιζουν ιδιαιτερο λογο. Μπερδευεις την κοινωνια με το κρατος. Ειναι αλληλενδετα αλλα δεν ειναι το ιδιο πραγμα.

geowizard έγραψε:
Σπόιλερ:

Milady D' Hiver έγραψε:Πώς αντιμετωπίζετε rape jokes πανω σε μια συζήτηση με παρέα;

Θέλω να πιστεύω πως όλοι οι ανοιχτόμυαλοι θα καταλάβουμε πως είναι ανέκδοτο και όχι πραγματικότητα, οπότε θα το ρισκάρω (επειδή έχω δει κατά καιρούς τι απόψεις παίζουν εδώ μέσα) και θα πω πως θα γελάσω. Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό που θα γέλαγα και με μια μαύρη κωμωδία του Κιούμπρικ, ή και με ένα οποιοδήποτε άλλο ανέκδοτο.

Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν καλά/κακά/επιτρεπτά/μη-επιτρεπτά ανέκδοτα. Όλα εντάξει είναι εφόσον γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για πλάκα. Και για να σας προλάβω, η πλάκα και η σάτιρα δεν έχουν όρια, όλα είναι επιτρεπτά. Τώρα, το τι αποδεχόμαστε και τι όχι είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με το πόσο ανοιχτόμυαλος ή όχι είναι ο άλλος.
Λοιπον... βρηκες το λαθος ατομο να πεις κατι τετοιο^ Και το λεω γιατι εχω κανει εργασια στο εαν η σάτιρα εχει όρια ή οχι. Δυστυχως οι σημειωσεις μου βρισκονται εκατονταδες χιλιομετρα μακρια οποτε θα αναγκαστω να σου παραθεσω τα πραγματα οπως τα θυμαμαι με βοηθεια του ιντερνετ. Σατιρα λοιπόν ειναι ενα λογοτεχνικο -εαν θες- είδος που χρησιμοποιεί το γέλιο σαν μεσο ασκηση κριτικης. Διορθωσης με άλλα λόγια των κακων κειμενων της κοινωνιας. Η Σατιρα δεν έχει ορια. Πρόσεξε εδω... η σωστη σατιρα. Η πλακα απο την αλλη πλευρα προφανως και εχει ορια. Μην συγχεεις τις δυο εννοεις. Και τωρα για να επικεντρωθω στην πλακα και στα ανεκδοτα σχετικα με βιασμους.

Υπαρχουν δυο τροποι για να γινει ενα ανεκδοτο και μιας και μιλαμε για τα rape jokes θα μιλησω συγκεκριμενα για αυτα. Punch up και punch down. Punch down ειναι οταν το αστειο ειναι προς το θυμα. Οταν με το "punch line" χτυπας αυτον που ειναι ηδη πεσμενος. Αυτο ειναι η αγουστη πλακα. Punch up ειναι οταν χτυπας τον θυτη. Οταν με το "punch line" στοχευεις τον βιαστη. Και αυτο ειναι κατα καποιον τροπο σατιρα καθως προσπαθει να διορθωσει τα κακως κειμενα της κοινωνιας. Απλα προσωπικα μου φαινεται εξαιρετικα παραλο να γελας με καποια κατασταση που πληγωσε καποιον. 1 στις 3 γυναικες εχουν βιαστει ή σχεδον βιαστει (σεξουαλικη παρενοχληση) τουλαχιστον μια φορα στη ζωη τους.
link1 , link2 , link3

geowizard έγραψε:
Σπόιλερ:
ενίσταμαι μιας και από όλα όσα έχω κατά καιρούς διαβάσει για τον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας (τότε και τώρα), παντού και πάντοτε ήταν καταδικαστέος ο βιασμός. Γι' αυτό άλλωστε και ανέφερα στο τέλος το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί δεν έφταναν καν στα τότε Ειρηνοδικεία, μήπως και το μπέρδεψες με αυτό το γεγονός και θεώρησες ότι αθωωνόταν έτσι εύκολα κάποιος βιαστής.
Οπως λεω και παραπανω το θεμα του τοπικ ειναι αρκετα ξεκαθαρο. Εχει να κανει με την κουλτουρα βιασμων που εχει δημιουργηθει στις κοινωνιες του δυτικου αλλά και ανατολικου κοσμου. Οι νομοι υπαρχουν. Και οι βιαστες θα πηγαιναν στις φυλακες αν τα θυματα ενιωθαν ανετα και ειχαν αρκετη υποστηριξη. Καποιες φορες δεν κανουν καν μηνυση γιατι το περιβαλλον τους τις κανει να νιωθουν ενοχες.

Cassandra Black έγραψε:
Σπόιλερ:
Δεν θέλω να πάρω θέση στη "διαμάχη", αλλά από τη στιγμή που γίνεται ένας βιασμός και τα μίντια μιλάνε για το μέλλον του ΒΙΑΣΤΗ (ή των βιαστών) που καταστράφηκε επειδή θα πάει φυλακή, λες και η ζωή της κοπέλας από δω και μπρος θα είναι ρόδινη, κάλλιστα μπορείς να πεις ότι συγχωρείται η πράξη του.
Το ότι ισχύει νομικά κάτι δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και στη νοοτροπία του 100% των πολιτών. Πάντα υπάρχουν αυτοί που όταν ακούσουν για βιασμό θα πουν "τα 'θελε ο κ*λος της" και "του έδωσε δικαιώματα" και θα αγνοήσουν τελείως τον ανώμαλο της υπόθεσης. Αυτό είναι το rape culture.
Αυτο βασικα^  obey.
.
.
Rape Culture Elsa_u12
.
.
.:
Rape Culture 29j0b6......................
Rape Culture 2whm2ko  Rape Culture Pbucket  Rape Culture Pbucket
Rape Culture Kpvw  Rape Culture Mka
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 6:36 pm

Cassandra Black έγραψε:Δεν θέλω να πάρω θέση στη "διαμάχη", αλλά από τη στιγμή που γίνεται ένας βιασμός και τα μίντια μιλάνε για το μέλλον του ΒΙΑΣΤΗ (ή των βιαστών) που καταστράφηκε επειδή θα πάει φυλακή, λες και η ζωή της κοπέλας από δω και μπρος θα είναι ρόδινη, κάλλιστα μπορείς να πεις ότι συγχωρείται η πράξη του.
Το ότι ισχύει νομικά κάτι δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και στη νοοτροπία του 100% των πολιτών. Πάντα υπάρχουν αυτοί που όταν ακούσουν για βιασμό θα πουν "τα 'θελε ο κ*λος της" και "του έδωσε δικαιώματα" και θα αγνοήσουν τελείως τον ανώμαλο της υπόθεσης. Αυτό είναι το rape culture.

Σωστή. Συμφωνώ.

Milady D' Hiver έγραψε:Πολλές, πολλές λέξεις.

Επίσης σωστή. (άλλαξα το post σου στην παράθεση, επειδή αρχικά ήθελα να το μικρύνω κάπως βγάζοντας τα δικά μου post, αλλά τελικά το κατέστρεψα εντελώς. =/ )

Απλά έχω μια απορία όσον αφορά τα αστεία. Για παράδειγμα, ενώ μιλάω με τους φίλους μου (που τους ξέρω και με ξέρουν από μωρό) μπορεί να πω σε κάποιον μεταξύ σοβαρού κι αστείου ένα "Άι στο διάολο". Ξέρει, όμως, ο άλλος, ότι δεν το εννοώ και ότι το λέω είτε για πλάκα είτε για να τον πικάρω, κάτι που κάνουμε συνεχώς μεταξύ μας, συνεπώς δεν θα προσβληθεί επειδή ξέρει ότι δεν το εννοώ.

Κάτι αντίστοιχο, κατά την άποψή μου, γίνεται και με τα ανέκδοτα. Δηλαδή, εάν ο κολλητός μου πει κανένα ανέκδοτο για τον Χριστιανισμό γενικότερα (όπου γενικά με θεωρώ αρκετά θρήσκο), ναι μεν δεν θα το θεωρήσω αστείο (επειδή παραδέχομαι ότι είμαι αρκετά στενόμυαλος όσον αφορά το τι αστεία δέχομαι και τι όχι όσον αφορά την θρησκεία μου), αλλά θα καταλάβω ότι ο άλλος δεν ήθελε να θίξει ούτε εμένα, αλλά ούτε την θρησκεία μου. Απλά έτυχε να του προκαλέσει μειδίαμα και το είπε.

Όπου "θρησκεία" και "Χριστιανισμός" βάλε την λέξη "βιασμός". Π.χ. μπορεί για εσένα να μην είναι αστείο, αλλά άμα γνωρίζεις ότι ο άλλος δεν ήθελε να σε θίξει ή κάτι τέτοιο, τότε δεν βρίσκω λόγο να "αφορίσουμε" τα ανέκδοτα αυτά.Geowizard
Milady D' Hiver
Milady D' Hiver
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 40632
Ηλικία : 24
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Milady D' Hiver Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 7:01 pm

Ειδες καθολου τα λινκ στο ποστ μου;  mouble mouble Παραθετω το βιντεο που υπηρχε στο 3ο λινκ μαζι με λιγο απο το κειμενο.

Σπόιλερ:


Now, who is he making fun of? Carlin is clearly making fun of somebody or something. Actually, heʼs making fun of two things: religious institutions…and god.
Talk about punching up!
Seriously, at no point in this routine does Carlin go into a riff about how dumb he finds religious believers, how ignorant they must be, how gullible or credulous. He doesnʼt talk about how only a moron believes the bullshit story he lays out at the beginning nor does he get into a series of jokes about how believers will believe anything (itʼs right there in the name).
Instead he talks about religious institutions and how theyʼre always asking for money as if god canʼt handle a buck. He talks about the ridiculousness of prayer. He presents the problem of evil as if god were incompetent or ambivalent.
He goes after the powerful.


Δεν θελω να ξεφυγουμε απο το θεμα και να αρχισουμε να λεμε για την θρησκεια. Απλα παρολο που το θεμα ειναι διαφορετικο, η κεντρικη ιδεα ειναι ιδια. Ο συγκεκριμενος κωμικος δεν γελοιοποιησε τα ατομα που πιστευουν αλλα την Εκκλησια και τον ιδιο τον Θεο. Διαφωνω με τις αποψεις του αλλα οφειλω να ομολογησω οτι η δεξιοτεχνια με την οποια εκανε τα αστεια του με εκαναν και χαμογελασα 2-3 φορες.Το "αη στο διαολο" δεν θα το χαρακτηριζα ανεκδοτο. Το θεωρω βρισια που εχει αρχισει να χρησιμοποιειται για "πλακα". Οπως το "μαλ*κας"  Razz 

Σε μια προσφατη συζητηση που ειχα (την συζητηση που με προετρεψε να ανοιξω το συγκεκριμενο τοπικ) το ατομο με το οποιο διαφωνουσα επι του θεματος μου συγκρινε τα rape jokes με αστεια για θανατους και λοιπες τραγωδιες. Πειτε με παραξενη ή τρελη ή οτιδηποτε αλλα προσωπικα θεωρω οτι ο βιασμος ειναι ετη φωτος χειροτερη πραξη απο την δολοφονια. Καποιος θα ισχυριστει οτι μετα τον βιασμο το θυμα ζει ενω μετα τη δολοφονια οχι. Αλλα ας αναλογιστουμε... μετα απο εναν βιασμο ενα θυμα -οποιοδηποτε θυμα, το ΚΑΘΕ θυμα- ειναι ιδιο με πριν; Ο βιαστης (ή η βιαστης για να μην αποκλειουμε και αυτην την περιπτωση) παιρνει τη ζωη του θυματος του και το αναγκαζει να ζησει μια ζωη στιγματισμενη απο αυτη τη δραματικη εμπειρια. Οποτε ναι, για μενα τα ανεκδοτα για βιασμους (η πλακα που κανουν ορισμενοι "κωμικοι") δεν θα επρεπε να υπαρχουν καθως ειναι χειροτερα ακομα και απο ανεκδοτα πολυαριθμων θανατων.


Και κατι τελευταιο... θυμαμαι περσι ή πριοπερσι μια κοπελα στην Πατμο. Ενα με δυο χρονια μικροτερη μου και σε ενα νησι τοσο κοντα στο δικο μου... Ηταν σε ενα μπιτς παρτι και οταν απομακρυνθηκε την πηρε ενας απο πισω και τη βιασε. Δεν θα ξεχασω τις συζητησεις που αναγκαζομουν να κανω τοτε σε σχολειο και καφετερειες με εφηβα αγορια (ακομα και μερικα κοριτσια!!) που οι πρωτες τους ερωτησεις και αποψεις ηταν για το τι φορουσε.
Ειμαστε σοβαροι τωρα; Οταν ενας αντρας λεει οτι η γυναικα που βιαστηκε προκαλεσε τον βιαστη να την βιασει με τα ρουχα της ειναι σαν να παραδεχεται οτι αυτος και οι υπολοιποι αντρες ειναι τοσο αδυναμοι και χωρις αυτοσυγκρατηση που οποιαδηποτε γυναικα με αποκαλυπτικα ρουχα δουν δεν μπορουν απο το να σηκωθουν και να την βιασουν εκεινη τη στιγμη..
.
.
Rape Culture Elsa_u12
.
.
.:
Rape Culture 29j0b6......................
Rape Culture 2whm2ko  Rape Culture Pbucket  Rape Culture Pbucket
Rape Culture Kpvw  Rape Culture Mka
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 7:26 pm

Milady D' Hiver έγραψε:Once again, έκανα βλακεία.  =/ 

Μιλάς για τον George Carlin. Δεν ξέρω εάν είχες δει το άλλο τόπικ, αλλά, όπως είχα γράψει, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους κωμικούς (ίσως τον καλύτερο) που υπήρξαν και είμαι μεγάλος θαυμαστής του.

Ναι, είμαι θρήσκος.
Ναι, γελάω με τον τρόπο που μπινελικώνει τις θρησκείες.
Όχι, δεν συμφωνώ πάντα με αυτά που λέει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με κάνει να γελάω.

Τα παραπάνω αφορούν τα πάντα με τα οποία έχει ασχοληθεί ο George Carlin. Ακόμη θυμάμαι αυτό που είχε πει για τον Μάικλ Τζάκσον: "Δώστε του 2-3 παιδάκια να παίξει, και αφήστε τον να κάνει την τέχνη του" (ή κάπως έτσι). Από τη μία φαίνεται σαν να "συγχωρεί" και να "προωθεί" την παιδοφιλία, αλλά από την άλλη γνωρίζεις πως το είπε για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας αρκετά την υπερβολή. Παρ' όλα αυτά, όλοι μας γελάσαμε λίγο-πολύ με τον τρόπο που το παρουσίασε.

Κάτι αντίστοιχο θεωρώ πως συμβαίνει και με τα ανέκδοτα. Δεν γελάς με αυτό που θίγει, αλλά με τον τρόπο που το θίγει. Κάτι το οποίο προσπαθούσε να κάνει και ο George Carlin, πιάνοντας πάντα θέματα που ήξερε πως θα προκαλούσαν τον θεατή, αλλά τελικά τον έκανε να γελάει.

Συμφωνώ απολύτως με τις τελευταίες παραγράφους.Geowizard
Milady D' Hiver
Milady D' Hiver
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 40632
Ηλικία : 24
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Milady D' Hiver Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 7:33 pm

Επιχειρησα να αποδεχτω καποια rape jokes και ειπα στον εαυτο μου οτι ηταν σατιρα. Αλλα ακομα και να ειναι, το θεμα ειναι τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινω γιατι οι κωμικοι συνεχιζουν να επικεντρωνονται εκει. Παω στοιχημα οτι υπρχουν εκατονταδες χιλιαδες πραγματα εκει εξω για τα οποια μπορουμε να αστειευτουμε και να γελασουμε αναλαφρα. Γιατι οι κωμικοι θελουν να το διακυνδυνεψουν με μεγαλο ρισκο να πληγωσουν συναισθηματικα, ψυχολογικα και ψυχικα καποιο θυμα βιασμου;.
.
.
Rape Culture Elsa_u12
.
.
.:
Rape Culture 29j0b6......................
Rape Culture 2whm2ko  Rape Culture Pbucket  Rape Culture Pbucket
Rape Culture Kpvw  Rape Culture Mka
geowizard
geowizard
Χρυσούχος
Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ηλικία : 23
Location : Milky Way
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από geowizard Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 7:43 pm

Milady D' Hiver έγραψε:Παω στοιχημα οτι υπρχουν εκατονταδες χιλιαδες πραγματα εκει εξω για τα οποια μπορουμε να αστειευτουμε και να γελασουμε αναλαφρα.


Συμφωνώ.

Milady D' Hiver έγραψε:Γιατι οι κωμικοι θελουν να το διακυνδυνεψουν με μεγαλο ρισκο να πληγωσουν συναισθηματικα, ψυχολογικα και ψυχικα καποιο θυμα βιασμου;

Για τον ίδιο λόγο που θέλουν να "το διακυνδυνεψουν με μεγαλο ρισκο να πληγωσουν συναισθηματικα, ψυχολογικα και ψυχικα" κάποιον πιστό (όταν θίγουν το θέμα της θρησκείας), κάποιον παίκτη του γκολ (όταν ο George Carlin είχε κάνει ολόκληρη περιγραφή του πως η γκιλοτίνα θα τους κόψει το κεφάλι), κάποιον υποστηρικτή μιας συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας (όταν την θίγουν), ενός θύματος αυτοκινητιστικού ατυχήματος (όταν ο George Carlin έλεγε πως όποιος βρεθεί μπροστά του, την επόμενη στιγμή θα βρίσκεται 5 χλμ πιο πέρα από το αυτοκίνητο) και πάει λέγοντας. Επειδή επιλέγουν συγκεκριμένα θέματα "ταμπού" της κοινωνίας προσπαθώντας με τον δικό τους τρόπο να μας κάνουν να καταλάβουμε αυτό που είπα προηγουμένως: ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Συμφωνώ ότι ίσως ο βιασμός να μην είναι το καλύτερο μέσο, αλλά εξακολουθεί να τους βοηθά να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Milady D' Hiver έγραψε:Αλλα ακομα και να ειναι, το θεμα ειναι τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινω γιατι οι κωμικοι συνεχιζουν να επικεντρωνονται εκει.

Μα δεν επικεντρώνονται εκεί. Τα ανέκδοτα περί βιασμού που έχω ακούσει είναι σχεδόν απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν για την παιδοφιλία, για την "Μικρή Αννούλα" κτλ. Τι να πει δηλαδή και ολόκληρος ο Πόντος, ή όλες οι ξανθιές που, όχι μόνο τους έχουμε κάνει ανέκδοτα, αλλά έχουμε δημιουργήσει και προκαταλήψεις;Geowizard
Phineas Nigellus Black
Phineas Nigellus Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 63947
Ηλικία : 25
Location : Looking-Glass Land
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Την / Το Τρι Αυγ 05, 2014 11:29 pm

Η Γλώσσα είναι εργαλείο που καθρεφτίζει και παράγει τις κοινωνικές σχέσεις. Η σεξιστική γλώσσα της επιβολής και της αντικειμενικοποίησης επιβεβαιώνει την κουλτούρα του βιασμού.

απο εδω

meet me at montauk


Carl
Morgan le Fay
Morgan le Fay
Βάρδος
Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33134
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Morgan le Fay Την / Το Τετ Αυγ 06, 2014 2:23 am

Πώς αντιμετωπίζετε rape jokes πανω σε μια συζήτηση με παρέα;

Αντέχω να τα ακούω μόνο από άτομα που ξέρω πως το κάνουν απολύτως και 100% στην πλάκα. Από αυτούς το ανέχομαι γιατί τους ξέρω. Η ανοχή μου φτάνει ως εκεί.Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game

Love crime
I will survive, live and thrive
I will survive
I will...

Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Τετ Αυγ 06, 2014 2:33 am

geowizard έγραψε:

Milady D' Hiver έγραψε:Γιατι οι κωμικοι θελουν να το διακυνδυνεψουν με μεγαλο ρισκο να πληγωσουν συναισθηματικα, ψυχολογικα και ψυχικα καποιο θυμα βιασμου;

Για τον ίδιο λόγο που θέλουν να "το διακυνδυνεψουν με μεγαλο ρισκο να πληγωσουν συναισθηματικα, ψυχολογικα και ψυχικα" κάποιον πιστό (όταν θίγουν το θέμα της θρησκείας), κάποιον παίκτη του γκολ (όταν ο George Carlin είχε κάνει ολόκληρη περιγραφή του πως η γκιλοτίνα θα τους κόψει το κεφάλι), κάποιον υποστηρικτή μιας συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας (όταν την θίγουν), ενός θύματος αυτοκινητιστικού ατυχήματος (όταν ο George Carlin έλεγε πως όποιος βρεθεί μπροστά του, την επόμενη στιγμή θα βρίσκεται 5 χλμ πιο πέρα από το αυτοκίνητο) και πάει λέγοντας. Επειδή επιλέγουν συγκεκριμένα θέματα "ταμπού" της κοινωνίας προσπαθώντας με τον δικό τους τρόπο να μας κάνουν να καταλάβουμε αυτό που είπα προηγουμένως: ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Συμφωνώ ότι ίσως ο βιασμός να μην είναι το καλύτερο μέσο, αλλά εξακολουθεί να τους βοηθά να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Τώρα πραγματικά συγκρίνεις θύματα βιασμού με άτομα μιας συγκεκριμένης θρησκείας ή πολιτικής παράταξης που "μειώνονται";  facepalm facepalm facepalm 
Το να δουλέψω τη κοπελίτσα που τη βίασαν με το να υποτιμήσω τη θρησκεία σου, όσο έντονη και να είναι αυτή, απέχουν μερικα΄....χμ....έτη φωτός.Rape Culture Ypo
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Rape Culture Empty Απ: Rape Culture

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Τετ Αυγ 06, 2014 2:47 am

http://freelancer-kentucky.tumblr.com/post/93917071975/these-are-forms-of-male-aggression-that-only-women
Διαβάστε αυτό το πολύ εύστοχο ποστ, το οποίο, αν και βασικό του θέμα είναι ο μισογυνισμός, έχει προεκτάσεις και στο θέμα του βιασμού.
Πιστεύω σε όλες μας έχει τύχει κάτι ανάλογο.
Όσο για τα rape jokes, τα ανέχομαι μόνο αν ξέρω πως ο άλλος δεν επικροτεί ή υποστηρίζει τέτοιες συμπεριφορές. Αν έχω υποψίες πως πρόκειται για μισογύνη/ρατσιστή/γουατέβερ, δεν τα ανέχομαι. Αν και πολύ σπάνια θα μου φανεί αστείο κάποιο.Rape Culture Uwpmtkw

We seed the stars:
Rape Culture Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdRape Culture Mountza_by_erevia-d9o4rhrRape Culture 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
Rape Culture Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Οκτ 24, 2020 9:29 am