.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Είδατε τη νέα ταινία ?

Σπουδές και κορωνοϊός

Aurora Sinistra
Aurora Sinistra
Μαγικός Ζωολόγος
Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8717
Ηλικία : 220
Location : neverland
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Σπουδές και κορωνοϊός Empty Σπουδές και κορωνοϊός

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Την / Το Σαβ Ιουλ 18, 2020 3:16 pm

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός τις σπουδές σας; Κάνατε online μαθήματα ; Πόσο διαφορετικό σας φάνηκε αυτό το εξάμηνο; Πως εξεταστήκατε στα μαθήματα;Σπουδές και κορωνοϊός Untitl10
Evie Frye
Evie Frye
Administrator
Head of D.M.L.E.
Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5460
Ηλικία : 22
Location : Grand Budapest Hotel
Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

Σπουδές και κορωνοϊός Empty Απ: Σπουδές και κορωνοϊός

Δημοσίευση από Evie Frye Την / Το Σαβ Ιουλ 18, 2020 8:54 pm

Σαν χτες θυμάμαι πως η μόνη κουβέντα στο κυλικείο ήταν ότι ακυρώθηκε το καρναβάλι και δεν ήξεραν τι θα γινόντουσαν με τα χρήματα των στολών Razz . Κλείσαμε Τετάρτη αν θυμάμαι καλά και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια Δευτέρα.

Λοιπόν λοιπόν
Οι διαλέξεις έγιναν μέσω Skype for business. Πέραν της πρώτης εβδομάδας, δεν υπήρξαν προβλήματα. Παρακολουθούσα συνολικά.. έλα μου ντε πόσα μαθήματα mouble mouble
ΑΕΜΔΕ (δεν χρειάζεται να ξέρετε τι είναι :P) παρακολουθούσα και κράταγα σημειώσεις γιατί αυτός τα ανέβασε στο τέλος του εξαμήνου.
Αστρονομία, αν και παρακολουθούσα, ήμουν παράλληλα στο ίντερνετ οπότε από κάποιο σημείο και μετά έχασα τη μπάλα.
Ανάλυση Διαστημάτων τα παράτησα γιατί η γυναίκα ήταν τέρμα σπαστική. yaya
Μαθηματικός Προγραμματισμός ήταν 9 το πρωΐ οπότε δεν μπήκα καν στο κόπο. giveup
Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα προσπάθησα αλλά προς το τέλος το άφησα και αυτό.
Το εξάμηνο κύλησε ομαλά, έγιναν κάποια μαθήματα μες το Πάσχα και μετά ήρθε η εξεταστική... Κλάψαμε και γελάσαμε με τα χάλια μας.

Είχαμε θέματα μέχρι να οριστικοποιηθούν όλα. Καταρχάς, αν το θα κάναμε δια ζώσης ή όχι. Η Σύγκλητος πήρε αναβολή τρεις φορές. Αποφάσισε εξ αποστάσεως με δύο λευκά και οι υπόλοιποι υπέρ. Μετά το τμήμα δεν συμφωνούσε με την απόφαση γιατί μαθηματικά μέσω ίντερνετ δεν μπορείς να εξετάσεις. Έγινε Δευτέρα συνέλευση και στείλανε στη Πρυτανεία Τρίτη αν μπορεί να παρακαμφθεί η απόφαση της Σύγκλητος. Η απάντησή ήταν αρνητική, ασχέτως που το παιδαγωγικό και οι χημ.μηχ εξετάστηκαν δια ζώσης.
Ύστερα ξεκίνησε άλλη ιστορία. Πώς θα εξεταστεί κάθε μάθημα. Υπήρχε αντιπροσωπία φοιτητών στη συνέλευση οπότε μας έκαναν απντέιτ το φβ και εμείς από κάτω τραβαγακε τα μαλλιά μας. Γενικά, έχουμε θέματα και πολλά σε πολλά πράγματα αλλά τέσπα. Το πρόγραμμα βγήκε 1 εβδομάδα πριν την έναρξη της εξεταστικής που θα την εγκαινίαζαν οι επί πτυχίο.
Και ήρθε η σειρά μας... Θα πω για τα τέσσερα μαθήματα που εξετάστηκα και θα επεκταθώ στα υπόλοιπα.
ΑΕΜΔΕ. Γραπτά μια ώρα, σκάνερ, ανέβασμα, όσοι πέρναγαν, προφορικά. Έλεγα πως πέρασα τα γραπτά. Ε, δεν πέρασα.
Μαθηματικός Προγραμματισμός έγινε με πολλαπλής μέσω ικλας. Καλό. Μου άρεσε. Πέρασα έχοντας διαβάσει 4.5 διαφάνειες από τις 6.
Ανάλυση Διαστημάτων. Γραπτά πάλι. Μιάμιση ώρα. Ο χρόνος δεν έφτανε. Περιμένουμε αποτελέσματα και τα προγνωστικά λένε πως πήγαμε καλά.
ΜΘΘΥ. Γραπτά part 1 και γραπτά part 2 γιατί το μάθημα το είχαν δύο καθηγητές. Ευτυχώς έφυγε.

Γενικά, υπήρξαν αρκετά προβλήματα και μπλεξίματα. Καταρχάς, έχουμε τρεις πλατφόρμες ικλας. Του Πανεπιστημίου, του μαθηματικού (παίζει να είμαστε το  μόνο τμήμα με δικό μας ικλας?) και το εξαμς. Έπρεπε να γραφτείς στο μάθημα, μετά στην ομάδα χρηστών και μετα στο εξαμς. Όλα τα μαθήματα είναι διάσπαρτα σε όλες της πλατφόρμες.
Δεν υπήρχε ενιαίος τρόπος εξέτασης. Κάποιοι (ελάχιστοι) έκαναν μέσω  των εργαλείων του ικλας, κάποιοι προφορικά (πχ άλγεβρα), κάποιοι γραπτά και κάποιοι και τα δύο. Λίγο φάση gntm όπως σχολιάστηκε. Περνάς τα bootcamp και συνεχίζεις.
Στα μαθήματα που έγιναν οι εξετάσεις με γραπτά, ο χρόνος ήταν ελάχιστος (1-1.5 ώρα μαζί με το ανέβασμα). Σε λίγες περιπτώσεις θα θέματα ήταν παλούκια με το έτσι θέλω ή ήταν θέματα για 3ωρο. Για παράδειγμα, υπάρχει μάθημα υποχρεωτικό κατεύθυνσης με επιτυγχοντες 0/31.
Στα προφορικά υπήρχε κυρίως άγχος και αναμονή. Πολύ αναμονή. Επειδή ο κύριος Β, που βαριέται και τη ζωή του, έκανε σε όλα τα μαθήματα του προφορικά, έστελνε μήνυμα 1-2 μέρες πριν την εξέταση, χώριζε τα παιδιά σε γκρουπ και τα έβαζε να εξεταστούν διαφορετικές μέρες. Στο πρώτο μάθημα, τη πρώτη μέρα, οι πληροφορίες μου λένε πως οι κατάσταση ήταν απελπιστική. Άφηνε 3 Δευτέρα να σκεφτείς, δεν επαναλάμβανε την ερώτηση και ρώταγε πράγματα που δεν ήξερες τι ακριβώς ήθελε να απαντήσεις (έπεσαν και εκτός). Την επόμενη, αφού είδε τη πανωλεθρία, το πήγε πιο φιλικά μέχρι το μεσημεράκι που κουράστηκε. Είπε σε φοιτητή "Καλό Σεπτέμβρη".
Σε δύο μαθήματα, οι καθηγητές είχαν λάθος λίστες και υπήρχε κάποιο θέμα με τα ονόματα τους στη δήλωση μαθημάτων (ανάποδα να τανε?) και αυτοί έριχναν το φταίξιμο στη γραμματεία. Σε μάθημα που υπήρχε πρόβλημα να ανοίξει η εργασία στο sage, ούτε που τους ένοιαξε. Λέγανε όλοι για αδιάβλητο των εξετάσεων και στα μαθήματα που έδωσα εγώ δεν έγινε ταυτοποίηση όπως λέγανε.
Βγήκαμε και δύο φορές στο alfavita. Σιγά που θα έμεναν μα σταυρωμένα τα χέρια τα εαακ. Είδα με θέματα αλλά και αυτοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν ειναι να γκρινιάζουν.
Αρκετοί φοιτητές ήταν πολύ... δεν μπορώ να το πω προβληματικοί αλλά δεν ήταν και συνεργάσιμοι. Πολύ φασαρία έκαναν στο Σκάιπ. "Κύριε, να ρωτήσω κάτι?" "Κύριε Καββαδία, με ακούτε?" "Κυρία, λάβατε την εργασία μου?" "Κυρία, πέρασε η προθεσμία και δεν πρόλαβε να ανέβει? Τι να κάνω?"

Προσωπικά, οι διαλέξεις ήταν δύσκολο να τις παρακολουθήσω γιατί υπήρχαν πολλές διασπάσεις προσοχής. Οι εξετάσεις, δεν ήταν και τόσο άσχημες και είχα καλύτερα αποτελέσματα απ οτι περιμενα. Με τα συγγράμματα δεν είχα θέμα αλλά άργησαν αρκετά να έρθουν. Θα προτιμούσα αυτόν τον τρόπο για το ερχόμενο εξάμηνο? Μιλώντας ως επί πτυχίο (επειδή πάμε για 5ο), οι εξ αποστάσεως θα με βόλευαν πολύ. Δεν εργάζομαι οπότε μπορώ να παρακολουθώ μαθήματα που είναι πχ. 9-11 και 16-18, κάτι που δεν θα μπορούσα δια ζώσης λόγω του κενού ενδιάμεσα. Ξέρω πλέον πως να εργάζομαι στη παράδοση. Εξ αποστάσεως εξέταση εξαρτάται από το μάθημα. Πραγματικά, δεν θέλω να δώσω άλγεβρα και αεσδε προφορικά. Από την άλλη, είναι και το θέμα των οικονομικών. Κόψαμε τηλέφωνο και ίντερνετ αλλά τα δύο νοίκια παραμένουν (αδερφός Αθήνα) και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Έχω 12 μαθήματα για πτυχίο.

Υ.Γ. Αν βρω κάνα καλό μιμ αλά Μα. Πα που δημιουργηθηκαν μες την εξεταστική, θα το μοιραστώ.

Σπόιλερ:
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img10
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img11
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img12
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img13
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img14
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img15
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img16
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img17
Σπουδές και κορωνοϊός Fb_img19Σπουδές και κορωνοϊός Wixyzk10

Stuff and Thangs:

Σπουδές και κορωνοϊός T65ent
Σπουδές και κορωνοϊός Tardis_pixel___my_first_dd__by_aqua_spirit22-d69l8fwΣπουδές και κορωνοϊός Obi-Wans-light-saber-iconΣπουδές και κορωνοϊός Hidin__by_berneri-d63pavt
Aurora Sinistra
Aurora Sinistra
Μαγικός Ζωολόγος
Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8717
Ηλικία : 220
Location : neverland
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:

Σπουδές και κορωνοϊός Empty Απ: Σπουδές και κορωνοϊός

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Την / Το Σαβ Ιουλ 18, 2020 10:51 pm

Εγώ αν και υποτίθεται πως είχα μόνο διπλωματική παρακολουθούσα αρκετά μαθήματα ονλαιν αυτό το εξάμηνο. Επειδή είμαστε λίγα άτομα στο μεταπτυχιακό οργανωθήματα αμέσως και ξεκινήσαμε τα μαθήματα μέσω σκάηπ και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο θέμα σε αυτό. Το ένα μου μάθημα ήταν 2ωρο και αν και λίγο βαρετούλι παλευόταν, το άλλο ήταν 3ωρο και δεν παλευόταν με τίποτα. Κάνεμ 3 ώρες μαθημα χωρίς κανένα διαλειμμα και ήταν σκότωμα. Δεν άντεχα από ένα σημείο και μετά να παρακολουθήσω. Ούτε και κράταγα ποτέ σημειώσεις, απλά προσπαθούσα να μην φαίνεται πολύ πως δεν παρακολουθώ. Είναι πολύ εύκολο να μην παρακολουθείς μέσω ιντερνετ. Δυστυχώς δεν έχεις πια την δικαιολογία αχ κάτι έτυχε/ήμουν άρρωστη/είχα κάπου να πάω γιατί ειδικά στην καραντίνα ήταν και όλα κλειστά. Ομολογώ πως μια φορά βέβαια έφυγα πιο νωρίς και είπα πως κάτι έπαθε το ίντερνετ. Γενικά το προσέχανε πάντα όταν κάποιος έλλειπε επειδή ήμασταν λίγοι και ρωτούσανε ποιον περιμένουμε/τι έπαθε, αχ δεν μπορείς τότε;; μήπως θες να βάλουμε άλλη μέρα το μάθημα;; (στο 3ωρο ήμασταν 3 άτομα οπότε ναι, αλλάζαμε ώρες στο μάθημα όταν κάποιος δεν μπορούσε οπότε ούτε καν το κάτι μου έτυχε δεν είχαμε για δικαιολογία).
Λίγο πιο μετά αρχίσαμε και τα μαθήματα στην Γερμανία ονλαιν (ήταν να πάω εράσμους κανονικά και μου έδωσαν επιλογη να παρακολουθώ έτσι αφού δεν πήγα). Εκεί είχαν διάφορες μεθόδους διδασκαλίας ο καθένας ο,τι ήθελε όπου ήθελε έκανε λίγο πολύ. Ο ένας καθηγητής έκανε κανονικό μάθημα μέσω webex (αυτός ήταν ο επόπτης μου και ήμουν "υποχρεωμένη" να παρακολουθώ γιατί σύμφωνα με την επόπτρια από εδώ έπρεπε να τον γνωρίσω). Μετά ήταν μια άλλη η οποία ανέβαζε κάθε βδομάδα υλικό (ένα κείμενο στο word που έγραφε εκείνη και ήταν όσα θα έλεγε αν έκανε μάθημα και κάποια άρθρα για έξτρα βιβλιογραφία + κάτι ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουμε και έβγαιναν από το δικό της κείμενο συνδυαστικά με τα έξτρα). Στην αρχή απαντούσα τις ερωτήσεις αλλά μετά βαρέθηκα, μιας και δεν ήμουν υποχρεωμένη και τα έπαιρνα έτσι τα μαθήματα. Με ξενέρωσε κιόλας που κάθε φορά έλεγε θα τα διορθώσω και θα σας στείλω feedback και δεν έστειλε ποτέ. Κάποιες βδομάδες δεν έβαζε ερωτήσεις μπας και διορθώσει τίποτα μάλλον αλλά πάλι δεν διόρθωνε. Μετά λένε για οργάνωση των Γερμανών.Κατά τα άλλα πολύ ωραίες ερωτήσεις, με κριτική σκέψη κτλ δεν μπορούσες να αντιγράψεις, μπράβο της. Να σημειωθεί πως εγώ απαντούσα πάντα στα αγγλικά μεν αλλά ήταν στα γερμανικά όλο σχεδόν το υλικό και με κούραζε πάρα πολύ.
Μετά ήταν μια άλλη που δεν μπορούσε λέει να κάνει μάθημα με βιντεοκλήση γιατί έπρεπε να προσέχει το μωρό της που ήταν 2, και έτσι έφτιαξε στην πλατφόρμα κάτι σελίδες στο μάθημά της που πήγαινε ο καθένας πρόσθετε πληροφορίες κτλ σαν wikipedia. Ανέβαζε κάθε βδομάδα υλικό σε άρθρα, έβγαζε θέματα ερωτήσεις και τέτοια που έπρεπε να απαντηθούν και μετά ο καθένας συμπλήρωνε στην σελίδα και φαινόταν ποιός συμπλήρωσε τι. Κάποιες φορές ανέθετε συγκεκριμένα ερωτήματα στο καθένα κάποιες αλλες ήταν ελεύθερο. Δεν συμμετείχα σε αυτό γιατί ήταν και στα γερμανικά η σελίδα αυτή και δεν μάρεσε καθόλου το πόσο δημόσιο ήταν όλο αυτό και πως ο καθένας έβλεπε τι έκανες κτλ. Είχε πολύ ωραίο θέμα βέβαια.
Είχα μετά και ένα μάθημα γερμανικών που έκανε δωρεάν το πανεπιστήμιο για αλλοδαπούς φοιτητές του δωρεάν (μας χωρίζανε σε επίπεδα) όπου ήταν σαν κανονικό φροντιστήριο κάναμε βιντεοκλήση, είχαμε μάθημα 2 φορές την εβδομάδα, είχαμε να στέλνουμε ασκήσεις, εκθέσεις και τέτοια (αυτήγ έστελνε διορθώσεις), κάναμε προφορικά μιλούσαμε κτλ. Στο τελος έπρεπε να κάνουμε μια παρουσίαση για ένα θέμα ο,τι θέλουμε στα γερμανικά και είχαμε έναν γερμανό μπάντι ο καθένας που θα μας βοηθούσε με τα γλωσσικά θεματα (οι γερμανοι ήταν από ένα μάθημα για διδασκαλία της γερμανικής και κάνανε εξάσκηση στα πλαίσια του δικού τους μαθήματος) και μετά είχε και γραπτή εξέταση. Η παρουσίαση ήταν με ppt και η εξέταση ήταν απλά σε συγκεκριμένο χρόνο μας έστελνε τα θέματα, απαντούσαμε και τα στέλναμε πίσω (είχαμε 1,5 ώρα περίπου).
Με την διπλωματική δυσκολεύτηκα λίγο γιατί μου λείπανε πολλά βιβλία και δεν ήξερα πως να συντινιστώ κτλ αλλά εν τέλει κάποια τα έχω αγοράσει, άλλα τα βρήκα ονλαιν, κάποια μου τα στείλανε οι καθηγητές μου (ο γερμανός επόπτης μου προσφέρθηκε μόνος του είπε να του δώσω λίστα τι θέλω και θα στείλει ο,τι έχει και έστελε κάποια). Ακόμα είναι κλειστές οι βιβλιοθήκες (είναι ανοιχτή της φιλοσοφικής μόνο για δανεισμό δεν μπορούμε να πάμε, συμπληρώνουμε φόρμα, ετοιμάζουν το βιβλίο το παίρνουμε για 15 μέρες και όταν το γυρίσουμε μπαίνει 72 ώρες καραντίνα. Το θέμα είναι πως μπορώ να δανειστώ μόνο από φιλοσοφική όχι από άλλες σχολές και παραμένουν κλειστές όλες οι άλλες ξένες βιβλιοθήκες που εχουμε στην Αθήνα. Οπότε έχω πρόσβαση σε αρκετά πιο περιορισμένο υλικό :/). Μας έδωσαν παράταση λόγω των βιβλιοθηκών στις διπλωματικές (οι εργασίες εξαμήνου δεν πήραν καμία παράταση, αλλά ευτυχώς δεν είχα) μέχρι τον Νοέμβρη ενώ κανονικά θα τελειώναμε Αύγουστο. Να σημειωθεί πως αν δεν τελειώσουμε στην ώρα μας διαγραφόμαστε κανονικά. Εγώ ζήτησα έξτρα παράταση από αυτήν και έκανα το μεταπτυχιακό μου τριετές από διετές που ήταν (το τριετες είναι υποτίθεται το μερικής φοίτησης για όσους δουλεύουν παράλληλα κτλ ) λόγω εράσμους που θα πάω εν τέλει το χειμερινό. Οπότε με πάει όλο αυτό ένα εξάμηνο πίσω τουλάχιστον. Τώρα έχω προσαρμοστεί κάπως και έχω ξεκινήσει γράψιμο αλλά είμαι στις αρχές.
Συνολικά προτιμώ τα δια ζώσης μαθήματα. Τα ονλαιν είναι πολύ κουραστικά χωρίς διάλειμμα και θέλω και λίγη κοινωνικοποίηση. Δεν μπορώ να κουτσομπολέψω στο διαλειμμα :/


Σπουδές και κορωνοϊός Untitl10

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Σεπ 23, 2020 11:20 am