.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Είδατε τη νέα ταινία ?

Το αρθρο του Γερμανικου Focus

elliza
elliza
Λύτης Κατάρων
Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 13381
Ηλικία : 27
Location : Αυλή των θαυμάτων
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Α beautiful, healthy baby!

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από elliza Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:03 pm

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Focusgerman

Επειδη τις τελευταιες μερες εχει γινει λογος για το απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου εξωφυλλο του Γερμανικου Φοκους σκεφτηκα να παραθεσω εδω το αρθρο του περιδικου που αναφερεται στη χωρα μας.Ελπιζω να ειναι σωστη η μεταφραση την οποια βρηκα στο διαδικτυο http://www.slap.gr/epikairotita/ti-eipe-telika-to-germaniko-focus/


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Τίτλος: “Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας”

Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line

* Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:

“Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης

Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.
Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;
Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.
Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.
Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;

Γλώσσα και γραφή
Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για την δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.
Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia , Aghia, Αyia.
Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.Εγωισμός και αίσθηση του “εμείς”. Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.

“Ο ένας εναντίον του αλλού και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά”, είναι ο σκοπός.
Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στην φυγή.
Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισιούνται.Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απʼ ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το “είσαι δικός μας”.

Με την πλάτη γυρισμένη.
Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους.Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την …Ελλάδα.Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα.Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η “Ισταμπουλ” ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια. Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει την γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με την σημερινή τους εικόνα.

Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στον χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.Και το μπουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για τον λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το μπουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι , αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στον σερβιτόρο.

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα

Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Αγ.Ραφαηλ για τους καρκινοπαθείς.Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.

Χωρίς χρόνο και χώρο

Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος…Το “τώρα” σπάνια το συναντάς και η λέξη “αύριο” είναι πολύ συχνή. Ομως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στην θέση τους.

Μια προφορική κοινωνία

Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει τον δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει τον χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από την Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στην Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στον χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του την διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε τον χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Ετσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration

Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στην σελήνη.Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.Όσο για την ζωγράφο στα νότια της Κρήτης που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεση της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: ”I have inspiration. Come back tomorrow”

Οι Έλληνες στις διακοπές τους

Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στην θάλασσα και τον χειμώνα στα βουνά.Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως τον τζάκι τους και το τζακούζι τους.Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους”.

edit by Dan_Liza: Ενωσα μερικες προτασεις για να μην πιανει ολοκληρο παραθυρο το ποστ. WinkAΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
head of derp:
Το αρθρο του Γερμανικου Focus
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:11 pm

Δεν το είχα διαβάσει το άρθρο Shocked

Γενικώς φαίνεται πολύ άσχημο και επιθετικό. Ξεχνάνε όμως δύο πράγματα: 1. κι εμείς οι ίδιοι -συνήθως η νεότερη γενιά- κατηγορούμε τους εαυτούς μας για όλα αυτά και 2. δεν έχει κανείς δικαίωμα να κρίνει την νοοτροπία μας. Κι εδώ μιλάω ως κοινωνιολόγος (τρομάρα μου). Όταν παρακολουθείς την συμπεριφορά και τις παραδόσεις ενός άλλου λαού δεν μπορείς να τις κρίνεις με βάση τα δικά σου στάνταρ. Ο καθένας έχει μεγαλώσει και σκέφτεται διαφορετικά, δεν μπορούν αυτοί να ισοπεδώνουν όλο τον κόσμο. Εντάξει, ισότητα, συμφωνώ, αλλά ο σεβασμός στις αξίες του καθενός δεν μπορεί να παραμερίζεται έτσι.Το αρθρο του Γερμανικου Focus Uwpmtkw

We seed the stars:
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdΤο αρθρο του Γερμανικου Focus Mountza_by_erevia-d9o4rhrΤο αρθρο του Γερμανικου Focus 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw
Fleur Delacour
Fleur Delacour
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 21970
Ηλικία : 227
Location : Όπου νά'ναι, αρκεί να είναι στην Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 12/01/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Go sell crazy someplace else, we're all stocked up here

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Fleur Delacour Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:34 pm

Και επιπλέον δεν μπορούν να κρίνουν με τέτοιο ύφος οι Γερμανοί που ευχαρίστως αποθέωσαν τον μεγαλύτερο χασάπη που υπήρξε ποτέ, τον Χίτλερ, ισοπέδωσαν κάθε αξία, έδειξαν τη μεγαλύτερη ρατσιστική συμπεριφορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο και τέλος προκάλεσαν δύο παγκοσμίους πολέμους. Μπορεί να έχουμε χάλια οικονομία αλλά βοήθησαν κι αυτοί και με το παραπάνω. Και επιπλέον παραμένουν φασίστες αφού ζητούν να αλλάξουμε νοοτροπία, γιατί; Για να τους μοιάσουμε; Θεωρούν με την πορεία που έχουν ότι είναι υγιή πρότυπα;
Το αρθρο του Γερμανικου Focus 1p55
anthian9
anthian9
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 24
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από anthian9 Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:52 pm

Fleur Delacour έγραψε:Και επιπλέον δεν μπορούν να κρίνουν με τέτοιο ύφος οι Γερμανοί που ευχαρίστως αποθέωσαν τον μεγαλύτερο χασάπη που υπήρξε ποτέ, τον Χίτλερ, ισοπέδωσαν κάθε αξία, έδειξαν τη μεγαλύτερη ρατσιστική συμπεριφορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο και τέλος προκάλεσαν δύο παγκοσμίους πολέμους. Μπορεί να έχουμε χάλια οικονομία αλλά βοήθησαν κι αυτοί και με το παραπάνω. Και επιπλέον παραμένουν φασίστες αφού ζητούν να αλλάξουμε νοοτροπία, γιατί; Για να τους μοιάσουμε; Θεωρούν με την πορεία που έχουν ότι είναι υγιή πρότυπα;
Πω να αγιάσει το στόμα σου βρε Σοφάκι!Μιλάνε αυτοί!
Γενικά πολύ επιθετικό το άρθρο όντως.
Δεν λέω πως εμείς είμαστε οι άγιοι και δεν κάναμε τίποτα, τα θέλαμε και μεις,αλλά μην τα ισοπεδώσαουμε όλα πια. Δεν τα κάναμε ΟΛΑ μόνοι μας.
Μετά τους δύο πολέμους όπως είπε και η Σοφία πιο πάνω, η Ευρώπη, πόσο μάλλον η Ελλάδα που είναι μια σταλιά χώρα βγήκε ηθικά και υλικά καταρρακωμένη.
Και δεν κατάλαβα το πρόβλημά τους με τη γλώσσα μας. Τα ελληνικά φυσικά είναι από τις αρχαιότερες γλώσσες ,αλλά να μην ξεχνάνε πως ρίζες πάμπολλων δικών τους λέξεων είναι καθαρά Ελληνικές.Όπως και ρίζες λέξεων άλλων τόσων γλωσσών.

Ακόμα και το πως τρώμε σχολιάζουν!!Σαν πολύ του πεταματού μας έχουν.
Πραγματικά σε πολλά σημεία το διάβαζα και εκνευρίστηκα.-


Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:58 pm

anthian9 έγραψε:Και δεν κατάλαβα το πρόβλημά τους με τη γλώσσα μας. Τα ελληνικά φυσικά είναι από τις αρχαιότερες γλώσσες ,αλλά να μην ξεχνάνε πως ρίζες πάμπολλων δικών τους λέξεων είναι καθαρά Ελληνικές.Όπως και ρίζες λέξεων άλλων τόσων γλωσσών.
Και στο κάτω κάτω, επειδή στην Ευρώπη δεν μαθαίνουν τους παλαιότερους τύπους των γλωσσών τους δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθούμε και εμείς ή να αλλάξουμε το αλφάβητό μας! Εμάς ελάχιστα έχει αλλάξει η γλώσσα, το να μαθαίνεις τα αρχαία ελληνικά σημαίνει να μπορείς να εκφράζεσαι καλύτερα και στα νέα.
Μεταξύ μας, αυτό πιστεύω πως ισχύει σε όλες τις γλώσσες.Το αρθρο του Γερμανικου Focus Uwpmtkw

We seed the stars:
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdΤο αρθρο του Γερμανικου Focus Mountza_by_erevia-d9o4rhrΤο αρθρο του Γερμανικου Focus 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw
anthian9
anthian9
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 24
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από anthian9 Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 3:30 pm

Μα φυσικά. Αφού τα Νέα Ελληνικά είναι η συνέχεια των αρχαίων Ελληνικών...
Α και κάτι ακόμη: να μην αναφέρονται σε όλους τους Έλληνες.Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που όντως κάνουν διάφορα που λέει το άρθρο,αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι.Δεν είμαστε όλοι αχάριστοι,αναίσθητοι και συμφεροντολόγοι.-


Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
Helga Hufflepuff
Helga Hufflepuff
Θεραπευτής/ρια
Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 2770
Ηλικία : 40
Location : σε ένα μεσαιωνικό πύργο στα Highlands
Ημερομηνία εγγραφής : 14/01/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Helga Hufflepuff Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 3:31 pm

Δε νομίζω να υπάρχει σύγχρονος και σοβαρά σκεπτόμενος Έλληνας που να μην αναγνωρίζει πως ως λαός έχουμε κάμποσα κουσούρια.

'Εχουμε βέβαια ακόμα και κάμποσα καλά.

Τι εξυπηρετεί όμως όλη αυτή η επιθετικότητα από πλευράς του αρθογράφου;

Πέρα από τις σκοπιμότητες, έχω την αίσθηση πως το παρατραβήξανε με την εμπάθεια και δεν το περίμενα από έναν τόσο πειθαρχημένο κατά τα άλλα λαό.

Με το να αποδεικνύεις πως ο άλλος είναι κουτσός...δε σε κάνει αυτομάτως πρωτοχορευτή στα Μπαλσόϊ


Μήπως τελικά ισχύει αυτό που λέει κι ένα άσμα "στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε;"

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_background_2_by_BlackRoseBandKitsune


“Honesty is the first chapter in the book of wisdom.”Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
Cassandra Black
Cassandra Black
Member of Order Of Merlin 2nd
Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33652
Ηλικία : 32
Location : Cairhien
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Cassandra Black Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 3:36 pm

^Δεν αποκλείεται. Γι' αυτό βλέπεις πολλούς τουρίστες που έρχονται εδώ να ξεσαλώνουν...Το αρθρο του Γερμανικου Focus Uwpmtkw

We seed the stars:
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Wot_stamp__brown_ajah_by_xxtayce-d5l2pfdΤο αρθρο του Γερμανικου Focus Mountza_by_erevia-d9o4rhrΤο αρθρο του Γερμανικου Focus 852fde05c3864d51158dc11955759b5e-d5x32s6
Το αρθρο του Γερμανικου Focus Greyjoyf_by_erevia-d9o4rhw
Fleur Delacour
Fleur Delacour
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 21970
Ηλικία : 227
Location : Όπου νά'ναι, αρκεί να είναι στην Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 12/01/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Go sell crazy someplace else, we're all stocked up here

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Fleur Delacour Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 3:39 pm

Επίσης τα εβραϊκά γιατί δεν ζητούν ποτέ να τα καταργήσουν; Πόσοι τα μιλάνε; Και πόσα συγγράματα έχουν γραφτεί σε αυτή τη γλώσσα ώστε να είναι απαραίτητα; Δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με τα Ελληνικά όταν τόσο οι επιστήμες όσο και ο χριστιανισμός, κυρίαρχη θρησκεία στην Ευρώπη και όχι μόνο, είναι γραμμένα στα Ελληνικά.
Το αρθρο του Γερμανικου Focus 1p55
Helga Hufflepuff
Helga Hufflepuff
Θεραπευτής/ρια
Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 2770
Ηλικία : 40
Location : σε ένα μεσαιωνικό πύργο στα Highlands
Ημερομηνία εγγραφής : 14/01/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Helga Hufflepuff Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 3:47 pm

δίκιο έχεις Σοφία


κι εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι


αν καταργούσαμε κάποτε την Ελληνική και ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ να καταργηθούν και οι λέξεις που έχουν "δανειστεί" , αλλά και οι ρίζες λέξεων οι υπόλοιποι λαοί

να δω στην ιατρική και παραπλήσιες επιστήμες ή στη φιλοσοφία


ή ακόμα και στην καθημερινότητα


τι θα βγάζανε εκ νέου για να επικοινωνούν πολλοί λαοί


Σπόιλερ:
φυσικά εκείνοι που θα είχαν θεματάρα θα ήταν κυρίως οι αγγλόφωνοι
Στην τελική δικιά μας είναι η γλώσσα κι ό,τι θέλουμε κάνουμε


αν δεν τους αρέσει να μη μας μιλάνε

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_background_2_by_BlackRoseBandKitsune


“Honesty is the first chapter in the book of wisdom.”Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 4:02 pm

Κορίτσια, μην ξεσαλώνετε Razz:

Η μετάφραση έχει μερικά λάθη, όμως το κυριότερο είναι ότι είναι η λογοκριμένη εκδοχή που ξεκίνησε από την εφημερίδα Μακεδονία νομίζω. Κόβοντας μερικές φράσεις κλειδιά, ο αναγνώστης δεν συναντάει πουθενά το αίσθημα συμπάθειας που υπάρχει στο αρχικό άρθρο.

Αυτές τις μέρες γεμίσαμε τηλεσχολιαστές που δεν διάβασαν το άρθρο ούτε καν από μετάφραση. Φυσικά ο μέσος χαμηλού μορφωτικού επιπέδου Έλληνας επίσης δεν μπήκε στον κόπο να ρίξει μια ματιά, να αναζητήσει μία σωστή μετάφραση ή κάτι τέτοιο(αφού πολλοί ούτε που γνωρίζουν ότι η παραπάνω έκδοση δεν είναι σωστή). Και έτσι γεμίσαμε απόψεις.

Επίσης, ίσως είμαι λίγο οφ αλλά το "απαράδεκτο" εξώφυλλο κατά ποιον τρόπο είναι απαράδεκτο; Πρώτον το άγαλμα φοράει την ελληνική σημαία, άρα-λογικά-δεν απευθύνεται στους Έλληνες αλλά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, και δεύτερον πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία καρικατούρα, χιούμορ. Πριν λίγο κατηγορούσαμε τους μουσουλμάνους που δείραν τον άνθρωπο που ζωγράφισε τον Μωάμεθ, και τώρα κάνουμε τα ίδια.
Τέλος, πρόσφατα είχαμε μία σχετική συζήτηση στην τάξη. Κανείς δεν ήξερε την ιστορία του αγάλματος. Όταν λέμε κανείς κανείς. Πόσο λογικό είναι να χτυπιούνται γι΄ αυτό άτομα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Statler
Fleur Delacour
Fleur Delacour
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 21970
Ηλικία : 227
Location : Όπου νά'ναι, αρκεί να είναι στην Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 12/01/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Go sell crazy someplace else, we're all stocked up here

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Fleur Delacour Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 4:15 pm

Πολύ γιατί τα ξέρουν ή όχι, και αυτό είναι θέμα παιδείας που παρέχει το κράτος, είναι κληρονομιά τους και μάλιστα πληρωμένη ακριβά, άρα έχουν κάθε δικαίωμα να παρεξηγούνται. Αν δικό μας περιοδικό βγάλει τη Μέρκελ με το μουστάκι του Χίτλερ θα τους φανεί πολύ αστείο;
Το αρθρο του Γερμανικου Focus 1p55
Helga Hufflepuff
Helga Hufflepuff
Θεραπευτής/ρια
Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 2770
Ηλικία : 40
Location : σε ένα μεσαιωνικό πύργο στα Highlands
Ημερομηνία εγγραφής : 14/01/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Helga Hufflepuff Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 4:31 pm

θα της χρειαζόταν πάντως. Σοφία εμπνευσμένο

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_background_2_by_BlackRoseBandKitsune


“Honesty is the first chapter in the book of wisdom.”Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
ΑΦΡΟ
ΑΦΡΟ
Πεμπτοετής στην Σχολή
Πεμπτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 237
Ηλικία : 27
Location : Aθήνα!
Ημερομηνία εγγραφής : 01/12/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από ΑΦΡΟ Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 6:06 pm

Κατα τη γνωμη μου το αρθρο ειναι απλως ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.Δεν ειναι μια ερευνα που να σχολιαζει τη σταση των ελληνων απεναντι στη πολιτεια και το κοινωνικο συνολο,σχολιαζει απλα το φαι και τους χορους.Γενικα νομιζω πως ολα αυτα αποτελουν κομματι μιας καταστασης που θελει οχι μονο τους ελληννες αλλα και ολους τους ευρωπαιους να φανατιστουν και να πορωθουν με τα εθνικιστικα ιδεωδη και φυσικα να αποπροσανατολιστουν.Το προβλημα σημερα ειναι η οικονομικη κριση-η κριση του σημερινου οικονομικου-κοινωνικου συστηματος,του καπιταλισμου.Δεν ειναι οι γερμανοι σα λαος που επεμβαινουν στην οικονομια μας αλλα το γερμανικο κεφαλαιο.Αντιδραση μας δε πρεπει να ειναι να ταμπουρωθουμε στο ''κτημα'' μας αλλα να σκεφτουμε πως και γιατι φτασαμε σε αυτο το σημειο παγκοσμιως.Σημερα ανακοινωθηκαν τα μετρα για την ανακαμψη της οικονομιας.Ειναι λυση ο βιασμος των ταμειων και των εργαζομενων??Φυσικα και οχι.Κι ολα αυτα τα ποσα που διακινουνται στα χερια των λιγων,ολες οι μιζες και τα εκατομμυρια των βιομηχανων?Ολη αυτη η προπαγανδα αποσκοπει στο να μας αποπροσανατολισει ωστε να μην αντιδρασουμε στη αντιλαικη πολιτικη της ΕΕ.Ας αποκτησουμε λοιπον κριτικη σκεψη απεναντι στις αποψεις ολων των ''ειδικων'' και των δημοσιογραφισκων ελληνων κ ξενων.Το αρθρο του Γερμανικου Focus Swa0033022106
Matthew Bourne's Swan Lake
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 6:54 pm

Fleur Delacour έγραψε:Πολύ γιατί τα ξέρουν ή όχι, και αυτό είναι θέμα παιδείας που παρέχει το κράτος, είναι κληρονομιά τους και μάλιστα πληρωμένη ακριβά, άρα έχουν κάθε δικαίωμα να παρεξηγούνται. Αν δικό μας περιοδικό βγάλει τη Μέρκελ με το μουστάκι του Χίτλερ θα τους φανεί πολύ αστείο;

Ίσως δεν τους φανεί αστείο αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε καθώς είναι απλώς σάτιρα.
Και επιμένω δεν ήταν απαράδεκτο το εξώφυλλο, έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Απαράδεκτη ήταν η εκπομπή μίας στην γερμανική κρατική τηλεόραση που ουσιαστικά βίασε σε ελάχιστο χρόνο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μεγάλο μέρος της προσφοράς του.
Όμως, συμφωνώ και με την Άφρο. Και κάτι ακόμα...
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε πως δεν θα μας βοηθήσει. Αυτός ήταν από την αρχή ο σκοπός της και γι' αυτό όλο το κολπάκι με τα περιοδικά.
Statler
Harry Potter
Harry Potter
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 6559
Ηλικία : 29
Location : Στον Μαγικο Κοσμο !!!
Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Harry Potter Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 1:47 pm

Το εξώφυλλο για μένα βρίζει την Ελλάδα και εμένα που είμαι έλληνας
και όλα αυτά γίνονται γιατί οι κυβερνήσεις είναι άχρηστες όλες όπου καμία βέβαια
δεν αξίζει.
Το θέμα όμως τώρα είναι να βρούν μία λύση γιατί πάει και η Ακρόπολη μας!!!!!!!!!!!Το αρθρο του Γερμανικου Focus Harry_v1_by_jusatin


"There's no need to call me sir Professor."


Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 1:49 pm

Υπερβολή και λαϊκισμός. Hurray!!!
Που πήγε η Ακρόπολη;
Τώρα, το άχρηστη και χρήσιμη κυβέρνηση είναι σχετικό. Κάθε μία έχει τα καλά της και τα κακά της.
Statler
Harry Potter
Harry Potter
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 6559
Ηλικία : 29
Location : Στον Μαγικο Κοσμο !!!
Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Harry Potter Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 1:55 pm

Γιατί ρε Τom???
Δεν ακούς ειδήσεις θέλουν οι γερμανοί βουλευτές και την Ακρόπολη!!!Το αρθρο του Γερμανικου Focus Harry_v1_by_jusatin


"There's no need to call me sir Professor."


Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 1:59 pm

Όχι δεν ακούω ειδήσεις, γιατί λένε ότι οι Γερμανοί βουλευτές θέλουν και την Ακρόπολη.
Παρ' όλα αυτά, διαβάζω ειδήσεις σε εφημερίδες και σε αρκετά σάιτ στο ίντερνετ. Λιγότερο φλύαρα και πιο κοντά στην αλήθεια απ' ότι οι υπερφίαλοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης. Αν θες τη γνώμη μου κάνε κι εσύ το ίδιο...
Τώρα, για το θέμα με την Γερμανική αντιμαχία. Εμείς υποτίθεται ότι γνωρίζουμε τόσο την ταυτότητά μας όσο και την ιστορία μας, και οποιοσδήποτε την εκχυδαΐζει ουσιαστικά αποδεικνύει πόσο κατώτερο είναι το δικό του πνευματικό επίπεδο-δικό του δικό του, όχι ολόκληρου του λαού του.
Statler
Harry Potter
Harry Potter
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 6559
Ηλικία : 29
Location : Στον Μαγικο Κοσμο !!!
Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Harry Potter Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 2:11 pm

Από το τροκτικό το διάβασα όταν λέω ειδήσεις!!!

να από εδώ το διάβασα http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_8387.html :PΤο αρθρο του Γερμανικου Focus Harry_v1_by_jusatin


"There's no need to call me sir Professor."


Το αρθρο του Γερμανικου Focus Hufflepuff_stamp_by_uppuN
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 2:23 pm

Εντάξει τώρα θα φανώ κακός, οπότε δεν σχολιάζω το τρωκτικό.
Statler
Madame Maxime
Madame Maxime
Αστρονόμος
Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 55431
Ηλικία : 26
Location : Deep in my soul..
Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Madame Maxime Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 4:17 pm

Βασικα εγω μονο ενα πραγμα θελω να πω.
Αυτη η "απαντηση" που ελαβε το περιοδικο και η ίδια η Γερμανια απο ενα ελληνικο περιοδικο μου φανηκε πολυ κατινιστικο. Μονο αυτο εχω να πω.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus 2w13
C. Addicts for the win.
Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Πεμ Μαρ 04, 2010 5:33 pm

Αυτή η απάντηση είναι από μία εθελοντική οργάνωση της Κατερίνης ti? Αν λες τουλάχιστον γι' αυτό που κατάλαβα. Αλλά κι εγώ διαφωνώ κάθετα. Δεν μας τιμάει σα λαό να απαντάμε έτσι, και πόσο μάλλον να απαιτούμε αποζημιώσεις όταν οι Γερμανοί μας χρωστάνε 70 δις κι εμείς κοντεύουμε τα 300.
Statler
Morgan le Fay
Morgan le Fay
Βάρδος
Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33134
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Morgan le Fay Την / Το Σαβ Μαρ 06, 2010 8:28 pm

Βασικά εγώ αυτό ήθελα να πω. Δεν μπορούν να μιλάνε οι Γερμανοί, που αν και ομολογουμένως πλέον θεωρούνται ευπρεπείς με ευπρεπή χώρα ενώ χρωστάνε 80 (νομίζω, και όχι 70) δις στην Ελλάδα και μόνο. Αλλά φυσικά έξυπνα φέρθηκαν τέτοιοι... άντε μην πω τι καταντήσαμε. WinkOh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game

Love crime
I will survive, live and thrive
I will survive
I will...

Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Το αρθρο του Γερμανικου Focus Empty Απ: Το αρθρο του Γερμανικου Focus

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Σαβ Μαρ 06, 2010 9:50 pm

Το δικαίωμα να μιλάς δεν κρίνεται από το τι χρωστάς. Απλά συγκριτικά, χρωστάμε περισσότερα.
Και δεν χρωστάνε μόνο στην Ελλάδα...
Statler

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Οκτ 27, 2020 3:23 am