.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Είδατε τη νέα ταινία ?

We need feminism because....

Claire Delacour
Claire Delacour
Administrator
Head of D.I.M.C.
AdministratorHead of D.I.M.C.

Αριθμός μηνυμάτων : 10299
Ηλικία : 27
Location : στο κρεβατι μου
Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: give more, expect less

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Claire Delacour Την / Το Κυρ Αυγ 20, 2017 12:13 am

^ γουέλ, όχι.. όταν μου λέει κάποιος "άσε ρε καλλιροάκι τις πολιτικές/ οικονομικές/ ποδοσφαιρικές/ βάλε ότι άλλο θες, συζητήσεις και πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο", δεν θα γελάσω.. και αν δεν γελάσω θα πουν, μα καλά δεν έχει χιούμορ? έχω, αλλά δεν είναι αστεία.. 
δεν θα γελάσω με τα στερεότυπα, γιατί το γέλιο και τα υποτιθέμενα αστειάκια, είναι μια μορφή να τα παρουσιάσουν σαν μέρος της καθημερινότητας. και το να γελάμε απλά το διαιωνίζει..We need feminism because.... - Σελίδα 2 Stormy10
my stuff... :

We need feminism because.... - Σελίδα 2 N4y2at
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Images?q=tbn:ANd9GcRbT5yuxdV2x0IMi8DXE6ACIt9hFe7DYYeeDHYVN4dFv7HhfAxi
We need feminism because.... - Σελίδα 2 25ahf2h
We need feminism because.... - Σελίδα 2 I79253
Arcturus Regulus Black
Arcturus Regulus Black
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ηλικία : 27
Location : Somewhere between dreams and reality
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Την / Το Κυρ Αυγ 20, 2017 2:23 am

Υπάρχουν τόσα πράγματα με τα οποία διαφωνώ από όσα έχουν λεχθεί αλλά δεν θα κάτσω να τα αναλύσω όλα για πολλούς λόγους. Θα ασχοληθώ μόνο με κάποια που είναι πάρα πολύ χτυπητά.

Αλλά ας ξεκινήσω με κάποιους ορισμούς. Ξέρετε υπάρχουν 2 κατηγορίες θεμάτων.
Α) Αυτά τα οποία επιδέχονται συζήτησης γιατί για αυτά υπάρχουν πολλές οπτικές. Είναι αυτά για τα οποία υπάρχουν τόσες απόψεις όσες ο πληθυσμός της γης (ή και πολύ λιγότερες ανάλογα το θέμα). Πχ: "η καλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ". Αν ρωτήσω 1000 άτομα μπορεί να μου πουν 1000 διαφορετικούς τίτλους ταινιών.
Β) Αυτά τα οποία δεν επιδέχονται συζήτησης ως προς την ορθότητά τους. Είναι τα λεγόμενα θέματα Σωστό-Λάθος. Αυτά τα οποία μπορεί να τα συζητάμε χωρίς λόγο γιατί το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξουμε δεν είναι αμφιλεγόμενο , αντίθετα είναι μη διαπραγματεύσιμο.
Πχ: "1+1=2" , δεν το διαπραγματεύομαι, όποιος μου πει ότι δεν ισχύει δεν έχει νόημα η συζήτηση μαζί του εφόσον δεν αποδέχεται το αυταπόδεικτο.
Άλλο παράδειγμα: "οι άντρες είναι κατά μέσο όρο πιο ψηλοί από τις γυναίκες". Είναι αυτονόητο. Δεν θα κάτσω να ανοίξω συζήτηση αν ισχύει.

Πάμε λοιπόν σε κάτι που ανήκει στην 2η κατηγορία αλλά από ότι φαίνεται τελικά απ'τα παραπάνω δεν είναι τόσο αυτονόητο. Ο ορισμός της λέξης "ρατσισμός".
"Ρατσισμός=η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ."
- Κάποιος λοιπόν που θεωρεί τους μαύρους κατώτερους είναι ρατσιστής.Κάποιος που θεωρεί τους άσπρους κατώτερους (είτε είναι μαύρος-άσπρος-φούξια) είναι ρατσιστής.
- Κάποιος που θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες είναι ρατσιστής (και ειδικότερα σεξιστής ως ειδική κατηγορία του ρατσισμού). Κάποιος που θεωρεί τους άντρες κατώτερους είναι ρατσιστής (και ειδικότερα σεξιστής).

Τους παραπάνω ορισμούς δεν τους διαπραγματεύομαι. Είναι αυτοί που είναι. Επομένως τα "δεν υπάρχει σεξισμός προς άντρες , ρατσισμός προς άσπρους , αντίστροφοι ρατσισμοί" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο προς λαϊκή κατανάλωση πραγματικά απαξιώ να τα συζητήσω τη στιγμή που ανήκουν στην κατηγορία Β. Όποιος το αντιλαμβάνεται αυτό,  μπορούμε να πάμε παρακάτω και να συζητήσουμε που υπάρχει και από ποιους εκφράζεται αυτός ο ρατσισμός και οι υποκατηγορίες του και σε ποιο βαθμό. Όποιος όχι, να τα βρει με τα λεξικά.

----------------
Περί φεμινισμού πολύ συνοπτικά μιας και ξεκαθάρισα τα παραπάνω:
Ο φεμινισμός είναι υπεραναγκαίος και όποιος λέει το αντίθετο μάλλον ζει σε μυθιστορηματική ουτοπία. Αλλά δυστυχώς πολλοί εκπρόσωποί του όπως σχεδόν σε όλα τα κινήματα δεν ξέρουν καν τι εκπροσωπούν ,ποιους εξυψώνουν και ποιους εκμηδενίζουν με αυτά που λένε οπότε ας βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό πριν πάρουν θέση αυτοάμυνας και μιλήσουν επί προσωπικού χάνοντας συχνά το δίκιο τους. Ευτυχώς , από την άλλη μεριά, υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι που ξέρουν τι λένε και τι εκπροσωπούν και είναι άξιοι και άξιες θαυμασμού.


Claire Delacour έγραψε:αυτό με τα αστειάκια, έχει μια απάντηση την οποία δεν θυμάμαι που την άκουσα/διάβασα, αλλά έλεγε πως για να είναι πετυχημένο ένα αστείο, πρέπει να γίνεται εις βάρος του δυνατότερου.. πχ. ένας μαύρος άντρας να αστειεύεται εις βάρος ενός λευκού.. τα υπόλοιπα δεν είναι αστειάκια, απλά συνεχίζουν ένα πρόβλημα.. κάποια πράγματα δεν είναι αστεία

Σε αυτό όχι μόνο διαφωνώ κάθετα αλλά και σε όλες τις δυνατές μοίρες.
Το χιούμορ είναι μορφή λεκτικής επικοινωνίας που σκοπό έχει να κάνει κάποιον να γελάσει. Από αρχαιοτάτων χρόνων ,προ Αριστοφάνη κιόλας, τα θέματα που καυτηριάζονταν ήταν θέματα της καθημερινότητας και κυρίως θέματα ΣΟΒΑΡΑ. Χιούμορ για την πολιτική, για το θάνατο ,για τις ασθένειες ,για τη ζωή , για τα επαγγέλματα ,για τα ζώα ,για τα στερεότυπα, για την ηλικία ,για τις γυναίκες ,για τους άνδρες και κυρίως για τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Αυτός που έχει πραγματικό χιούμορ ξέρει να χλευάζει-σατιρίζει τον εαυτό του και να μην προσβάλλεται για αυτό. Μέσα από τη διαδικασία, εκτός από το γέλιο συχνά βλέπει τα ελαττώματά του, αυτοβελτιώνεται πολλές φορές και είναι πιο προσγειωμένος. Το μόνο αρνητικό που θα βγει από τη διαδικασία είναι ο θιγμένος εγωισμός του καθενός, ο οποίος πρέπει να θιχτεί όμως για να ελαττωθεί (και το λέω εγώ που έχω αρκετόν). Χιούμορ με τον εαυτό μας για τα πάντα: για το ντύσιμο, για τα λίγα κιλά,για τα πολλά κιλά, για τη φαλάκρα,για τη στραβομάρα,για το ότι δεν μπορούμε να πούμε το "ρ", για το μεγάλο κουντεπιε, για τις 10000 ελιές στο πρόσωπο,για το οτι μας αρέσει το σεξ με σκαντζόχοιρους για για για.

Δεν μπορείς να νομίζεις ότι κάνεις χιούμορ και να ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα εκτός από ότι σε αφορά ή ότι σε περιλαμβάνει επειδή θεωρείς ότι θίγεσαι. Δεν μπορώ να είμαι γιατρός και να μην κάνω χιούμορ με ασθένειες ή με άλλους γιατρούς που τα παίρνουν ή με τον κλάδο γενικά επειδή ανήκω σε αυτόν.
Από Αριστοφάνη με πολιτικές κωμωδίες ως Αρκά με "Τα μαύρα" τα σοβαρά θέματα είναι αυτά που είναι άξια να σατιριστούν. Τα υπόλοιπα είναι απλά πλακίτσα για να περάσει η ώρα. Φυσικά και υπάρχει όριο ανάμεσα σε χιούμορ και κακεντρέχεια αλλά τα όρια για τους λογικούς είναι εύκολα αντιληπτά. Εγώ προσωπικά όπως είπε ο Στέλμος θα γελάω με τα πάντα που αξίζουν να σατιριστούν και προκαλούν γέλιο εκτός αν θιχτεί η προσωπικότητα κάποιου και μου το ξεκόψει , οπότε θα σταματήσω να το κάνω χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το αστείο για μένα θα πάψει να είναι αστείο. Το τι είναι αστείο για κάποιον ανήκει στην κατηγορία Α ως θέμα συζήτησης όμως!!! Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είναι για αυτόν αστείο κάτι μπορεί να το ξεκόψει από τους άλλους. Επομένως το "κάποια πράγματα δεν είναι αστεία" είναι θέμα κοινωνικής συγκατάβασης. Κάτι που είναι αστείο για κάποιον πιθανώς δεν είναι για κάποιον άλλο.*
*
*
*
*
*

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Image
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Δευ Αυγ 21, 2017 2:37 pm

Χρήστο, το μισό σου ποστ είναι αναφορά σε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα στην συζήτηση (πχ Αριστοφάνης), που δεν κατανοώ την αναγκαιότητα να τα παραθέσεις και το άλλο σου μισό διακατέχεται από ένα δασκαλίστικο υφάκι που δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται και προσωπικά με κάνει να βρίσκω την συζήτηση δυσάρεστη πχ:
Αλλά δυστυχώς πολλοί εκπρόσωποί του όπως σχεδόν σε όλα τα κινήματα δεν ξέρουν καν τι εκπροσωπούν ,ποιους εξυψώνουν και ποιους εκμηδενίζουν με αυτά που λένε οπότε ας βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό πριν πάρουν θέση αυτοάμυνας και μιλήσουν επί προσωπικού χάνοντας συχνά το δίκιο τους.
Όχι, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του φεμινισμού ξέρουν ακριβώς τι εκπροσωπούν, απλά ο κόσμος (όπως σε όλα τα κινήματα) στέκεται στα 2-3 εκείνα άτομα που όντως χάνουν το νόημα (το ότι εκείνοι δεν είναι καν φεμινιστές δεν θα το αναλύσω). Γνωστή ιστορία του ίντερνετ. Είναι πολύ της μοδός το κράξιμο στις "φεμιναζί". Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που φεμινίστρια έστειλε τους άντρες να γίνουν σαπούνια;

Όλοι γνωρίζουμε πιστεύω την διαφορά άποψης και γεγονότος. Αν απαξιοίς όπως λες να συζητήσεις κάτι, δεν χρειάζεται να αναφερθείς σε αυτό εκ των προτέρων.
Στο θέμα μας τώρα, δεν μπορείς να συγχωνέψεις ένα ολόκληρο κοινωνικό φαινόμενο σε έναν ορισμό 2 σειρών και συγγνώμη αλλά μία τέτοια απόπειρα είναι τουλάχιστον για γέλια. Οι γλωσσολόγοι δεν είναι κοινωνικοί επιστήμονες και σε κάθε περίπτωση ξέρεις και ξέρω και ξέρουμε ότι οι ορισμοί αλλάζουν και μεταβάλλονται κάθε μέρα.
Ένα γεγονός λοιπόν: (κατηγορία 2η)
Ο ρατσισμός ΔΕΝ είναι απλά μία προκατάληψη. Είναι η προκατάληψη σε συνδυασμό με τη συστημική καταπίεση των μελών της εκάστοτε κοινωνικής ομάδας. Ρατσισμό λοιπόν δέχεται η ομάδα που συστηματικά καταπιέζεται από μία άλλη, παρόλο που και η δεύτερη μπορεί να υποστεί διακρίσεις λόγω αυτού του δίπολου.
Πρόκειται για μια ιεραρχία. Ναι, υπάρχουν "κουτάκια" που περιλαμβάνουν τους αναμενόμενους κοινωνικούς ρόλους κάθε ατόμου μίας κοινωνικής ομάδας τα οποία βλάπτουν τους πάντες (λευκούς, άντρες, γυναίκες) αλλά σε διαφορετικό βαθμό. Για να δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα "κουτάκια" χρειάζεται να αποδοθούν τα χαρακτηριστικά που θα διαχωρίζουν τις δύο ομάδες, στην προκειμένη περίπτωση τα "ανδρικά" και τα "γυναικεία". Και ένας τέτοιος διαχωρισμός δεν μπορεί ποτέ να γίνει δίκαια και ισότιμα. Ναι, το ότι οι άντρες θεωρούνται "σκληροί" και "δυνατοί" τους βλάπτει επειδή δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, επειδή δημιουργούνται οι αντίστοιχες προσδοκίες αλλά είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τους καθιστούν ανώτερους, όταν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά για τις γυναίκες είναι "συναισθηματικές" και "ευαίσθητες". Αντίστοιχα, ναι, υπάρχουν περιοχές και επαγγέλματα για τους λευκούς και αντίστοιχα περιοχές και επαγγέλματα για τους μαύρους, οπότε και οι λευκοί δεν έχουν απόλυτη ελευθερία αφού όντως τις περισσότερες φορές δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε μία γειτονιά "μαύρων", αλλά σχεδόν πάντα οι περιοχές των μαύρων είναι χειρότερες και οι δουλειές που απευθύνονται σε αυτούς είναι πάντα με λιγότερο κύρος και πιο κακοπληρωμένες.
Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι άντρες δεν είναι θύματα προκαταλήψεων ("οι άντρες είναι γουρούνια" λόγου χάρη που αναφέρθηκε σε αυτό εδώ το τόπικ). Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν θύματα σεξισμου. Αν κάτι τέτοιο σε θίγει, check your privilege.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Arcturus Regulus Black
Arcturus Regulus Black
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ηλικία : 27
Location : Somewhere between dreams and reality
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Την / Το Δευ Αυγ 21, 2017 3:40 pm

Isabelle Lightwood έγραψε:Χρήστο, το μισό σου ποστ είναι αναφορά σε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα στην συζήτηση (πχ Αριστοφάνης), που δεν κατανοώ την αναγκαιότητα να τα παραθέσεις και το άλλο σου μισό διακατέχεται από ένα δασκαλίστικο υφάκι που δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται και προσωπικά με κάνει να βρίσκω την συζήτηση δυσάρεστη

Μάλλον δεν διάβασες τη συζήτηση τότε.
Η παράθεση των παραπάνω είναι ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί η δική μου πλευρά θα κάνει χιούμορ με τα πάντα που πρέπει να σατιριστούν και θα γελάει με τα πάντα που βρίσκει αστεία. Πιο ξεκάθαρη απάντηση από αυτή στην Καλι δεν υπάρχει. Εσύ που εμπλέκεσαι σε αυτήν την απάντηση; Αν διαφωνείς παρέθεσε τη διαφωνία σου, δεν θα μας εγκαλείς και στο με τι να ασχοληθούμε.

Isabelle Lightwood έγραψε:Όχι, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του φεμινισμού ξέρουν ακριβώς τι εκπροσωπούν, απλά ο κόσμος (όπως σε όλα τα κινήματα) στέκεται στα 2-3 εκείνα άτομα που όντως χάνουν το νόημα (το ότι εκείνοι δεν είναι καν φεμινιστές δεν θα το αναλύσω). Γνωστή ιστορία του ίντερνετ. Είναι πολύ της μοδός το κράξιμο στις "φεμιναζί".

Όχι είναι πολύ της μοδός ο φεμινισμός όχι το κράξιμο σε αυτόν. Το αδικαιολόγητο κράξιμο σε κάτι γεννιέται μετά τη γέννηση αυτού του κάτι. Και όταν είναι κάτι της μοδός είναι λογικό να ξεχειλώνεται, να παραμορφώνεται , να προσαρμόζεται σε αυτό που έχει ο καθένας στο μυαλό του, να προσαρμόζει ο καθένας τα βιώματά του σε αυτό το κάτι και εν τέλει πολλοί να το χρησιμοποιούν έχοντας μια παραμορφωμένη εικόνα για αυτό στο μυαλό τους. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Έχει συμβεί με τα πάντα, συμβαίνει ακόμη και στην πολιτική.

Isabelle Lightwood έγραψε:Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που φεμινίστρια έστειλε τους άντρες να γίνουν σαπούνια;

Αυτό τι είναι; Ρητορική ερώτηση που σκοπό έχει να μας αποδείξει ότι οι φεμινίστριες δεν είναι φονιάδες;  Δεν καταλαβαίνω καν τη χρήση της. Τι θες να μας πεις ότι υπάρχουν άντρες που το έκαναν αυτό αλλά γυναίκες και δη φεμινίστριες όχι;
Σε είχα για πιο λογική , για να παραθέτεις τέτοιες αστειότητες τσουβαλιάσματος σε σοβαρή συζήτηση. Αυτή η πρόταση απλά αποδεικνύει ότι είσαι οργισμένη και προσπαθείς να αποδείξεις αυτό που θες με οποιοδήποτε επιχείρημα είτε του ύψους είτε του βάθους.

Isabelle Lightwood έγραψε:Όλοι γνωρίζουμε πιστεύω την διαφορά άποψης και γεγονότος. Αν απαξιοίς όπως λες να συζητήσεις κάτι, δεν χρειάζεται να αναφερθείς σε αυτό εκ των προτέρων.

Κάνεις λάθος.Χρειάζεται γιατί όπως φαίνεται δεν γνωρίζουμε όλοι την διαφορά άποψης και γεγονότος όπως φαίνεται από τις τελευταίες σου 3 σειρές:/ Και μάλιστα αν δεν ξεκινήσουμε από ορισμούς και αξιώματα ποτέ δεν θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα.

"Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι άντρες δεν είναι θύματα προκαταλήψεων ("οι άντρες είναι γουρούνια" λόγου χάρη που αναφέρθηκε σε αυτό εδώ το τόπικ). Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν θύματα σεξισμου. Αν κάτι τέτοιο σε θίγει, check your privilege."

Οι παραπάνω σειρές απλά αποδεικνύουν ότι έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει ρατσισμός και σεξισμός και άρα δεν έχει καν νόημα να συζητήσουμε αφού ξεκινάμε από διαφορετική βάση. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό τότε μπορούμε να αναλύσουμε περισσότερα γιατί αλλιώς με διαφορετικό αξίωμα ο καθένας θα φτάσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα. Για μένα σεξισμός είπα τι ορίζεται και είναι κάτι ευρύ αλλά απόλυτα συγκεκριμένο. Το να λες πχ ακόμη και το πιο απλό που δεν είναι προσβλητικό για μένα: "οι άντρες αντιλαμβάνονται οπτικά λιγότερα χρώματα από τις γυναίκες" είναι σεξισμός. Είναι διαχωρισμός 2 ομάδων με βάση κάποιο χαρακτηριστικό στο οποίο ο x θεωρεί ότι μια ομάδα (συγκεκριμένα κάποιο φύλο) θεωρείται ανώτερη και μία κατώτερη.
Αν για σένα δεν είναι σεξισμός τότε απαιτείται επαναπροσδιορισμός των ορισμών και αν συνεχίσουμε να διαφωνούμε για το λεξιλογικά προφανές, προφανώς και θα είναι ανούσιο να συνεχιστεί η συζήτηση.

ΥΓ: Το check your priviledge σε σοβαρή συζήτηση ασχολίαστο. Θα αποφύγω να μικρύνω ως άνθρωπος με χαρακτηρισμούς και δη ιντερνετικά δανεικούς.
ΥΓ2: Απ'ό,τι έχω καταλάβει, εσύ μιλάς για την άσκηση ρατσισμού και την άσκηση σεξισμού που είναι διαφορετικό πράγμα από τον ορισμό των λέξεων καθ'αυτόν. Ο ορισμός των λέξεων όμως είναι ένας.*
*
*
*
*
*

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Image
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Δευ Αυγ 21, 2017 4:32 pm

Arcturus Regulus Black έγραψε:
Isabelle Lightwood έγραψε:Χρήστο, το μισό σου ποστ είναι αναφορά σε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα στην συζήτηση (πχ Αριστοφάνης), που δεν κατανοώ την αναγκαιότητα να τα παραθέσεις και το άλλο σου μισό διακατέχεται από ένα δασκαλίστικο υφάκι που δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται και προσωπικά με κάνει να βρίσκω την συζήτηση δυσάρεστη

Μάλλον δεν διάβασες τη συζήτηση τότε.
Η παράθεση των παραπάνω είναι ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί η δική μου πλευρά θα κάνει χιούμορ με τα πάντα που πρέπει να σατιριστούν και θα γελάει με τα πάντα που βρίσκει αστεία. Πιο ξεκάθαρη απάντηση από αυτή στην Καλι δεν υπάρχει. Εσύ που εμπλέκεσαι σε αυτήν την απάντηση; Αν διαφωνείς παρέθεσε τη διαφωνία σου, δεν θα μας εγκαλείς και στο με τι να ασχοληθούμε.
Την διάβασα την συζήτηση και ασχολήθηκα με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα που ανέφερες, τον ορισμού του σεξισμού. Εγώ το ανέφερα εξαρχής και τα δικά μου λεγόμενα σχολίασες έμμεσα. Το υπόλοιπο κομμάτι περί αστείων, αν και με βρίσκει εντελώς αντίθετη, είναι αυτό στο οποίο δεν εμπλέκομαι καθώς δεν έθιξα καθόλου το θέμα εξ αρχής.

Arcturus Regulus Black έγραψε:
Isabelle Lightwood έγραψε:Όχι, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του φεμινισμού ξέρουν ακριβώς τι εκπροσωπούν, απλά ο κόσμος (όπως σε όλα τα κινήματα) στέκεται στα 2-3 εκείνα άτομα που όντως χάνουν το νόημα (το ότι εκείνοι δεν είναι καν φεμινιστές δεν θα το αναλύσω). Γνωστή ιστορία του ίντερνετ. Είναι πολύ της μοδός το κράξιμο στις "φεμιναζί".

Όχι είναι πολύ της μοδός ο φεμινισμός όχι το κράξιμο σε αυτόν. Το αδικαιολόγητο κράξιμο σε κάτι γεννιέται μετά τη γέννηση αυτού του κάτι. Και όταν είναι κάτι της μοδός είναι λογικό να ξεχειλώνεται, να παραμορφώνεται , να προσαρμόζεται σε αυτό που έχει ο καθένας στο μυαλό του, να προσαρμόζει ο καθένας τα βιώματά του σε αυτό το κάτι και εν τέλει πολλοί να το χρησιμοποιούν έχοντας μια παραμορφωμένη εικόνα για αυτό στο μυαλό τους. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Έχει συμβεί με τα πάντα, συμβαίνει ακόμη και στην πολιτική.
Ένα κίνημα που παλεύει για την ισότητα δεν μπορεί να είναι μόδα, καθώς δεν πρόκειται για σύντομη και παροδική συνήθεια αλλά για αξίες και τρόπο ζωής. Μόδα είναι το ανελέητο κράξιμο από κάθε λογής χρήστη του ίντερνετ με οποιαδήποτε αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα. Το ότι το θέμα που "κράζεται" προηγείται χρονικά του κραξίματος είναι προφανές, οι διαστάσεις διαφέρουν.
Επίσης, το να προσαρμόζει κάποιος τα βιώματά του σε "αυτό το κάτι" όχι μόνο δεν είναι κακό, είναι και θεμιτό. Έτσι γίνεται λόγος για ένα ζήτημα που πλήττει την κοινωνία με συγκεκριμένα παραδείγματα και δεν θεωρείται ότι "ναι, συμβαίνει, κάπου...".

Arcturus Regulus Black έγραψε:
Isabelle Lightwood έγραψε:Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που φεμινίστρια έστειλε τους άντρες να γίνουν σαπούνια;

Αυτό τι είναι; Ρητορική ερώτηση που σκοπό έχει να μας αποδείξει ότι οι φεμινίστριες δεν είναι φονιάδες;  Δεν καταλαβαίνω καν τη χρήση της. Τι θες να μας πεις ότι υπάρχουν άντρες που το έκαναν αυτό αλλά γυναίκες και δη φεμινίστριες όχι;
Σε είχα για πιο λογική , για να παραθέτεις τέτοιες αστειότητες τσουβαλιάσματος σε σοβαρή συζήτηση. Αυτή η πρόταση απλά αποδεικνύει ότι είσαι οργισμένη και προσπαθείς να αποδείξεις αυτό που θες με οποιοδήποτε επιχείρημα είτε του ύψους είτε του βάθους.
Έχασες τελείως το νόημα του τι είπα αλλά δεν πειράζει. Το συγκεκριμένο ήταν σχόλιο πάνω στην χρήση της λέξης "φεμιναζί", η οποία έχει γίνει καραμέλα και είναι όντως ένας λόγος που χρειάζεται ο φεμινισμός. Όταν φεμινίστριες, έστω και ακραίες ρε παιδί μου στο δίνω, παρομοιάζονται με ναζί έστω και στα πλαίσια του αστεϊσμού, υπάρχει πρόβλημα.

Arcturus Regulus Black έγραψε:
Isabelle Lightwood έγραψε:Όλοι γνωρίζουμε πιστεύω την διαφορά άποψης και γεγονότος. Αν απαξιοίς όπως λες να συζητήσεις κάτι, δεν χρειάζεται να αναφερθείς σε αυτό εκ των προτέρων.

Κάνεις λάθος.Χρειάζεται γιατί όπως φαίνεται δεν γνωρίζουμε όλοι την διαφορά άποψης και γεγονότος όπως φαίνεται από τις τελευταίες σου 3 σειρές:/ Και μάλιστα αν δεν ξεκινήσουμε από ορισμούς και αξιώματα ποτέ δεν θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα.
Ξέρω πολύ καλά την διαφορά, σε ευχαριστώ.

Arcturus Regulus Black έγραψε:"Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι άντρες δεν είναι θύματα προκαταλήψεων ("οι άντρες είναι γουρούνια" λόγου χάρη που αναφέρθηκε σε αυτό εδώ το τόπικ). Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν θύματα σεξισμου. Αν κάτι τέτοιο σε θίγει, check your privilege."

Οι παραπάνω σειρές απλά αποδεικνύουν ότι έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει ρατσισμός και σεξισμός και άρα δεν έχει καν νόημα να συζητήσουμε αφού ξεκινάμε από διαφορετική βάση. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό τότε μπορούμε να αναλύσουμε περισσότερα γιατί αλλιώς με διαφορετικό αξίωμα ο καθένας θα φτάσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα. Για μένα σεξισμός είπα τι ορίζεται και είναι κάτι ευρύ αλλά απόλυτα συγκεκριμένο. Το να λες πχ ακόμη και το πιο απλό που δεν είναι προσβλητικό για μένα: "οι άντρες αντιλαμβάνονται οπτικά λιγότερα χρώματα από τις γυναίκες" είναι σεξισμός. Είναι διαχωρισμός 2 ομάδων με βάση κάποιο χαρακτηριστικό στο οποίο ο x θεωρεί ότι μια ομάδα (συγκεκριμένα κάποιο φύλο) θεωρείται ανώτερη και μία κατώτερη.
Αν για σένα δεν είναι σεξισμός τότε απαιτείται επαναπροσδιορισμός των ορισμών και αν συνεχίσουμε να διαφωνούμε για το λεξιλογικά προφανές, προφανώς και θα είναι ανούσιο να συνεχιστεί η συζήτηση.
Θα συμφωνήσω πως είναι ανούσιο να συνεχιστεί η συζήτηση.

Arcturus Regulus Black έγραψε:ΥΓ: Το check your priviledge σε σοβαρή συζήτηση ασχολίαστο. Θα αποφύγω να μικρύνω ως άνθρωπος με χαρακτηρισμούς και δη ιντερνετικά δανεικούς.
Χαχαχα οκ αυτό μου άρεσε. "Χαρακτηρισμοί ιντερνετικά δανεικοί". Υπάρχει παρθενογένεση σε κάτι τέτοια;We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Arcturus Regulus Black
Arcturus Regulus Black
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ηλικία : 27
Location : Somewhere between dreams and reality
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Την / Το Δευ Αυγ 21, 2017 4:59 pm

Isabelle Lightwood έγραψε:Την διάβασα την συζήτηση και ασχολήθηκα με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα που ανέφερες, τον ορισμού του σεξισμού. Εγώ το ανέφερα εξαρχής και τα δικά μου λεγόμενα σχολίασες έμμεσα. Το υπόλοιπο κομμάτι περί αστείων, αν και με βρίσκει εντελώς αντίθετη, είναι αυτό στο οποίο δεν εμπλέκομαι καθώς δεν έθιξα καθόλου το θέμα εξ αρχής.

Άρα αναφέρεσαι σε αυτά που γράφω πριν σχολιάσω τα περί χιούμορ. Νομίζω τώρα κατάλαβες γιατί τα ανέφερα, γιατί θεώρησα ότι διαφωνούμε ακόμη και ως προς τους ορισμούς και όντως ίσχυε κάτι τέτοιο.
Αν και για να πω την αλήθεια τα ανέφερα γενικά όχι για κάποιον συγκεκριμένα,βαρέθηκα να διαβάσω τα της προηγούμενης σελίδας εκτός από 1-2 ποστ κυρίως του Γιάννη με τα οποία επίσης διαφωνώ.

Isabelle Lightwood έγραψε:Έχασες τελείως το νόημα του τι είπα αλλά δεν πειράζει. Το συγκεκριμένο ήταν σχόλιο πάνω στην χρήση της λέξης "φεμιναζί", η οποία έχει γίνει καραμέλα και είναι όντως ένας λόγος που χρειάζεται ο φεμινισμός. Όταν φεμινίστριες, έστω και ακραίες ρε παιδί μου στο δίνω, παρομοιάζονται με ναζί έστω και στα πλαίσια του αστεϊσμού, υπάρχει πρόβλημα.

Μα και εγώ διαφωνώ με τον όρο φεμιναζί, ίσως είναι και χυδαίος. Όμως συμφωνώ στο ότι υπάρχουν πολλές και πολλοί που έχουν διαστρεβλωμένο τον φεμινισμό στο μυαλό τους όπως σε όλα τα κινήματα.

Αν το κίνημα δεν μπορεί να είναι μόδα τότε ούτε το "κράξιμο" στις λάθος κινήσεις μερικών εκπροσώπων του μπορεί να είναι μόδα. Αν υπάρχει διολίσθηση , θα υπάρχει και κράξιμο εσαεί. Και όχι μόνο στο φεμινισμό. Ακόμη και σε όσους διεκδικούν ισονομία μεταναστών ή σε οποιοδήποτε κίνημα υπάρχει κράξιμο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι υπάρχει διολίσθηση από μερικούς και κράξιμο (ίσως αδικαιολόγητο πολλές φορές) από περισσότερους. Φυσικά πολλές φορές υπάρχει κράξιμο χωρίς διολίσθηση πράγμα που είναι θέμα παιδείας του κάθε ιντερνετάκια που σχολιάζει. Όσο για την προσαρμογή των βιωμάτων, να υπάρχει αλλά όχι να παραποιεί τις λέξεις.

Isabelle Lightwood έγραψε:Θα συμφωνήσω πως είναι ανούσιο να συνεχιστεί η συζήτηση.

Το να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε είναι πολύ πολιτισμένο.
Εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ανάγκη ύπαρξης φεμινισμού αλλά με τους ορισμούς και την ανάγκη για ισότητα όπως θα πρεπε να υπάρχει κατά τη δική μου γνώμη (από κοινωνικά και μισθολογικά έως πολιτικά), όχι μονόπλευρα.*
*
*
*
*
*

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Image
Denrean
Denrean
Moderator
Ministry's Officer of DMLE
ModeratorMinistry's Officer of DMLE

Αριθμός μηνυμάτων : 2057
Ηλικία : 27
Location : London, UK
Ημερομηνία εγγραφής : 14/01/2016

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: The only verdict is vengeance

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Denrean Την / Το Τρι Αυγ 22, 2017 1:44 am

Arcturus Regulus Black έγραψε:
Το να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε είναι πολύ πολιτισμένο.
Εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ανάγκη ύπαρξης φεμινισμού αλλά με τους ορισμούς και την ανάγκη για ισότητα όπως θα πρεπε να υπάρχει κατά τη δική μου γνώμη (από κοινωνικά και μισθολογικά έως πολιτικά), όχι μονόπλευρα.

Θα παραθεσω αυτη την παραγραφο γιατι ειναι αυτό που προσπάθησα να πω εξ αρχής πριν πάρει όλη αυτή τη τροπή το τόπικ. Χρήστο συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αν και ο τρόπος που τα εξέφρασα εγώ ίσως δεν ήταν ιδανικός.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Party_mask_v_for_v_stelmos_upo_by_marinacullen-dbn53ea
Higgs Boson
Higgs Boson
Αστρονόμος
Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 646
Ηλικία : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 19/04/2017

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: ❝ 𝔱𝔥𝔞𝔱 𝔦𝔰 𝔫𝔬𝔱 𝔡𝔢𝔞𝔡 𝔴𝔥𝔦𝔠𝔥 𝔠𝔞𝔫 𝔢𝔱𝔢𝔯𝔫𝔞𝔩 𝔩𝔦𝔢 𝔞𝔫𝔡, 𝔴𝔦𝔱𝔥 𝔰𝔱𝔯𝔞𝔫𝔤𝔢 𝔞𝔢𝔬𝔫𝔰, 𝔢𝔳𝔢𝔫 𝔡𝔢𝔞𝔱𝔥 𝔪𝔞𝔶 𝔡𝔦𝔢. ❞

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Higgs Boson Την / Το Δευ Αυγ 28, 2017 12:01 am

Πολύ ησύχασε αυτό το τόπικ.

Χρειάζομαι το φεμινισμό γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που λένε στα μικρά κοριτσάκια ότι, όταν ένα αγόρι τους φέρεται άσχημα, τις "γουστάρει".

Σ'εμένα δεν είχε τέτοια, εγώ έριχνα "κθύλο" κατευθείαν. (λεκτικό κατά προτίμηση)We need feminism because.... - Σελίδα 2 Backgr13
Amycus
Amycus
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29540
Ηλικία : 40
Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Amycus Την / Το Δευ Αυγ 28, 2017 10:24 am

Έβλεπα μια απο τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του '80, αυτές με τον Ψάλτη. Επιμένει να τις δείχνει ο Alpha, αν και τις έχουμε δει εκατό φορές. Για να μην τα πολυλογώ, στην σκηνή η Καίτη Φίνου, ψυχολόγος και άρτι αφιχθείσα εξ Ιταλίας, τρακάρει με τον Ψάλτη, οικονομολόγο και πρόσφατα απόφοιτο ψυχιατρικού ιδρύματος. Ο διάλογος:

-Εσύ μωρή, θέλεις ισότητα με τους άνδρες και μιλάς έτσι;
-Ναι, θέλω.
-Είσαι φεμινίστρια;
-Βεβαίως!
-Πολύ φεμινίστρια;
-Ναι!
-Ό,τι κάνουμε εμείς, μπορείτε να το κάνετε και εσείς;
-Ναι!
-Ωραία. Ίσιωσέ το και κατούρα όρθια στον τοίχο, μπορείς;


Το 1985 που προβλήθηκε η ταινία, δεν απέχει και τόσο πολύ απο το 2017. Οι τότε 25άρηδες, είναι τώρα γύρω στα 60, έχουν τα δικά τους παιδιά τα οποία μεγάλωσαν έχοντας ως δείγμα αυτόν τον διάλογο. Οι κοινωνίες δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ, το μοντέλο δεν μεταλλάχθηκε επαρκώς. Αυτές οι ταινίες ή τα σήριαλ του Δαλιανίδη που βρίθουν μισογυνισμού, αποτυπώνουν γλαφυρά αν και κάπως υπερβολικά, το status quo μιάς κοινωνίας που πάντα θεωρεί τις γυναίκες υπό. Όμως αυτός ο διάλογος, αν και γελοίος όσον αφορά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, κρύβει μιά αλήθεια και εκθέτει ανεπανόρθωτα την πατριαρχική επιχειρηματολογία. "Ίσιωσέ το και κατούρα όρθια στον τοίχο, μπορείς;" Ο τρόπος σκέψης, αν και απλοϊκός, φανερώνει αυτό που στηρίζει όλο το οικοδόμημα. Ο άντρας είναι γεννετικά ανώτερος απο την γυναίκα και προορισμένος να κυριαρχεί στην φύση (άρα και στην γυναίκα) μόνο και μόνο γι΄αυτόν τον λόγο. Δεν τίθεται καν θέμα ισότητας, αυτή είναι απο καιρό χαμένη υπόθεση εφόσον η γυναίκα δεν έχει ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Ο χαρακτήρας ρωτά δύο φορές, "είσαι φεμινίστρια", με την δεύτερη να γίνεται εντονότερη, "πολύ φεμινίστρια;" σαν να πρόκειται για μεταλλαγμένο είδος που κινείται στα όρια του παρά φύσει. Η σκέψη και μόνο είναι επικίνδυνη.

Άρα, γιατί χρειαζόμαστε τον φεμινισμό; Σίγουρα όχι για να έχουμε καλύτερο κινηματογράφο._
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Gg10
Cassiopeia Black
Cassiopeia Black
Μαγικός Προσωπογράφος
Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 23166
Ηλικία : 25
Location : In the world of dreams
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Does this darkness have a name? Is it your name?

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Cassiopeia Black Την / Το Δευ Σεπ 04, 2017 10:03 am

Χρειαζόμαστε το φεμινισμό γιατί υπάρχουν ακόμα βιασμοί. Γιατί πάντα μετά από ένα τέτοιο συμβάν κάποιοι "άνθρωποι" αναρωτιούνται τι φορούσε η κοπέλα και αν προκάλεσε εκείνη με τη συμπεριφορά της.
Χρειαζόμαστε το φεμινισμό γιατί υπάρχουν κάποιοι στα μμμ που βρίσκουν την ευκαιρία να απλώσουν τη χερούκλα τους πάνω σου χωρίς τη θέληση σου.
Χρειαζόμαστε το φεμινισμό γιατί σε πολλά σπίτια η γυναίκα έχει ακόμα τον ρόλο της υπηρέτριας του άντρα και αυτό θεωρείται οκ γιατί το να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού και να μαγειρεύεις δεν θεωρείται τόσο masculine. Razz
We need feminism because.... - Σελίδα 2 De491c4ec901d8ca0e5114fe83cfcb2c
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Aaaa10^^:
We need feminism because.... - Σελίδα 2 MkaWe need feminism because.... - Σελίδα 2 24fb8t0We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ml5kqq

We need feminism because.... - Σελίδα 2 >
We need feminism because.... - Σελίδα 2 9bitj5
   We need feminism because.... - Σελίδα 2 1er05
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Dl>
Aurora Sinistra
Aurora Sinistra
Μαγικός Ζωολόγος
Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8717
Ηλικία : 220
Location : neverland
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Την / Το Σαβ Σεπ 09, 2017 10:21 pm

Σήμερα είδα φωτο στο φβ με έναν που είχε φωτογραφίσει κοπέλα για να ανεβάσει στατιους διερωτόμενος αν θα έφταιγε εκείνος αν την χούφτωνε (σε λεωφορείο). Ναι, όσο χρειάζεται σκέψη σε μερικούς για τα κατα πόσο θα έφταιγαν, χρειαζόμαστε τον φεμινισμό.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Untitl10
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Σαβ Σεπ 09, 2017 11:21 pm

...επειδή το "Ναι, είσαι μισογύνης" έπεσε δύο φορές χθες και έχουν διαγραφεί τουλάχιστον άλλες 2 ομώνυμες σελίδες. Κάποιους τους καίει πολύ.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Evie Frye
Evie Frye
Administrator
Head of D.M.L.E.
Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5468
Ηλικία : 22
Location : Grand Budapest Hotel
Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Evie Frye Την / Το Σαβ Σεπ 09, 2017 11:30 pm

^^Είδα την φώτο.Μια χαρά ήταν η κοπέλα.Δεν ξέρω από που του ήρθε του άλλου να σχολιάσει έτσι unsure

^Και λίγες φορές λες giveup .Αλλά πιστεύω πως το Ναι,είσαι μισογυνης και τα άλλα τύπου Το Κλαρκ είναι σκέτος καρκίνος.

Και τώρα φεύγω από το τόπικ,με ελαφρά πηδηματάκια.Πρώτη φορά και τελευταία που ποστάρω εδώ.Δεν θέλω να διαταραξω τη πολιτισμένη συζήτηση byeWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Wixyzk10

Stuff and Thangs:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 T65ent
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Tardis_pixel___my_first_dd__by_aqua_spirit22-d69l8fwWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Obi-Wans-light-saber-iconWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Hidin__by_berneri-d63pavt
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Κυρ Σεπ 10, 2017 1:07 am

Το "Ναι, είσαι μισογύνης" δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα τύπου "Το Κλαρκ". Η μία σελίδα ζέχνει σεξισμό και η άλλη τον ξεσκεπάζει.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Κυρ Σεπ 17, 2017 2:28 am

Γιατί ΔΕΝ είναι απλά ένα αστείο.
We need feminism because.... - Σελίδα 2 11800162_1017409581625507_1344217571329714317_nWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Παρ Σεπ 22, 2017 9:37 pm

Γιατί οι συνάδελφοί μου λένε πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν γυναικείο ποδόσφαιρο/μπάσκετ γιατί προσέχουν "άλλα πράγματα".
Γενικότερα γιατί όποιο επάγγελμα και να κάνει μια γυναίκα, ο κόσμος θα ασχοληθεί πρώτα με την εμφάνισή της και μετά με τις ικανότητες ή το ταλέντο της.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Uwpmtkw

We seed the stars:
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Mountza_by_erevia-d9o4rhrWe need feminism because.... - Σελίδα 2 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw
Leonie Vernier
Leonie Vernier
Member of Order of Merlin 3rd
Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 70127
Ηλικία : 25
Location : Rennes les Bains, Domaine de la Cade.
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I have to fest it up!

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Leonie Vernier Την / Το Σαβ Σεπ 23, 2017 5:00 pm

^^Είδα την φώτο.Μια χαρά ήταν η κοπέλα.Δεν ξέρω από που του ήρθε του άλλου να σχολιάσει έτσι unsure
Από την υπέροχη κοινωνία γύρω του που του έχει μάθει ότι το να σχολιάζει με αυτόν τον τρόπο είναι φυσιολογικό.Αλλά πιστεύω πως το Ναι,είσαι μισογυνης και τα άλλα τύπου Το Κλαρκ είναι σκέτος καρκίνος.
Φυσικά και μια σελίδα που δείχνει τις "απλές και καθημερινές" εκφάνσεις σεξισμού είναι καρκίνος. rollA psychopath,

by definition,

is incapable of remorse.
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 3:34 am

Γιατί υπάρχουν άτομα που έχουν την ανάγκη να γράψουν τέτοια ποστ ανώνυμα, και μάλιστα φοιτητές.
https://www.facebook.com/yesyoureamisogynist/photos/a.187616138383124.1073741828.186608305150574/359113274566742/?type=3&theaterWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo
Teddy Lupin
Teddy Lupin
Θεραπευτής/ρια
Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 1171
Ηλικία : 22
Location : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Teddy Lupin Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 1:43 pm

Συμφωνώ με αυτό το σχόλιο. Θεωρώ πως ο φεμινισμός σε τριτοκοσμικές χώρες όπως το Ιράκ, είνια απαραίτητος. Στον Δυτικό κόσμο πιο χρήσιμο θεωρώ ένα κίνημα ισότητας, και όχι φεμινισμού. Αυτό επειδή η τρίτη φάση του φεμινισμού που βιώνουμε σήμερα στην Δύση δεν έχει καμία σχέση με τις αρχικές αξίες του κινήματος. Γι'αυτό και έχει γελειοποιηθεί.

Νομίζω πως όποιος θέλει να έχει σφαιρική άποψη περί του φεμινισμού, πρέπει να ασχοληθεί με τον Jordan Peterson. Τον Jordan δεν το υποστηρίζω σε όλες του τις απόψεις (αφού καταρχάς είναι ένθεος ενώ εγώ όχι), αλλά νομίζω πως αυτά που έχει να πει για τον φεμινισμό με βρίσκουν σύμφωνο. Θα παραθέσω μερικά βίντεο του Jordan ώστε όποιος ενεδιαφέρεται, να έχει μια πρώτη επαφή με όσα έχει να πει.Επίσης θα παραθέσω την θρυλική, πλέον, συνέντευξη του Jordan η οποία έχει γίνει meme :PΘέλω να πω και κάτι τελευταίο σχετικά με τον φεμινισμό και την Ελλάδα. Θεωρώ πως οι μεγάλες θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός και το Ισλαμ κάνουν πολύ κακό στην σχέση των δύο φύλων. Πρόσφατα ξεκίνησα να ερευνώ το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, το οποίο ουσιαστικά είναι μια θρησκευτική και πολιτισμική οργάνωση με αρχαιοελληνικές ρίζες. Τα λέω αυτά επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο ρόλος των γυναικών στο ΥΣΕΕ. Αντίθετα με τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ, η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα είχε πολύ μεγάλο ρόλο και μεγάλες ελευθερίες οι οποίες δεν συναντούνταν σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς.
Για παράδειγμα, υπάρχουν ιεροτελεστείες στις οποίες λαμβάνουν μέρος μόνο γυναίκες ιέρειες. Σημειώνω, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πως στον Χριστιανισμό η γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τα Ιερά, ενώ θεωρείται και "βρώμικη" όταν έχει την περίοδό της...

We need feminism because.... - Σελίδα 2 28660745_153643398656946_7405788868424761344_nI never found beauty longing for the impossible
and never found the possible to be beyond my reach.


We need feminism because.... - Σελίδα 2 Giphy

.:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 AexZwkJV_700wa_0
Higgs Boson
Higgs Boson
Αστρονόμος
Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 646
Ηλικία : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 19/04/2017

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: ❝ 𝔱𝔥𝔞𝔱 𝔦𝔰 𝔫𝔬𝔱 𝔡𝔢𝔞𝔡 𝔴𝔥𝔦𝔠𝔥 𝔠𝔞𝔫 𝔢𝔱𝔢𝔯𝔫𝔞𝔩 𝔩𝔦𝔢 𝔞𝔫𝔡, 𝔴𝔦𝔱𝔥 𝔰𝔱𝔯𝔞𝔫𝔤𝔢 𝔞𝔢𝔬𝔫𝔰, 𝔢𝔳𝔢𝔫 𝔡𝔢𝔞𝔱𝔥 𝔪𝔞𝔶 𝔡𝔦𝔢. ❞

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Higgs Boson Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 7:17 pm

Teddy Lupin έγραψε:Θέλω να πω και κάτι τελευταίο σχετικά με τον φεμινισμό και την Ελλάδα. Θεωρώ πως οι μεγάλες θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός και το Ισλαμ κάνουν πολύ κακό στην σχέση των δύο φύλων. Πρόσφατα ξεκίνησα να ερευνώ το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, το οποίο ουσιαστικά είναι μια θρησκευτική και πολιτισμική οργάνωση με αρχαιοελληνικές ρίζες. Τα λέω αυτά επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο ρόλος των γυναικών στο ΥΣΕΕ. Αντίθετα με τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ, η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα είχε πολύ μεγάλο ρόλο και μεγάλες ελευθερίες οι οποίες δεν συναντούνταν σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς.
Για παράδειγμα, υπάρχουν ιεροτελεστείες στις οποίες λαμβάνουν μέρος μόνο γυναίκες ιέρειες. Σημειώνω, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πως στον Χριστιανισμό η γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τα Ιερά, ενώ θεωρείται και "βρώμικη" όταν έχει την περίοδό της...

Το έχω ψάξει κι εγώ το ΥΣΕΕ και μου αρέσουν πολύ μερικές από τις θέσεις τους, αλλά είμαι πολύ σκεπτική απέναντί τους, όπως και με κάθε τύπου θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση. Πιστεύω πως μπορείς να είσαι θρησκευόμενος άνθρωπος χωρίς να ανήκεις σε "κλίκες", ειδικά σε θρησκείες που είναι πιο χαλαρές ως προς αυτό.

Και, ναι, στην Αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν είχε πολιτικά δικαιώματα, αλλά το ελληνικό πάνθεον είχε ισορροπία στον αριθμό αρσενικών και θηλυκών θεοτήτων.

Χρειάζομαι το φεμινισμό γιατί δε χρειάζεται να περπατώ στο δρόμο και να επιταχύνω το βήμα μου κάθε φορά που υποπτεύομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι εάν είναι, ό,τι κι αν φοράνε.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Backgr13
Evie Frye
Evie Frye
Administrator
Head of D.M.L.E.
Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5468
Ηλικία : 22
Location : Grand Budapest Hotel
Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Evie Frye Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 8:11 pm

Higgs Boson έγραψε:
Χρειάζομαι το φεμινισμό γιατί δε χρειάζεται να περπατώ στο δρόμο και να επιταχύνω το βήμα μου κάθε φορά που υποπτεύομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι εάν είναι, ό,τι κι αν φοράνε.

Το θεωρώ λίγο άκυρο γιατί νομίζω ίδια αντίδραση έχουν οι άντρες και οποιοδήποτε ανθρώπινο ον όταν υποψιάζονται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, υπαρκτό ή όχι.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Wixyzk10

Stuff and Thangs:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 T65ent
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Tardis_pixel___my_first_dd__by_aqua_spirit22-d69l8fwWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Obi-Wans-light-saber-iconWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Hidin__by_berneri-d63pavt
Higgs Boson
Higgs Boson
Αστρονόμος
Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 646
Ηλικία : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 19/04/2017

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: ❝ 𝔱𝔥𝔞𝔱 𝔦𝔰 𝔫𝔬𝔱 𝔡𝔢𝔞𝔡 𝔴𝔥𝔦𝔠𝔥 𝔠𝔞𝔫 𝔢𝔱𝔢𝔯𝔫𝔞𝔩 𝔩𝔦𝔢 𝔞𝔫𝔡, 𝔴𝔦𝔱𝔥 𝔰𝔱𝔯𝔞𝔫𝔤𝔢 𝔞𝔢𝔬𝔫𝔰, 𝔢𝔳𝔢𝔫 𝔡𝔢𝔞𝔱𝔥 𝔪𝔞𝔶 𝔡𝔦𝔢. ❞

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Higgs Boson Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 8:41 pm

Evie Frye έγραψε:
Higgs Boson έγραψε:
Χρειάζομαι το φεμινισμό γιατί δε χρειάζεται να περπατώ στο δρόμο και να επιταχύνω το βήμα μου κάθε φορά που υποπτεύομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι εάν είναι, ό,τι κι αν φοράνε.

Το θεωρώ λίγο άκυρο γιατί νομίζω ίδια αντίδραση έχουν οι άντρες και οποιοδήποτε ανθρώπινο ον όταν υποψιάζονται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, υπαρκτό ή όχι.

Ισχύει, αλλά εκ των πραγμάτων πιο συχνοί στόχοι είναι οι κοπέλες και νομίζω πως σε μέρη με πολύ κόσμο (π.χ. μια στάση λεωφορείου ή ένα κλαμπ ή ένας εμπορικός δρόμος) ή καθόλου κόσμο αν θες (π.χ. ένα έρημο σοκάκι ή ένα άδειο πάρκο), είμαστε πολύ περισσότερο σε επιφυλακή, δηλαδή προσέχουμε πολύ πιο εύκολα ένα αδιάκριτο βλέμμα ή κάτι "ύποπτο", κυρίως όταν είμαστε μόνες.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Backgr13
Teddy Lupin
Teddy Lupin
Θεραπευτής/ρια
Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 1171
Ηλικία : 22
Location : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Teddy Lupin Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 8:59 pm

Higgs Boson έγραψε:
Ισχύει, αλλά εκ των πραγμάτων πιο συχνοί στόχοι είναι οι κοπέλες και νομίζω πως σε μέρη με πολύ κόσμο (π.χ. μια στάση λεωφορείου ή ένα κλαμπ ή ένας εμπορικός δρόμος) ή καθόλου κόσμο αν θες (π.χ. ένα έρημο σοκάκι ή ένα άδειο πάρκο), είμαστε πολύ περισσότερο σε επιφυλακή, δηλαδή προσέχουμε πολύ πιο εύκολα ένα αδιάκριτο βλέμμα ή κάτι "ύποπτο", κυρίως όταν είμαστε μόνες.

Νομίζω πως το λάθος που κάνουν οι σημερινοί φεμινιστές είναι να προσπαθούν να εφαρμόσουν τον φεμινισμό στην δική τους ζωή. Δηλαδή, κάνουν την ερώτηση "Γιατί η κοινωνία μου χρειάζεται τον φεμινισμό", ενώ θα έπρεπε να ρωτούν "Που χρειάζεται ο φεμινισμός;"

Ο φεμινισμός στις δυτικές κοινωνίες λύνει μικρά προβλήματα, όπως "να νιώθουμε ασφάλεια στα έρημα σοκάκια". Θα πρέπει να σκεφτόμαστε την μεγάλη εικόνα και να εφαρμόζουμε τον φεμινισμό εκεί που χρειάζεται, δηλαδή σε τριτοκοσμικές χώρες όπου υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν με μπούρκα, όπου δέρνονται από τους συζύγους τους κ.α.

Δεν χρειαζόμαστε τον φεμινισμό για να είμαστε ασφαλείς στα έρημα σοκάκια... Γι'αυτό χρειαζόμαστε καλύτερη αστυνόμευση και μείωση της εγκληματικότητας. Ο φεμινισμός είναι ένα κίνημα με πολύ πιο σοβαρά αιτήματα, όπως την απελευθέρωση των γυναικών στις Ισλαμικές χώρες Happy
I never found beauty longing for the impossible
and never found the possible to be beyond my reach.


We need feminism because.... - Σελίδα 2 Giphy

.:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 AexZwkJV_700wa_0
Evie Frye
Evie Frye
Administrator
Head of D.M.L.E.
Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5468
Ηλικία : 22
Location : Grand Budapest Hotel
Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Evie Frye Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 9:16 pm

^^Φυσικά νιώθουμε πιο εκτεθειμένες όταν είμαστε μόνες, αφού απουσιάζει η προστασία του συνόλου. Το ίδιο ισχύει και για το άλλο φύλο.
Υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας και οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει στόχος, ανεξαιρέτως του φύλου και ηλικίας.

^Θα συμφωνήσω στο τελευταίο. Μόνο που δεν θα στεκόμουν μόνο στις Ισλαμικές χώρες (που εκεί η κατάσταση είναι διαφορετική λόγω θρησκείας), αλλά και στις τριτοκοσμικές και σε άλλες χώρες της Ασίας (όπου πάλι εκεί πρέπει να υπάρξει πρώτα μια οικονομική άνοδος και βελτίωση της ποιότητας ζωής ώστε να βρει σωστό και γόνιμο έδαφος ο υγιής φεμινισμός).We need feminism because.... - Σελίδα 2 Wixyzk10

Stuff and Thangs:

We need feminism because.... - Σελίδα 2 T65ent
We need feminism because.... - Σελίδα 2 Tardis_pixel___my_first_dd__by_aqua_spirit22-d69l8fwWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Obi-Wans-light-saber-iconWe need feminism because.... - Σελίδα 2 Hidin__by_berneri-d63pavt
Isabelle Lightwood
Isabelle Lightwood
Απόφοιτος Χόγκουαρτς
Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36187
Ηλικία : 120
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

We need feminism because.... - Σελίδα 2 Empty Απ: We need feminism because....

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 11:04 pm

Παιδιά, νο οφενς αλλά λέτε μπούρδες. Βαριέμαι να γράφω πολλά οπότε @Βασιλική, I choose you, δίδαξέ τους.


Teddy Lupin έγραψε:Νομίζω πως το λάθος που κάνουν οι σημερινοί φεμινιστές είναι να προσπαθούν να εφαρμόσουν τον φεμινισμό στην δική τους ζωή. Δηλαδή, κάνουν την ερώτηση "Γιατί η κοινωνία μου χρειάζεται τον φεμινισμό", ενώ θα έπρεπε να ρωτούν "Που χρειάζεται ο φεμινισμός;"
Αν και νομίζω ότι αυτό που είπες, το είπες απλά για να το πεις, δεν βγάζει και νόημα. Προφανώς και αξιολογώ βάσει της κοινωνίας ΜΟΥ, εφόσον αυτή βιώνω και αυτής τις καταστάσεις επωμίζομαι.

Teddy Lupin έγραψε:Ο φεμινισμός στις δυτικές κοινωνίες λύνει μικρά προβλήματα, όπως "να νιώθουμε ασφάλεια στα έρημα σοκάκια". Θα πρέπει να σκεφτόμαστε την μεγάλη εικόνα και να εφαρμόζουμε τον φεμινισμό εκεί που χρειάζεται, δηλαδή σε τριτοκοσμικές χώρες όπου υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν με μπούρκα, όπου δέρνονται από τους συζύγους τους κ.α.
Ναι μωρέ, ψιλοπράματα. Και τι έγινε δηλαδή που πρέπει να αγγαρεύεις συνέχεια γκόμενο/πατέρα/φίλο να σε γυρνάει σπίτι το βράδυ; Που αν τυχόν και βγεις μόνη ενημερώνεις την κολλητή για την τοποθεσία σου; Που κρατάς το κλειδί στο χέρι ως αυτοσχέδιο όπλο; Very Happy
Και θα σου πω κάτι, τα ερημικά σοκάκια είναι το λιγότερο, γιατί στην τελική, τα αποφεύγεις. Δεν είναι εκεί το νόημα.
Και ναι, σαφώς και η εγκληματικότητα απειλεί τους πάντες, η έμφυλη βία όμως όχι, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. \

Η λογική "υπάρχουν και χειρότερα" είναι, με το παρδόν, πανηλίθια, και έχω βαρεθεί να την ακούω για τα πάντα: "Έλα μωρέ και τι έγινε που χώρισες, εδώ άλλοι δεν έχουν να φάνε." "Έλα μωρέ και τι έγινε που σου έκλεψαν το πορτοφόλι, εδώ άλλοι κοιμούνται σε παγκάκια" "Έλα μωρέ και τι έγινε που έχεις κοινωνικό άγχος, εδώ άλλοι πεθαίνουν από καρκίνο." "Έλα μωρέ και τι έγινε που δεν νιώθετε ασφάλεια, εδώ άλλες φοράνε μπούργκα".
Δεν υπάρχει ιεράρχηση σε τέτοια θέματα. Ένα πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα και αξίζει να αντιμετωπιστεί όσο και τα "πιο σοβαρά" γιατί στην τελική το πόσο σημαντικό είναι ένα θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό και επίσης με αυτή την λογική κανείς δεν θα έπρεπε να θεωρεί τίποτα πρόβλημα, εφόσον υπάρχουν καταστάσεις σαν της Συρίας και δεν μας επηρεάζουν. Τι, όχι;
Α, επίσης ξεχνάτε κάτι: δεν είμαστε αμοιβάδες. Είμαστε, θεωρητικά τουλάχιστον, νοήμονα όντα με την μοναδική ικανότητα του multi-tasking. Το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να μην μονοπωλεί τον εγκεφαλό μας μόνο η κατάσταση των γυναικών σε μία χώρα. Τέλειο;


Teddy Lupin έγραψε:Δεν χρειαζόμαστε τον φεμινισμό για να είμαστε ασφαλείς στα έρημα σοκάκια... Γι'αυτό χρειαζόμαστε καλύτερη αστυνόμευση και μείωση της εγκληματικότητας. Ο φεμινισμός είναι ένα κίνημα με πολύ πιο σοβαρά αιτήματα, όπως την απελευθέρωση των γυναικών στις Ισλαμικές χώρες Happy
Λολ.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καταπολέμηση του προβλήματος απ την ρίζα, όχι καταστολή των συμπτωμάτων του.We need feminism because.... - Σελίδα 2 Ypo

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Οκτ 23, 2020 2:45 pm