.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Είδατε τη νέα ταινία ?

Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ

Tom Marvolo Riddle
Tom Marvolo Riddle
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ηλικία : 26
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ Empty Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Την / Το Παρ Απρ 02, 2010 12:22 pm

Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύθηκε στο Βήμα. Δεν θέλω να πω κάτι για εισαγωγή, δεν κολλάει τίποτα.

«Είμαι 55 ετών και έκλεισα ήδη ένα χρόνο άνεργος. Οσο και αν προσπάθησα και προσπαθώ ακόμη δεν μπόρεσα να βρω δουλειά. Γνωρίζετε ότι όλη η αγορά είναι... “γονατισμένη”. Σαν άνεργος, εκτός του ότι δεν έχω καμιά ελπίδα, αντιμετωπίζομαι περίπου σαν απατεώνας από όλους και κυρίως από τις τράπεζες που σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε και κανένας που να μπορεί ένας άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και στήριξη. Δεν υπάρχει ο μηχανισμός εκείνος που να βοηθά και να προστατεύει έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν προγράμματα γι΄ αυτούς που θέλουν 5 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Δεν υπάρχει τίποτε. Μια άρνηση και μια αδιαφορία απίστευτη από παντού. Μια κρίση ανθρώπινη πάνω απ΄ όλα, όπου ο ένας θέλει να φάει τις σάρκες του άλλου.

Δούλευα για να ζω. Δεν έκλεβα για να... έχω. Οι άνθρωποι οι άνεργοι είναι εντελώς εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι. Είναι, πιστεύω, το τέλος του ίσιου... δρόμου. Ο τέλειος συνδυασμός να γίνει κάποιος παράνομος και απατεώνας πραγματικός. Η επιδότησή μου τελείωσε 28.3.2010, από τον ΟΑΕΔ. Δεν μπόρεσα να... αποταμιεύσω κάποια χρήματα από τα 450 ευρώ που είχα σαν επιδότηση. Τώρα είμαι στο σημείο μηδέν. Χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, χωρίς τίποτα. Από τη σύνταξη της γυναίκας μου των 850 ευρώ πληρώνουμε και δόση 750 ευρώ σε τράπεζα.

Εχουμε και σοβαρά προβλήματα υγείας. Είμαι λίγο πριν από την αιμοκάθαρση και λόγω διαβήτη. Ο τέλειος συνδυασμός να αρχίσει κάποιος να περνά στην απέναντι όχθη. Να γίνει δηλαδή παράνομος, απατεώνας και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει. Ωστόσο 55 χρόνια έντιμου και συνετού... βίου είναι πάρα πολλά για να τα διαγράψει κάποιος και να μάθει να ζει διαφορετικά και εντελώς παράνομα. Μου είναι πολύ δύσκολο να γίνω... ληστής ή απατεώνας. Αν και η δομή της κοινωνίας με ωθεί να το κάνω- όλα συμβάλλουν να γίνει κάποιος απατεώνας και ληστής όταν πρόκειται για την ίδια την επιβίωσή του, όταν δεν υπάρχει ελπίδα από πουθενά.

Οι καταστάσεις που βιώνω αυτόν τον δύσκολο καιρό μού δίνουν μεγάλη απογοήτευση και φέρνουν τον άνθρωπο σε απόγνωση.

Απευθύνομαι σε εσάς σαν ύστατη προσπάθεια μήπως και γίνει κάτι. Σε πιάνει τρέλα... Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν φρόντισαν να φτιάξουν έναν μηχανισμό που να βοηθάει τους ανθρώπους. Ολοι ξέρουμε ότι κυρίως φρόντιζαν μόνο για τον δικό τους... βίο και των κολλητών τους.

Ο πολίτης είναι απροστάτευτος! Και καλείται στην ουσία να λύσει το πρόβλημα της επιβίωσής του μόνος του. Να λύσει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί. Ζητώ από εσάς να προβάλετε αυτό το πρόβλημα και να συμβάλετε όπως μπορείτε μήπως και κάποιοι αφυπνιστούν και ενεργήσουν άμεσα. Οι άνθρωποι έχουν σαλτάρει. Είναι λίγο πριν σκάσει μια βόμβα όλη αυτή η ιστορία. Γράφοντας σε εσάς ξέρω ότι δεν σας προκαλώ και τα καλύτερα συναισθήματα. Είναι πράγματα που λίγο ή πολύ τα γνωρίζετε. Απλώς κανένας ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά να λύσει αυτά τα προβλήματα... κοινωνικής πολιτικής. Να σώσουμε τη χώρα από τους διάφορους απατεώνες, αλλά να σώσουμε και τους πολίτες για να υπάρχει χώρα!

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω και συγγνώμη για το... φόρτωμα αυτό. Μπορείτε να... ταράξετε λίγο τα νερά της εξουσίας. Εχω δει και καταλάβει πολλά αυτόν τον χρόνο που είμαι άνεργος και ανενεργός.

Εχω αναθεωρήσει τις απόψεις μου για... φίλους, γνωστούς και συνανθρώπους. Εχω ακούσει πολλές φορές τη λέξη “κουράγιο”, με το κουράγιο όμως δεν πληρώνεις ούτε τη ΔΕΗ, ούτε το νερό, ούτε επιβιώνεις από τις τράπεζες. Λυπάμαι που την εκτίμηση που τρέφω για εσάς την εκδηλώνω με αυτόν τον τρόπο. Ενα ψυχογράφημα απελπισμένου ανθρώπου... άνεργου, που ζητάει βοήθεια για προβολή της προβληματικής κοινωνίας. Ξέρω, το ευχαριστώ είναι λίγο.

Με εκτίμηση, Λέξας Πασχάλης, Καβάλα»

πηγή


Δικό μου σχόλιο: Δεν είναι ένας. Είναι απλά ένας που τόλμησε.

Και κάτι για αντιπαράθεση.

Έτσι για να δούμε που έχουμε καταντήσει.

Και που πηγαίνουμε.

Ξανανοίγει άμεσα το «παροπλισμένο» από τον Δεκέμβριο του 2008 πακέτο των 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο είχε νομοθετήσει ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης, παίρνοντας παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος μέσω κρατικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 15,5 δισ. ευρώ που έμειναν ανεκμετάλλευτες. Χθες οι τέσσερις τράπεζες με τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, Εθνική, Εurobank, Αlpha Βank και Πειραιώς, προχώρησαν και επίσημα, έπειτα από σχετική πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, στην κατάθεση αιτήματος στις υπηρεσίες του υπουργείου και στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρήση των παροχών του Δημοσίου. Το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον έλληνα κεντρικό τραπεζίτη κ. Γ. Προβόπουλο τη Μ. Τρίτη. Εως σήμερα από τα δύο σκέλη του πακέτου που αφορούν τη ρευστότητα του συστήματος μόλις το 32% των προβλεπόμενων εγγυήσεων έχει αξιοποιηθεί. Συγκεκριμένα, από το κομμάτι των ειδικών ομολόγων του Δημοσίου ύψους 8 δισ. ευρώ υπάρχει περιθώριο έκδοσης νέων τίτλων 3,5 δισ. ευρώ, οι οποίοι μπορούν να κατατεθούν ως εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη λήψη δανείων με πολύ χαμηλά επιτόκια. Από το δεύτερο τμήμα, αρχικού ύψους 15 δισ. ευρώ, οι τράπεζες μπορούν να εκμεταλλευθούν εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους από τις αγορές με τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ.

Με την άντληση αυτών των κεφαλαίων με ελκυστικούς όρους θα επιδιωχθεί το επόμενο διάστημα η επανεκκίνηση της εγχώριας οικονομικής «μηχανής», μετά το πρώτο σοκ των μέτρων μείωσης του ελλείμματος που «πάγωσαν» την αγορά. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα διοχετεύσουν ρευστότητα κυρίως προς επιχειρήσεις και δευτερευόντως προς νοικοκυριά, εν αναμονή καλύτερων ημερών από το τρίτο τρίμηνο του έτους στο μέτωπο των spreads, η αποκλιμάκωση των οποίων θα επιτρέψει την αποκατάσταση μιας φυσιολογικής ροής χρηματοδότησης προς το ελληνικό πιστωτικό σύστημα από τη χονδρική αγορά χρήματος. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ευελπιστεί ότι η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και τη χορήγηση δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, θα βελτιώσει το κλίμα στην αγορά και θα περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Οι συνθήκες ασφυξίας που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες για τις ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη γίνει αισθητές στην αγορά με την άνοδο των επιτοκίων τους τελευταίους μήνες. Από τη μία πλευρά τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, εξέλιξη που σηματοδότησε τη στροφή τους στην καταθετική βάση για την εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι έπειτα από 12 μήνες συνεχούς πτώσης εμφανίστηκαν εκ νέου αποδόσεις που έφθασαν ακόμη και το 6% στους «κλειστούς» λογαριασμούς. Από την άλλη, όμως, για να περιοριστούν οι απώλειες στα καθαρά έσοδα από τόκους, αποφασίστηκαν αυξήσεις και στο κόστος των δανείων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις έχουν καταγραφεί στις εταιρικές χορηγήσεις.

Οι αρχικές προβλέψεις των τραπεζιτών για το 2010 κάνουν λόγο για μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης των υπολοίπων των δανείων έναντι 4% το 2009. Ωστόσο, μετά τα νέα μέτρα και με την αρωγή των κοινοτικών κονδυλίων, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αν η καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιωθεί και φανούν τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια στον δρόμο προς τη δημοσιονομική εξυγίανση, δεν αποκλείεται τελικά να σημειωθούν θετικές εκπλήξεις σε σχέση με τον εφετινό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης.

Πηγή

Σε μία πολιτεία που ευημερεί, θα μου φαινόταν λογικό-εντός παραλόγου σαφώς-το κράτος να χρηματοδοτεί με ακόμα περισσότερα λεφτά τις τράπεζες, ακόμα και αν αυτές ευθυνονται για τη σημερινή κατάσταση. Όμως σήμερα η οικονομία νοσεί, και δίνουμε σε αυτούς που την κάνουν χειρότερη.
Αν τα λεφτά δίνονταν σε πολίτες, η οικονομία θα μπορούσε να κινηθεί, όμως δίνονται σε αυτούς που δημιουργούν ανθρώπους σαν τον κύριο Λέξα, που έγραψε την επιστολή.
Και το ακόμα χειρότερο, δεν μαθαίνουμε ούτε από την περσινή ιστορία. Τον Δεκέμβρη του 2008 δανείστηκαν από το κράτος στις τράπεζες 28 δις, και λίγους μήνες μετά το κράτος δανείστηκε από εκείνα τα λεφτά, αυτά που του ανήκαν(!!!) με επιτόκιο(!!!).
Statler
lily_13
lily_13
Εβδομοετής στην Σχολή
Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 510
Location : Κύπρος
Ημερομηνία εγγραφής : 21/09/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
Blood Status: Muggle born
Today's thought: να μην πάω σχολείο

Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ Empty Απ: Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ

Δημοσίευση από lily_13 Την / Το Τετ Νοε 10, 2010 3:49 pm

Εχεις δίκαιο όμως τι μπορούμε να κάνουμε.Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απο ότι στην Κύπρο και όμως αντί να προβληματιστεί η κυβέρνηση και να προσπαθήσει να κανει τα πράγματα καλύτερα... Τελως πάντον το ΜΟΝΟ που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πως η νέα γενιά θα αλλάξει τα δεδομενα και στην Ελλαδα αλλα και στην ΚυπροΠάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ Se63kg
Amycus
Amycus
Member of Order Of Merlin 1st
Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29535
Ηλικία : 40
Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ Empty Απ: Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ

Δημοσίευση από Amycus Την / Το Τετ Ιαν 12, 2011 1:35 pm

Και χθές η Ελλάδα βγήκε στις διεθνείς αγορές με πολλά ομόλογα δημοσίου πρός...πώληση.Ο τόκος ανήλθε στο 4,95% Οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι τα έχουν υποβαθμίσει στην κατηγορία των σκουπιδιών (junk) και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα αντίστοιχα Ιρλανδικά και Πορτογαλικά.Και ποιοί ήταν οι πρώτοι (και μόνοι) αγοραστές; Μα οι Ελληνικές τράπεζες βέβαια! Οι οποίες και τα προώθησαν στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.Και μένουν δύο ερωτήματα:το 1ο είναι να μας εξηγήσουν οι Ελληνικές τράπεζες πως μπόρεσαν να αγοράσουν ομόλογα ύψους 2 δισεκατομυρίων ευρώ ενώ αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα ρευστότητας και το 2ο,γιατί δεν τα αγόρασε απευθείας η ΕΚΤ,πράγμα που θα έδειχνε ότι στηρίζει την Ελληνική οικονομία και θα έδινε ένα -αν όχι πολύ ισχυρό μήνυμα- τουλάχιστον ένα δείγμα στήριξης την ελληνικής οικονομίας.Και η απάντηση είναι απλή.Όταν έρθει ο καιρός της ρευστοποίησης των ομολόγων τα υπερκέρδη απο τον τόκο θα ανέλθουν σε πολλά εκατομύρια ευρώ,οπότε καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να κερδίσουν απο το Ελληνικό κράτος ενώ στην περίπτωση αδυναμίας του Ελληνικού κράτους να επιστρέψει το τοκισμένο ποσό των ομολόγων,η ΕΚΤ δεν θα αφήσει ''στα κρύα'' τις Ελληνικές τράπεζες και θα εντάξει στους μηχανισμούς ρευστότητας τους ελληνικούς τίτλους,επιστρέφοντας το ποσό.

Οπότε φίλε Πασχάλη,μην ανησυχείς.Εσύ αυτήν την στιγμή που γράφω μπορεί να έχεις αυτοκτονήσει ή να έχεις πεθάνει απο την χρόνια πάθηση σου ή να κοιμάσε σε ένα παγκάκι απο τα πολλά που μας έφτιαξαν οι κατα καιρούς δημαρχαίοι (άραγε γνώριζαν κάτι; ) αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι οι ελληνικές τράπεζες ευημερούν και θα σωθούν.Εσύ δεν μας ενδιαφέρεις,είσαι ασήμαντος,είσαι μονάδα,είσαι τίποτα. Φίλε Πασχάλη έχεις ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο; Αν ναι,όταν κοίταξες απο το παράθυρο τι είδες; Μπόρεσες να διακρίνεις τους ανθρώπους; Μα και βέβαια όχι! Μόνο τα μεγάλα κτήρια φαίνονται,οι κολοσσοί που λέμε.Εσύ και το μίζερο δυάρι σου που να φανείται; Έτσι και στην οικονομία.Άσε τους μεγάλους να σταθούν και να επιβιώσουν και μην μας κουράζεις! Έχεις δεί ποτέ μυρμήγκι να τρώει λιοντάρι; Γιατί λοιπόν να αλλάξουν οι νόμοι στην ζούγκλα που ζείς; Πρέπει να είσαι υπερήφανος όταν,σέρνοντας το καρότσι με τα λιγοστά υπαρχοντά σου στον δρόμο,θα δείς να αντανακλώνται τα κουρελιασμένα σου ρούχα στην καλογυαλισμένη τζαμαρία μιας τράπεζας.Και τότε θα καταλάβεις πως η ζωή σου δεν θυσιάστηκε για πλάκα.Θα καταλάβεις πως όταν θέλουν οι πολλοί,μπορούν να σώσουν ό,τι αξίζει να σωθεί.Μην παραπονιέσαι και μην μοιρολογάς γιατί το έργο σου είναι θεάρεστο.Οι πολιτικοί,οι τραπεζικοί,οι βιομήχανοι και όλοι οι μεγιστάνες παγκοσμίως θα σε ευγνωμονούν.Αυτά φίλε Πασχάλη και σε ευχαριστούμε για όλα τα χαμένα ονειρά σου,την κουρελιασμένη αξιοπρεπειά σου και την απόλυτη ένδεια σου που τόσο καλά μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε._
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
Πάσχα με Μαρούλια και 20 Ευρώ Gg10

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Αυγ 05, 2020 1:29 pm